Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a gyermekem Németországban...

Ha a gyermekem Németországban született (2010-ben), az apja és én is magyar állampolgárok vagyunk, (így ö is az lett) lehet e valamennyi idö után automatikusan német, esetleg kettös állampolgár? Ha ö lehet én is megkaphatom utána?

Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom hogy az hogy egy adott országban születik akor még nem kapja meg az állampolgárságot, pláne ha egyik szülő sem az adott ország állampolgára. de az meg pláne abszurdum lenne ha ezekután még te is megkapnád :) ilyen nincs ez nem így működik.
2011. márc. 17. 23:01
 2/6 A kérdező kommentje:
ezért kérdezem... A konzulátuson zagyváltak vmit, hogy 8 év után mi is megkaphatjuk egy ismerös emlegetett valami 4 évet, én sem tudom. Nem mintha ez lenne a legfontosabb csak gondoltam, ha lehetösege van ra. Sajnos mindenki mást mond, minden portálon mást írnak, még a konzulátuson sem tudnak megegyezni, hogy is van pontosan. Ha majd egyszer világos lesz a helyzet...
2011. márc. 17. 23:08
 3/6 anonim ***** válasza:
jah én is félreértelmeztem kicsit a kérdést. tehát ti még most is ott éltek? és már elég régóta? mert akkor más lehet a helyzet.. sőt ha már annyi ideje akkor tényleg nem kizárt hogy megkaphatjátok ti is.. azt hittem hogy csak épp kint született a gyerek de ti itthon éltek már.
2011. márc. 17. 23:18
 4/6 A kérdező kommentje:
egészen pontosan 5 éve élünk kint és úgy tervezzük, szeretnénk még maradni. A magyar állampolgárságomat nemnagyon szeretném feladni, ha kettösre mód van úgy megfontolnám. Bár lehet nincs rá lehetöség, akkor úgysem aktuális.
2011. márc. 18. 13:18
 5/6 spyboot válasza:

az én nagyim amcsiba ment és amikor az unokatesóim megszülettek,

automatikusan amerikai állampolgárok lettek de a nagyim ettől még nem lett amerikai állampolgár és ez tuti így volt40 évvel ezelőtt

2012. jan. 19. 19:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy területi vagy személyi elv van érvényben. Amerikában pl. a területi elv alapján van az, hogyha valaki Amerikában született, automatikusan megkapja az állampolgárságot, sőt, akár elnök is lehet.Az európai országokban a személyi elv van érvényben, ahol a gyerek az anya állampolgárságát kapja, másodlagos ha területu elv. pl. abban az esetben, ha találnak egy csecsemőt szülők nélkül,

Tehát a gyereked magyar állampolgár, Ha meg akarod szerezni a német állampolgárságot, akkor szerintem az Alkotmányukban tudsz utánanézni, mik a feltételei a német állampolgárság megszerzésének (hány év helybenlakás, le kell-e tenni valamilyen vizsgát?) Mert Amerikában a bevándorlóknak vizsgát kell tenniük , hogy megkapják az állampolgárságot, és (elméletileg) nálunk is. Legalábbis mikor még a régi Alkotmányunk volt hatályban, akkor kellett.

2015. jan. 15. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!