Nemet allampolgar a baratom, ha elvesz felesegul en is az leszek? Ha igen, mennyi ido mulva es mi ennek a folyamata? Hogyan mukodik ez?
Ezt miért nem ő kérdezi meg odahaza? vagy legalább a itt nagykövetségtől.
egyébként ha jól tudom nem, csak bizonyos idő után lehet kérvényezni az állampolgárságot, de ahoz kint is kell élni.
Gondolom, ez németbe is hasonló, mint itt amerikában. Férjem állampolgár, én nem. 3 évet kell együtt élni és akkor lehet kérvényezni az állampolgárságot és letenni a vizsgát. A vizsgára kb. 2-3 évet kell várni. De a magyarról nem kell lemondani, hanem mellé megkapod az amerikait is. Tehát itt kb. 6 év alatt lehet elintézni.
Kérdezd meg a követségen. Ott tuti fogják tudni.
Miert van az , hogy lepontozzak amit en hasznosnak gondolok ? :(
Nem az allampolgarsag miatt megyek hozza,nem is nagyon erdekel, szeretek magyar lenni . :) De jobb ha tisztaban vagyok a dolgokkal. 8 ev azert eleg huzos. Azert az eleg szomoru, hogy hiaba EU tag Mo. is megsem illetnek meg azok a jogok mint a "regebbi EU orszagokbol jovoket".
Koszonom mindenkinek.
nem értem milyen jogok kellenek. munkavállalásira gondolsz? mert az miatt mennek mostanában itt magyar lányok hozzá a német párjukhoz. mi is közel álltunk ehez a szituhoz, de jött egy munka lehetöség nekem, így nem még várunk.
ha féjhez mész minden meg fog illetni ami a férjedet csak állampolgár nem leszel. de ahogy a második írta 8 év (én 5-röl tudtam de mindegy) kell hozzá hogy megkaphasd, de le kell mondanod a magyar állampolgárságodrol. mert az eun belül nincs kettös állampolgárság.
a születendö gyerekeitek meg bármelyik lehet, de attol hogy németben fognak megszületni még bármikor felvehetik a magyart, (de lehet akkor le kell mondaniuk a németröl)
gondolom már elkezdtétek beszerezni a házasághoz kellö papírokat, párod is nyilatkozik, stb.. aztán ha meglesz az esküvö akkor hitelesítettni kell magyarországon is vagy is vissza felé is pont ugyan ez a tortúra.
Ne haragudj kedves előző válaszoló, de rosszul tudod. Ha német állampolgárságot szerzel, akkor nem kell lemondanod a magyarról.
Magam is Németországban élek, és az egyik legkedvesebb itteni magyar ismerősöm éppen most fejezi be a német állampolgárság megszerzéséhez szükséges procedúrákat. Ő már több, mint 10 éve él itt német férjével és most döntött úgy, hogy német állampolgár is szeretne lenni. A vizsga, az embertelenül sok papírmunka és a hosszú várakozás után pedig elvileg még idén kész lesz a dolog.
Szia! Immáron 13 éve élek Németországban. A férjem német, én magyar vagyok. Sajnos kettös állampolgárság már nincs, aláírás gyüjtéssel leszavazták, nehogy valaki kettös jogokat (s ez által esetleg kedvezöbb helyzetet) élvezzen. A gyermekünk "automatikusan" német állampolgárként született, ha az apa német, akkor ugyanis ez sem kérdés. Kedves kérdezö, te is lehetsz német állampolgár (de a magyarról le kell sajna mondani), ha jól tudom most módosították, már 8 év helyett 5 után meg lehet igényelni. A tartózkodási engedélyt is csak házasságkötés után 3 évre adják(hogy ily módon esetleges érdekházzasságokat kiszürjenek), s ezután kapod csak a véglegest.
Úgy tudom, ez az irányadó, kisebb eltérések viszont tartományonként léteznek.
Sok boldogságot kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!