Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez hogy a strasbourgi...

Mi ez hogy a strasbourgi döntést határozottan nem kívánja teljesíteni a magyar kormány? Mi lesz itt?

Figyelt kérdés

Lázár azt nyilatkozta, hogy ők márpedig megtagadják a büntetés kifizetését, amit Strasbourg ítélt meg a magyar börtönviszonyok miatt, mert felháborító, hogy "a bűnözőket támogatják".

Nekem meg az a felháborító, hogy

1, Lázár ferdíti a tényeket, ugyanis én olyanról nem tudok, hogy támogatnák a bűnözőket

2, Természetesen Strasbourg nem dísznek van, az általuk hozott döntések végrehajtása kötelező

3, Inkább rendeznék a helyzetet a többi hasonló eset elkerülése érdekében, azaz börtönépítések + emberi jogok európai szintre emelése + az igazságszolgáltatás racionalizálása (sajnos nálunk nagyon börtön-centrikus a bírók gondolkodása, ezen is lenne éppenséggel mit javítani).

Most ha nagyon be akarnák tartani a szabályozást (de láthatóan ez minimálisan sincs szándékukban), akkor azonnal börtönépítésekbe kezdenének, és sajnálom, a langyos megoldásoknak sosincs eredménye, radikális döntés kell ahhoz, hogy valamit tegyenek is, azaz: amíg nincs meg az EU-s norma, addig szépen leállítani MINDEN bebörtönzést, ennyi. Meglátjátok, egyből elkezdenének sürgölődni, hogy tán mégis fontosak azok az EU-s elvek.

Szerintetek mit lehetne tenni?

Hiszen álljunk megy, egy biztos: a strasbourgi döntésnek eleget kell tenni, az emberi jogok betartásának eleget kell tenni, és a normát nem lehet továbbra is folyamatos jelleggel sérteni > én nem látok más megoldást. Persze kivéve, ha továbbra is hátramenetben kívánunk haladni.

2016. febr. 4. 08:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Na ezért nem linkeltem be neki, mert tudtam, hogy ha belinkelem, akkor nem az lesz, hogy bocs, neked volt igazad, hanem majd megmagyarázza, hogy akkor is neki van igaza.

Ismerem már az ilyen félkegyelműeket:D

2016. febr. 12. 14:20
 32/36 anonim ***** válasza:

# 30/31 Időpont ma 14:09

Nincs hülye kérdés, csak hülye válasz.

# 31/31 Időpont ma 14:20

Kérdeztem valamit, kaptam rá egy választ. Erre semmilyen univerzumban nem lehet reagálni úgy, hogy "Bocs, neked volt igazad".

"- Mennyi 2+2?

- 4, te barom"

- Bocs, neked volt igazad"

Vagy ez szerinted egy életszerű párbeszéd? :-D Gyerekek, a saját anyanyelveteket tiszteljétek már meg annyival, hogy képesek vagytok értelmezni. Mert eddig nem sikerül.

2016. febr. 12. 17:05
 33/36 anonim ***** válasza:
Ha a raboknak követeléseik és igényeik vannak a körülményeiket illetően, akkor meg kell követelni tőlük a munkát. Azt Strasbourg sem várhatja el, hogy ingyen juttatásokban és kellemes lakáskörülményekben részesítse az állam a rabokat, mert ez egy polgárnak sem jár ingyen. Ha valamit követelnek, akkor teljesíteniük is kell. Magyarán meg kell dolgozniuk érte. A börtön is része a kapitalista társadalmunknak, lakói sem vonhatják ki magukat ez alól.
2016. febr. 12. 22:29
 34/36 anonim ***** válasza:

"Azt Strasbourg sem várhatja el,"

Strassbourg nem vár el semmit, azon túl, hogy adott ország tartsa be a saját törvényeit. Ha ezt nem teszi, akkor annak megfelelően itél.

Lázár meg húzzon a repedésbe, ne arról pampogjon, hogy az ország a korábban be nem tartott törvények okán megitélt kártérítést nem fizeti ki, ezzel egy másik törvénytelenséget követve el.

Ennek semmi köze a rabok foglalkoztatásához, amire amúgy a rabokat törvény kötelezi, csak az állam nem képes munkát biztosítani minden elitélt számára.

2016. febr. 12. 22:40
 35/36 anonim ***** válasza:

Már hogy ne lenne triviális?

Elég a kérdést megvizsgálni.

Szabadságvesztésüket töltő személyekről van szó.

Tehát ma Magyarországon még egy személyi szabadságában korlátozott egyén is érvényesítheti a jogait, akár ilyen magas szinten is.

Természetesen nem kell azt gondolni, hogy mindez annak köszönhető, hogy sajnálják őket a jogi képviselőik, pénzről szól ez is.

Ez pedig a lényeg.

Teljesen egyértelmű a nyugdíj esetében is, hogy megjelennek különböző szakszervezetek, érdekvédelmi kamarák, jogsegély szolgálatok, akik megteszik a kellő lépéseket.

Valószínű, hogy önszántukból is megkeresték őket az érintettek(ennyi emberből akad, ez szinte borítékolható), illetve fenti szervezeteknek is jó reklám.

Ha jó a reklám, akkor nő a tagok, ügyfelek száma és annál több a pénz(ha jól emlékszem Szima Juditot( rendőr szakszervezet vezetője)is elővették, mert több 10 millió forinttal nem tudott elszámolni, bár pontosan nem ismerem az ügyet, de azért ez se titok, hogy itt is jellemző az ügyeskedés).

Ha rossz a reklám(nem lépnek fel), akkor nem csak hogy nem nő meg stagnál a tagok létszáma, hanem épp az, hogy sokan kilépnek, miért is fizessenek?

Ez ilyen egyszerű, még szép, hogy volt feljelentés, erre nagyon rárepülnek, kihagyhatatlan alkalom.

Jogi területen dolgozom, látom hogy megy.

2016. febr. 16. 13:20
 36/36 anonim ***** válasza:
Ennek beszélhetsz:D
2016. febr. 16. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!