Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez hogy a strasbourgi...

Mi ez hogy a strasbourgi döntést határozottan nem kívánja teljesíteni a magyar kormány? Mi lesz itt?

Figyelt kérdés

Lázár azt nyilatkozta, hogy ők márpedig megtagadják a büntetés kifizetését, amit Strasbourg ítélt meg a magyar börtönviszonyok miatt, mert felháborító, hogy "a bűnözőket támogatják".

Nekem meg az a felháborító, hogy

1, Lázár ferdíti a tényeket, ugyanis én olyanról nem tudok, hogy támogatnák a bűnözőket

2, Természetesen Strasbourg nem dísznek van, az általuk hozott döntések végrehajtása kötelező

3, Inkább rendeznék a helyzetet a többi hasonló eset elkerülése érdekében, azaz börtönépítések + emberi jogok európai szintre emelése + az igazságszolgáltatás racionalizálása (sajnos nálunk nagyon börtön-centrikus a bírók gondolkodása, ezen is lenne éppenséggel mit javítani).

Most ha nagyon be akarnák tartani a szabályozást (de láthatóan ez minimálisan sincs szándékukban), akkor azonnal börtönépítésekbe kezdenének, és sajnálom, a langyos megoldásoknak sosincs eredménye, radikális döntés kell ahhoz, hogy valamit tegyenek is, azaz: amíg nincs meg az EU-s norma, addig szépen leállítani MINDEN bebörtönzést, ennyi. Meglátjátok, egyből elkezdenének sürgölődni, hogy tán mégis fontosak azok az EU-s elvek.

Szerintetek mit lehetne tenni?

Hiszen álljunk megy, egy biztos: a strasbourgi döntésnek eleget kell tenni, az emberi jogok betartásának eleget kell tenni, és a normát nem lehet továbbra is folyamatos jelleggel sérteni > én nem látok más megoldást. Persze kivéve, ha továbbra is hátramenetben kívánunk haladni.

2016. febr. 4. 08:28
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Még valami, kifejtenéd, hogy miért nem triviális?Mert a sugdolózás nem érv.

Csak egy pár gondolat:

Érintette a honvédséget, a rendőrséget, a börtönőröket, a tűzoltókat illetve egyéb kiemelt helyen dolgozókat valamint a már nyugdíjas állományúakat, tehát legalább 100 ezer embert, akiknek nagyrésze aktív szakszervezeti tag illetve nagyrészük jogi területen mozgott, nem egy jogász van köztük, egyesek ügyvédek, mások szakértőként tevékenykedtek.

Nagyrészük pályája során több száz embert jelentett már fel.

Mikor még aktuális volt tüntettek is, több ezren gyűltek össze

Ezek alapján neked nem egyértelmű, hogy volt olyan ember, aki tett feljelentést?

Mesélj még!

2016. febr. 9. 21:35
 22/36 anonim ***** válasza:

# 21/21 Időpont tegnap 21:35

Szerinted egy olyan országban, ahol tényleg azt csinál akármelyik qrmány amit akar, következmények nélkül, ahol a tüntetések hazaárulásnak számítanak, ahol ha egy minimális kritikát megfogalmazol bármi iránt ami magyar, már nemzetellenes vagy, ahol ha tetszeni mer egy holokauszt környezetben játszódó, de az emberi gondolkodást előtérbehelyező film máris "büdös zsidó" vagy, ahol ha el mered kérni a nyugtát akár egy szelet pizzáról úgy néznek rád mint aki többszörös rablógyilkos, ahol már nem a "dögöljön meg a szomszéd tehene is", hanem "a szomszéd tehene dögöljön meg" az alapvető életfelfogás, ott BÁRMI triviális? Mert nem kérlek, nem az.

2016. febr. 10. 00:17
 23/36 anonim ***** válasza:

#22:

Csatlakozom.

Azzal a kitétellel, hogy a fityisz kormány előtt is ez volt, csak más előjellel.

2016. febr. 10. 00:29
 24/36 anonim ***** válasza:

Jó és mindez hogy jön ide?

Mert nagyon szépen félrebeszéltél, az egyszer biztos.

Szerinted egy Dr Kalap János alezredes majd azért nem tesz feljelentést, főleg a burgi bíróságon(ami független az országtól), mert a pultos csúnyán néz rá számlakérés esetén?

Főleg úgy hogy előtte volt tüntetni is.

A számok jól mutatják, hogy hülyeséget állítasz, több ezren vállalták be és ez csak azért nem nőt tovább, mert elkaszálták.

De magyarázkodj csak, biztos nem volt a svájci frank meg a vörösiszap esetén se feljelentés, hiszen ez egyértelmű, mert a kormány megint stadiont épít!!!

2016. febr. 10. 09:43
 25/36 anonim ***** válasza:

# 23/24 Időpont ma 00:29

Beleírtam, hogy "akármelyik" ;-)

# 24/24 Időpont ma 09:43

Ez nem a kormányról szólt te barom, és főleg nem a stadionépítésről (na, ez az igazi mellébeszélés! Még csak azt se mondtam, hogy a jelenlegi kormány tehetne bármiről), úgyhogy szépen, lassan, tagoltan, olvasd el még egyszer amit írtam, aztán reagálj.

2016. febr. 10. 18:23
 26/36 anonim ***** válasza:
Neked kellene tagolni, mert a végén nem véletlenül hoztam fel a stadionépítést példának, akkora marhaság mint amiket te hoztál fel, sőt máig nem kaptam választ a hozzászólásom további kérdéseire. Még mindig várom, látszik hogy nem nagyon tudsz vele mit kezdeni.
2016. febr. 12. 08:55
 27/36 anonim ***** válasza:

# 26/26 Időpont ma 08:55

Mivel nem értetted meg amit írtam, a viszontkérdéseid értelmetlenek. De akkor besegítek, hátha:

Mentalitásról beszéltem, nem konkrét cselekedetről.

"A számok jól mutatják, hogy hülyeséget állítasz, több ezren vállalták be és ez csak azért nem nőt tovább, mert elkaszálták."

A számok nem mutatják azt, hogy hülyeséget állítok, mivel az egyetlen állításom az volt, hogy itt semmilyen következmény _nem magától értetődő_. Ennek pedig ez nem mondd ellent neki.

2016. febr. 12. 10:57
 28/36 anonim ***** válasza:

Nem is válaszoltál a kérdésekre, másrészt én pedig arról az állításról beszélek, hogy szerinted "nem triviális".

Aztán mégis beadták 13 ezren.

2016. febr. 12. 13:09
 29/36 anonim ***** válasza:

# 28/28 Időpont ma 13:09

Attól még, hogy valami megtörténik, attól még nem triviális, hogy meg is történik. Most komolyan ennyire nem érted a szavak jelentését, vagy nem tudom hol úszik el a kettőnk közötti párbeszéd.

2016. febr. 12. 13:38
 30/36 anonim ***** válasza:

Értem én, tisztán látszik, hogy nem akarod beismerni, hogy hülyeséget kérdeztél, helyette kitalálod hogy már pedig az nem triviális, hogy 100 ezer emberből egy bemegy feljelentést tenni.

Holott az, mert ekkora létszámnál lesz olyan ember.

Lett is, 13500.

2016. febr. 12. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!