Megteheti a kormány, hogy jövőre 300 pontra emeli a minimum pontszámot a felsőoktatásban? (Balog Zoltán mondta a magyar hírlapnak)
2014-ben 260 lesz a minimum ponthatár, 2015-ben 280, 2016-ban 300.
Szerintem egyébként a 300 pont korrekt lenne, mert így olyan hülyéket vesznek fel egyetemre, hogy csak na. Aki akar diplomát az mutasson fel előtte valami teljesítményt...
Igen amit írtál eddig is tudtam, remélem ilyen szép fokozatos ütemben lesz.
De ezek szerint nem hallottad az új hírt, tegnap, vagy ma mondta Balog Zoltán hogy már rögtön jövőre 300-ra emelnék a minimumponthatárt, vagy legalábbis azt tartaná reálisnak.
Hát...én most számoltam egy gyorsat, ha minden tárgy 3-as, érettségi meg 60%-os, akkor már 240 pontja van az illetőnek, egy nyelvvizsgával meg kb 270-re ugrik a dolog. Tehát a ponthatárok alja elég ergya így is.
Az meg mondjuk más kérdés hogy a nevesebb szakok eddig sem 240 ponttól kezdődtek, de mégcsak nem is 300-tól.
Hát igen a nevesebb szakok nem itt kezdőnek. De engem TTK szakok érdekelnének (nem ELTE). Van egy olyan érzésem hogy senki sem tudja erre a választ gykn.hu, bár látom magánvéleménye mindenkinek van, azt természetesen írhattok.
De igazából itt jogi tudásra lennék kíváncsi a kérdéssel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!