Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez hogy a strasbourgi...

Mi ez hogy a strasbourgi döntést határozottan nem kívánja teljesíteni a magyar kormány? Mi lesz itt?

Figyelt kérdés

Lázár azt nyilatkozta, hogy ők márpedig megtagadják a büntetés kifizetését, amit Strasbourg ítélt meg a magyar börtönviszonyok miatt, mert felháborító, hogy "a bűnözőket támogatják".

Nekem meg az a felháborító, hogy

1, Lázár ferdíti a tényeket, ugyanis én olyanról nem tudok, hogy támogatnák a bűnözőket

2, Természetesen Strasbourg nem dísznek van, az általuk hozott döntések végrehajtása kötelező

3, Inkább rendeznék a helyzetet a többi hasonló eset elkerülése érdekében, azaz börtönépítések + emberi jogok európai szintre emelése + az igazságszolgáltatás racionalizálása (sajnos nálunk nagyon börtön-centrikus a bírók gondolkodása, ezen is lenne éppenséggel mit javítani).

Most ha nagyon be akarnák tartani a szabályozást (de láthatóan ez minimálisan sincs szándékukban), akkor azonnal börtönépítésekbe kezdenének, és sajnálom, a langyos megoldásoknak sosincs eredménye, radikális döntés kell ahhoz, hogy valamit tegyenek is, azaz: amíg nincs meg az EU-s norma, addig szépen leállítani MINDEN bebörtönzést, ennyi. Meglátjátok, egyből elkezdenének sürgölődni, hogy tán mégis fontosak azok az EU-s elvek.

Szerintetek mit lehetne tenni?

Hiszen álljunk megy, egy biztos: a strasbourgi döntésnek eleget kell tenni, az emberi jogok betartásának eleget kell tenni, és a normát nem lehet továbbra is folyamatos jelleggel sérteni > én nem látok más megoldást. Persze kivéve, ha továbbra is hátramenetben kívánunk haladni.

2016. febr. 4. 08:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

# 10/10 Időpont ma 17:46

Látom fogalmad sincs Strasbourg hogy működik. De azért te beszélsz marhaságokról. :-)

2016. febr. 4. 18:01
 12/36 anonim ***** válasza:

Szerintem itt te vagy az, akinek fogalma sincs semmiről.

Hogy lehet ilyen baromságot kérdezni, hogy feljelentették e?

Még szép, hogy volt feljelentés...

2016. febr. 4. 18:09
 13/36 anonim ***** válasza:

# 12/12 Időpont ma 18:09

Hogy lehet ilyen baromnak lenni, hogy beszélsz a vakvilágba? :-)

Ha volt, mutasd meg. Épp ezért kérdeztem, és mondtam, hogy nem tudom volt-e. De nem baj, tőled már megszoktam, hogy szövegértés 0. :-)

2016. febr. 4. 18:16
 14/36 anonim ***** válasza:

Keress rá, nem elég, hogy marhaságokat kérdezel(szerintem tök evidens, hogy ha egy ügynek, amiről még egy 10 éves is megmondja, hogy nem jogszerű, több tízezer érintettje van, főleg jogi területen dolgozók, akkor történik valami) még bizonyítsam is, sőt mutassa meg.

Szal még lusta is vagy.

Elhiszem, hogy fáj, hogy pofára ejtettelek, de kérlek ne, egyre szánalmasabb vagy.

Jah, és rakj még ki vagy 5 db ":-)" smilet, mintha ettől igazad lenne.

2016. febr. 4. 18:41
 15/36 anonim ***** válasza:

# 14/14 Időpont ma 18:41

Csakhogy Magyarországról van szó kicsike. Tudod, itt az emberek hátán szántani is lehet, csak nemzeti színű legyen az ekevas. :-) De akkor várom az ítéletet is. Tudod az érvelést szokás alátámasztani is, persze nálad felsőbb kultúrkörökben. Bár tőlem azt hiszel amit akarsz, hitelességed már úgyis nulla, bárki szemében aki gondolkodik kicsit. :-D

2016. febr. 4. 19:11
 16/36 anonim ***** válasza:

"A szolgálati nyugdíj megszüntetése miatt összesen 13 és fél ezer panaszos 1260 kérelemmel fordult Strasbourghoz - közülük 1.286 fő beadványát az FRSZ nyújtotta be, a Magyar Helsinki Bizottság segítségével (a szerkesztő megjegyzése).

A három magyar beadványt az Emberi Jogok Európai Bírósága múlt héten elutasította. A döntés értelmében a szolgálati nyugdíjak átalakítására vonatkozó magyar jogi szabályozás nem jelent aránytalan terhet az érintetteknek, és nem diszkriminatív. A döntést egyhangúlag hozták meg, s az végleges, és ugyan csak a Markovics László, Béres László és Augusztin Gábor által beadott panaszokat érinti közvetlenül, ám a határozat precedens értékű, tehát az emberi jogi bíróság a többi ügyben is ilyen döntést hoz majd."

frsz.hu

Szal volt, nem kevés.

2016. febr. 6. 03:15
 17/36 anonim ***** válasza:
Félreértések elkerülése végett, kettő fő 66%-os hozzászóló van, egyik tette fel a kérdést, hogy a rendőrök nyugdíjával kapcsolatban valaki tett e feljelentést(valóban igazi észkombájn kérdés), illetve vagyok én, aki bemásolta az frsz.hu-ról a fenti szöveget.
2016. febr. 6. 03:24
 18/36 anonim ***** válasza:

Mindegy, a lényeg, hogy végre belátta, hogy hülyeséget kérdezett, nagyon helyes, hogy hallgat.

Aztán ő barmozza az embereket.

2016. febr. 9. 06:58
 19/36 anonim ***** válasza:

# 18/18 Időpont ma 06:58

Hát pubi, csak köztünk az a különbség, hogy nekem van vitakultúrám, és eleve belefoglaltam a kérdésembe, hogy nem tudom a választ. Aztán jön két ökör, aki szerint ez triviális. Megsúgom, nem az. Rákeresni meg nem kerestem, mert szeretem felmérni mások értelmi színvonalát. Nektek nincs, szóval ezért nem válaszoltam idáig. De gondolom most nagyobb lett a kukid 1 mm-el :-)

Az meg pláne ne pofázzon aki kapásból barmozik, aztán csodálkozik, ha visszakapja. :-D Na, kicsigyerek, vár az óvoda, ideje menned. :-D

2016. febr. 9. 07:49
 20/36 anonim ***** válasza:

Ez most nekem is szól?

Én linkeltem be a kérésedre a választ, hogy volt procedúra bőven.

2016. febr. 9. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!