Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti e volt élettársam,...

Megteheti e volt élettársam, hogy egyik napról a másikra kizár a tulajdonában lévő házból úgy, hogy én elmennék, de a saját személyes holmijaimat a gyerekek cuccaival sem engedi elhozni?

Figyelt kérdés
Egy incidens miatt egy éjszaka leforgása alatt kellett távoznunk onnan, ahol 2001 óta laktam (majd laktunk a gyerekekkel). A ház az Apa tulajdonában van, bejelentve nem voltam a gyerekekkel. Itt a probléma nem az, hogy nem enged ott lakni, hanem azt sem engedi, hogy a saját személyes cuccaimért még bemenjek, összepakoljak és elhozzam. Ezt megteheti? Mit lehetne tenni?
2016. febr. 9. 17:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak ez nem lesz súlyos kötelességszegés.

Meztelenül télen talán.

Valószínűleg nem az utcán aludtak egy éjszaka, hanem volt hova menni.

2016. febr. 9. 23:40
 62/85 A kérdező kommentje:
Arról van SMS, hogy én nem mehetek be a házba.
2016. febr. 9. 23:41
 63/85 anonim ***** válasza:
100%

"De, a rendőrök is kellenek, csak a rendőrök esetleges passzivitása okán a gyámhatóság már egyenesen utasíthjatja a rendőröket a cselekvésre.

"

Nem, a szociális munkás végzettségű családgondozó nem fogja utasítani, nem is utasíthatja. Az ilyen eljárásoknak is meg van a menete a jegyzőn stb keresztül.

A rendőrség AZONNALOSAN kényszerintézkedést alkalmazva csak a veszélyhelyzetben lévő gyermek családból történő kiemelése során dönt határozatban.

Ebben az esetben nem fog betörni a házba és a gyereket az ágyba visszafektetni. A gyámhivatal gondoskodik az elhelyezésről aznap éjszaka.

DE MÁR NAGYON eltértünk a témától. A helyszínen intézkedő rendőrről beszéltünk, hogy mi a dolga. Amit leírtál a nap is kivirrad mire a gyámhivatali dolgozót utolérik.

2016. febr. 9. 23:44
 64/85 anonim ***** válasza:
100%

"Arról van SMS, hogy én nem mehetek be a házba."

Ez jó lesz a bíróságra vagy az eljárásra. De a helyszínen a rendőr ebből csak annyit állapít meg, hogy a jogosult írásban is megerősítette, hogy nem enged be a házba, ahova kötődésedet nem tudott ott az éjszaka bizonyítani.

2016. febr. 9. 23:45
 65/85 anonim ***** válasza:
57%

"Valószínűleg nem az utcán aludtak egy éjszaka, hanem volt hova menni."

De ezt az ex vagy tudta, vagy nem.

A kiskorú veszélyeztetése már abban kimerül, ha valaki nem fekteti le őket időben. Már abban is kimerülhet, ha valaki nem megfelelően öltözteti, nem tartja tisztán, nem engedi iskolába, stb.

2016. febr. 9. 23:47
 66/85 anonim ***** válasza:
57%

Btk. 378. § Jogtalan elsajátítás

Tévedés esetén a dolog tulajdonosa akaratán kívül juttatja az elkövetőhöz a dolgot. Véletlenül kerül az elkövető birtokába a dolog, ha az elkövetőnek a birtokbavétel eredetileg nem állt szándékában.

Az eltulajdonításban megnyilvánuló elkövetési magatartás tevékenységgel, az át nem adás, illetve a vissza nem adás mulasztással valósítható meg.

Az eltulajdonításban testet öltő bűncselekmény az elkövetési magatartás tanúsításával befejezett. Az átadás, visszaadás elmulasztásával elkövethető jogtalan elsajátítás tiszta mulasztásos bűncselekmény.

---

Vagy ez van, vagy lopás.

2016. febr. 10. 00:06
 67/85 anonim ***** válasza:
57%

"Nem, a szociális munkás végzettségű családgondozó nem fogja utasítani, nem is utasíthatja. "

Ki írt ilyet? Én a gyámhatóságot íram, nem özv. sáfrányosiné, borús elvira szoc. munkást.

Azon kívül, megnézném, hogy a rendőrség mennyire nem ugrik egy gyámhatósági határozatra.

Még a rendőrkapitánynak is letépnék a tökeit, ha ez megtörténne.

2016. febr. 10. 00:15
 68/85 A kérdező kommentje:
Annyi már biztos, hogy jogszerű nem volt, viszont ilyen esetre lehet kérni a helyi jegyzőtől egy birtokvédelmi határozatot, mely alapján köteles beengedni. Amennyiben még így sem megy, úgy pedig karhatalmi segítséggel.
2016. febr. 10. 09:47
 69/85 A kérdező kommentje:
Ilyen szempontbol nem szamit h van e tulajdonjogom vagy sem, be vagyok e jelentve vagy sem egyertelmuen bizonyithato h eletvitelszeruen tartozkodtunk ott. Ezek utan lehet kerni akar az eredeti allapot visszaallitasat.
2016. febr. 10. 13:54
 70/85 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha lesz határozat ugranak. Ott éjszaka nem hoz senki határozatot
2016. febr. 10. 17:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!