Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek? Mihez van jogom?...

Mennikéne kérdése:

Mit tehetek? Mihez van jogom? Mi a módja.

Figyelt kérdés
Történt az alábbi. Vállalkozást vezetünk, kisgépeket javítunk. Volt egy kuncsaft aki nem akart fizetni házhozszállításkor, így hát nem adtam át a terméket sem a számlát. Erre ő szóban megfenyegetett miszerint ennek böjtje lesz, és belerúgott az autómba. Ekkor nem tettem feljelentést, a helyszínt elhagytam kerülve a további konfliktust. A helyzet tisztázása érdekében: 1000 forint volt a munkadíj és 500 forint a házhozvitel. későbbiekben az "uriember" felesége házhoz jött,törlesztette a tartozást. Ma hazafelé tartva az "uriember lelépett elém az útra, reflexemnek köszönhetően nem ütöttem el. 5 perce rá a házamnál volt, rendőrt hívott,megvádolt gyilkossági kisérlettel, közúti veszélyeztetéssel, ezt én elutasítottam majd a kiérkező járőröknek előadta, hogy kábítószereket használok. Én a járőröknek mondtam, hogy vigyenek be vérvételre, vagy végezzenek egy gyorstesztet, valamint felkináltam a lehetőséget, hogy házkutatási parancs nélkül szétnézzenek a lakásomban,műhelyemben. Ezt a járőrök úgy itélték meg, hogy nincs rá szükség, erre az "uriember" megfenyegetett, hogy el fog kapni, vadászni fog rám. Meguntam. Két verzió van: felgyújtom őt és az egész pereputtyot vagy hivatalból intézkedem. a másodikról szeretnék bővebb információt, mivel vádolhatom, megéri-e. Köszönöm
2016. febr. 9. 19:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1. a rendőrök is hülyének nézik, ez már jó jel:-)

2. hiába indítasz bármit is, annyira csekély súlyú bűncselekmény, hogy csak idézgetésekre és bíróságra járkálnál, végül kapna egy bírói megrovást. Zaklatásért tehetsz feljelentést a fenyegetések miatt, de ez nem nagy valami.

3. Viszont ha az ő bejelentése miatt indítanak egy eljárást, jó esélyed lesz hamis vádra feljelenteni.

4. Vegyél egy kamerát a kocsiba, nem nagy összeg már. Legalább fel tudtad volna venni az előző esetet is.

5. Ha máskor is tesz ilyen kamu bejelentés valótlan bejelentésre fel lehet hívni a rendőrök figyelmét.

2016. febr. 9. 19:57
 2/11 A kérdező kommentje:
a vadászni fog rám itt gyűjtőfogalom. részletesen: elkaplak és agyonverlek, a családom tudni fog róla, hogy el akartál ütni, nem lesz egy perc nyugtod se. erre válaszoltam annyit, hogy ki kardot ránt kard által vész el mire az volt a felelet, hogy semmim nem marad az autómat összetöri,stb. Mindezt a járórök előtt, de náluk nem tehettem feljelentést elmondásuk szerint, számomra különös. Mondjuk kényes az ügy én Magyar gyerek vagyok a "kolegának" csak a személyi igazolványa az, szóval megértettem a rendőrök óvatosságát. Nem vagyok elveszett gyerek,megjártam a hadak útját, nem félek, de nem akarok a szintjére süllyedni, inkább kicsinálnám jogi úton.
2016. febr. 9. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:

"Mindezt a járórök előtt, de náluk nem tehettem feljelentést elmondásuk szerint, számomra különös."

A zaklatás magánindítványra üldözendő. Be kell sétálj a rendőrségre feljelentést tenni. Nem gondoltad, hogy a rendőr a zsebéből előhúz egy feljelentési jegyzőkönyvet és lekörmöli:-)

2016. febr. 9. 19:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Másrészről ha az utcán kiabál így a garázdaság szabálysértését elköveti. Ez viszont hivatalból üldözendő, a rendőröknek nyugodtan mondhatod, hogy téged megbotránkoztat a viselkedése és jelentsék fel!!!
2016. febr. 9. 20:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen, ehhez egyáltalán nem értek, szóval épp ezért irtam ide, mert totál amatőr vagyok ilyen téren, hogy mit lehet a járőrnél és mit nem.
2016. febr. 9. 20:01
 6/11 A kérdező kommentje:
igazsászerint már bánom, hogy amíg a hatóság érkezését vártam nem vertem jól állcsúcson az ő módszereik szerint, de valahol mégis ott motoszkál bennem, hogy igazságot tehetek, nyugalmat kaphatok mindenféle testi sértés nélkül
2016. febr. 9. 20:03
 7/11 anonim ***** válasza:

A járőrnél nem lehet feljelentést tenni. Feljelentést hivatali munkaidőben tudsz tenni a rendőrségen jegyzőkönyvben.

Ez nem azt jelenti, hogy nem indíthatsz egy eljárást. Ilyenkor a helyszínen intézkedő járőr jelentése alapján indítják meg az eljárást, majd a már elrendelt nyomozásban tanúként idéznek be és akkor mondod el jegyzőkönyvben mi történt.

Ez csak technikai kérdés, mert ha feljelentést teszel akkor pedig az alapján indítják el az eljárást. Végül is tök mindegy.

De amikor rúgdos, kiabál az utcán az egyértelmű garázdaság. Nos ebben hivatalból feljelentést kellene tenni a rendőrségnek. Pontosabban a rendőr jelentése alapján.

De viszont nem mindent jelentenek felé a rendőrök. Ha külön kéred, akkor feljelentik, de úgymond ők már megszokták a sok idiótát és van egy tűréshatáruk ameddig nem igazán jelentgetnek fel. Egy két hangos szóért nem tesznek hivatalból feljelentést.

2016. febr. 9. 20:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Tehetsz feljelentést, de az nem nagy büntetésekkel fog járni, arra készülj fel. Elég sokszor el kell kövesse, hogy legalább egyszer kapjon valami erősebb pénzbüntetést.

A legjobb a kamera a kocsiba. Felveszed ahogyan kiugrik eléd, nem is kell neki elmondani, had tegye a bejelentését. Majd a rendőrségen bemutatod a felvételt.

2016. febr. 9. 20:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Habár önbíráskodásba ha jobban ismerném az ügyet lehet bele lehetne erőszakolni de ezt kétlem, mert a végén úgy is az jönne ki, hogy nem az sajnos.
2016. febr. 9. 20:21
 10/11 anonim ***** válasza:
A hamis vád már onnantól kezdve megáll, hogy kihívta rád a rendőrséget gyilkossági kísérletre hivatkozva, és a végén ezt még megspékelte azzal, hogy kábítószert használsz. A hamis vádhoz nem kell, hogy eljárás induljon ellened, az csak súlyosbító körülmény, de anélkül is 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
2016. febr. 10. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!