Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti e volt élettársam,...

Megteheti e volt élettársam, hogy egyik napról a másikra kizár a tulajdonában lévő házból úgy, hogy én elmennék, de a saját személyes holmijaimat a gyerekek cuccaival sem engedi elhozni?

Figyelt kérdés
Egy incidens miatt egy éjszaka leforgása alatt kellett távoznunk onnan, ahol 2001 óta laktam (majd laktunk a gyerekekkel). A ház az Apa tulajdonában van, bejelentve nem voltam a gyerekekkel. Itt a probléma nem az, hogy nem enged ott lakni, hanem azt sem engedi, hogy a saját személyes cuccaimért még bemenjek, összepakoljak és elhozzam. Ezt megteheti? Mit lehetne tenni?
2016. febr. 9. 17:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 anonim ***** válasza:
100%

csak hát vannak SOS dolgok bent pl. anyakönyvi kivonatok egészségügyi papírok bankkártya, aminek nálam lenne a helye.

EZEK NEM HOLMIK.

Okiratok, melynek a jogosulttól való elzárása, elrejtése bűncselekmény.

NA ebben intézkedni fognak. Lefoglalás, házkutatás ha nem adja át önként.

OK. Ez a probléma kilőve. De a többi nem. Attól, hogy ez bűncselekmény még nincs más megállapítva.

2016. febr. 9. 23:25
 52/85 anonim ***** válasza:
100%

De Robin, még mindig nem írtad le, hogy mi a rendőr feladata és mit tehet a helyszínen.

Azt mindenki tudja, hogy jogsértő minden amit a kérdező felhozott, csak azt nem tetted közzé, hogy erre miként kell reagáljon a rendőr és PONTOSAN hogyan és milyen jogszabály alapján?

2016. febr. 9. 23:27
 53/85 anonim ***** válasza:
59%

Egyébként mehetsz közvetlenül a gyámhatóságra is.

Az volna a fontos, hogy felvedd a kapcsolatot az exeddel és telefonon rögzíted a kifogásait. Meg úgy általában, amit mond. Ez később nagyon jól jöhet.

2016. febr. 9. 23:32
 54/85 anonim ***** válasza:
100%

A kiskorú veszélyeztetése esetében a bűncselekményt megvalósító elkövetési magatartás a súlyos kötelességszegés.

Pszichológus szakértő fogja megvizsgálni a gyermeket ha meg tudja életkoránál fogva.

Általában egy ilyen súlyú cselekményt nem ítél annak a bíróság. Egy szakértői vélemény alapján nem volt felelősségre vonható az a szülő, akinek gyermeke szöggel nyúlt mellette bele a konnektorba, d e agyereknek nem lett baja de megrázta az áram. Véletlenen múlt hogy nem lett nagyobb baleset, mert nem szorította a szöget.

erre azt mondta a bír, hogy nem súlyos kötelességszegés.

A ruhák vissza nem adása biztosan nem az, főleg úgy, hogy gondolom most is laksz valahol és nem az utcán alszatok.

De az apa rendszeres ilyen magatartása lehet erre alkalmas cselekmény.

2016. febr. 9. 23:34
 55/85 anonim ***** válasza:
59%

Már hogy ne írtam volna le?

A rendőr kimegy és felszólítja, hogy a másik tlajdonát, ami a birtokában van, adja ki. Ha erre nem hajlandó, akkor feljelentik.

Ha okiratok is vannak, akkor meg pláne.

Ha a gyerekek iskolába járásához, ruházkodásához, napi életvezetéséhez szükséges holmikat tart vissza, akkor még úgy.

2016. febr. 9. 23:34
 56/85 anonim ***** válasza:
100%
Na csak eljutunk a gyámhatóságig, amit már az elején írtam. Érdekes már csak nem a rendőrök kellenek ide???:-)
2016. febr. 9. 23:35
 57/85 anonim ***** válasza:
100%

"akkor feljelentik. "

És mibe ütköztetnéd?

2016. febr. 9. 23:35
 58/85 anonim ***** válasza:
100%
Az okiratot mondtam, hogy tiszta sor. Erről nem volt szó az elején.
2016. febr. 9. 23:36
 59/85 anonim ***** válasza:
59%

Az lehet, csak más a felelőtlenség és más a tudatos, akaratlagos cselekvés.

A szög esetében csak felelőtlen volt a szülő, de azzal, hogy az éjszaka közepén valaki gyerekeket rak az utcára, tudatosan cselekszik.

2016. febr. 9. 23:38
 60/85 anonim ***** válasza:
57%
De, a rendőrök is kellenek, csak a rendőrök esetleges passzivitása okán a gyámhatóság már egyenesen utasíthjatja a rendőröket a cselekvésre.
2016. febr. 9. 23:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!