Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti e volt élettársam,...

Megteheti e volt élettársam, hogy egyik napról a másikra kizár a tulajdonában lévő házból úgy, hogy én elmennék, de a saját személyes holmijaimat a gyerekek cuccaival sem engedi elhozni?

Figyelt kérdés
Egy incidens miatt egy éjszaka leforgása alatt kellett távoznunk onnan, ahol 2001 óta laktam (majd laktunk a gyerekekkel). A ház az Apa tulajdonában van, bejelentve nem voltam a gyerekekkel. Itt a probléma nem az, hogy nem enged ott lakni, hanem azt sem engedi, hogy a saját személyes cuccaimért még bemenjek, összepakoljak és elhozzam. Ezt megteheti? Mit lehetne tenni?
2016. febr. 9. 17:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
57%
Majd szépen elolvasod a ptk, a csjt és a rendőrségi tv. ide vonatkozó szabályhelyeit.
2016. febr. 9. 22:19
 12/85 anonim ***** válasza:
59%

"Majd azután közzéteszem a rendőrök ítéletét akik "beleavatkoztak" a polgári peres vitába önkényesen "

Milyen polgári peres vitáról beszélsz? Hol van itt polgári per?

A rendőrök nem önkényesen avatkoznak bele, ahogy te írod, hanem ebbéli kötelességüknek tesznek eleget.

Én megcsinálnám veled, hogy meginvitálnálak magamhoz, az előszobában lesegíteném a kabátodat rólad, felakasztanám a fogasra, majd kilöknélek a folyosóra és becsuknám az ajtót, aztán mindjárt megtudnád, hogy a rendőrök önkényesen avatkoznának-e bele a dologba, vagy sem.

2016. febr. 9. 22:23
 13/85 anonim ***** válasza:
100%

PTK

"5:5. § [A birtokost megillető birtokvédelem]

(1) A birtokost birtokvédelem illeti meg, ha birtokától jogalap nélkül megfosztják vagy birtoklásában jogalap nélkül háborítják (a továbbiakban: tilos önhatalom)."

EZ PTK!!!!! NEM BTK!!!

Részlet, hogy amikor a rendőrök beavatkoztak egy ilyen vitába:

"....pedig jelen eljárásban a felek közötti

polgári jellegű jogviszonnyal kapcsolatos megállapítások irrelevánsak, ez ügyben a

Rendőrségnek nincs döntési kompetenciája. "

Polgári jellegű vita. és kész.

Majd ha bűncselekmény gyanúja vagy szabálysértés merül fel intézkedhetnek!!

Polgári per esetén ha karhatalmat határoznak meg majd akkor erőszakkal elveszi amit kell.

2016. febr. 9. 22:25
 14/85 anonim ***** válasza:
100%

"Én megcsinálnám veled, hogy meginvitálnálak magamhoz, az előszobában lesegíteném a kabátodat rólad, felakasztanám a fogasra, majd kilöknélek a folyosóra és becsuknám az ajtót, aztán mindjárt megtudnád, hogy a rendőrök önkényesen avatkoznának-e bele a dologba, vagy sem."

Csak én nem lakok nálad, nem vagy a férjem, nincs közös vagyon.

2016. febr. 9. 22:26
 15/85 anonim ***** válasza:
100%
Ha ebben szerinted felmerül bűncselekmény gyanúja írd le, hogy hol konkrétan és ne birtokvédelemre hivatkozz, hanem a jogszabály tényállási elemeit kimerítő cselekményre.
2016. febr. 9. 22:27
 16/85 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Robin!

Maga egy buta ember, ráadásul trágár is. Legutóbb még azzal sem volt tisztában, hogy mi is az a tárgyalásról lemondás igaz? De nem linkelem be az oldalt nem égetem magát.

2016. febr. 9. 22:28
 17/85 anonim ***** válasza:
59%

Az nem tenne semmit.

ezzel az erővel akár ruhátlanul is ki lehetne dobni bárhonnan bárkit.

A tulajdonosnak joga van a tulajdonával rendelkeznie, ez ruházatra, bármilyen ingó vagyonra érvényes. Ha ebben valaki akadályozza, akkor az a személy jogsértést követ el, ha éppen nem bűncselekményt. A jogsértőkkel szemben a rendőrségnek joga, sőt, kötelessége eljárni, a jogsérelmett szenvedett félnek pedig segítséget nyújtani.

2016. febr. 9. 22:29
 18/85 A kérdező kommentje:

Én nagyjából ezt találtam, ami az esetre "illik":

[link]

2016. febr. 9. 22:32
 19/85 anonim ***** válasza:
100%

Részlet a lopás tényállásának elemzéséből:

„Nem minősul az elkovető szamara idegennek a közös tulajdonban levő dolog, igy az

lopas elkovetesi targya nem lehet. A Ptk. 140. § (1) bekezdese szerint a tulajdonostarsak

mindegyike jogosult a dolog birtoklasara es hasznalatara, ebből kovetkezően a kozos tulajdonban

levő dolog - bar mas szemely tulajdonat is kepezi - egyben az elkovető tulajdona

is.

A hazastarsak osztatlan közös tulajdonát kepezi mindaz a dolog, amit a hazassagi eletkozosseg

fennallasa alatt egyuttesen vagy kulon-kulon szereztek. Az idetartozo dolgok

- a hazassagi vagyonkozosseg megszuntetese előtt - kozos tulajdonban vannak, lopas

elkovetesi targyai nem lehetnek. Kivetelt kepeznek azok a dolgok, amelyek a hazastars

kulonvagyonahoz tartoznak. E korbe azok a dolgok tartoznak, amelyek a hazassagkotest

megelőzően mar a hazastars tulajdonaban voltak, illetve amelyeket az egyutteles ideje

alatt ajandekba kapott, orokolt vagy amit a kulonvagyonabol vett.”

Lényeg, hogy idegennek kell legyen a dolog. Itt ebben az esetben lehet idegen a hölgy ruhája a férfi számára, az egyértelműen a hölgyé.

De legfeljebb ebben lehet megkapaszkodni.

Az akit Ön szid Robin igaza van. Ha a lopás gyanúja felmerül a fentiek alapján a Be szabályai alapján lefoglalhatják azokat. De a sértett nem fogja azokat azonnal visszakapni.

2016. febr. 9. 22:34
 20/85 A kérdező kommentje:

"A bírói gyakorlat kezdettől fogva egységes és következetes abban, hogy ha a lakás használója jogszerűen költözött a lakásba és ott is lakik, akkor megilleti a lakás használatához való jog, még akkor is, ha a bent­tartózkodásának jogcíme időközben megszűnt, így igényt tarthat az ún. házijog büntetőjogi védelmére akár a lakás tulajdonosával szemben is. Az ő engedélye nélkül a hasonló módon ott lakón kívül más személy csak tűzoltás vagy más hasonló súlyú és szükségességű segítségnyújtás jogcímén mehet be a lakásba; a bemenetel minden más esetben jogellenes, függetlenül attól, hogy van-e a behatolónak valamilyen jogcíme erre vagy nincs.

"

2016. febr. 9. 22:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!