Hogyan ellenőrizhető, hogy töröltek-e a bűnügyi nyilvántartás rendszeréből?
Nem a bűntettesek nyilvántartási rendszeréről van szó!
Több hozzászólásban, fórumban is olvastam, hogy jogilag
kötelességük törölni a gyanúsított személyt, amennyiben jogerős ítélet nélkül megszüntetik az eljárást. Tehát
csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen módon ellenőrizhető, hogy benne vagyok-e még a nyilvántartásba, vagy még éveken keresztül törvénytelenül tárolnak a rendszerükben? Kérem csak a témában illetékes, hozzáértő személyek szóljanak hozzá a kérdéshez.
Rendben! Köszönöm, bár én úgy tudtam, hogy az eljárás befejeztével egyúttal, ha ártatlannak minősülök azonnal törölniük kell. Természetesen mindenképpen ki fogom majd
deríteni a későbbiekben ezt a dolgot. Sajnos sok olyan fórumon olvastam, hogy az ártatlan embereket is,akik anno gyanúsítottként bekerültek még több év elteltével is nyilvántartják törvénytelenül! De hát a kisember az kisembernek született, a nagy ember, meg milliókat sikkaszthat, én meg nem védhetem meg magam az utcán három hülyétől mert még én leszek a vádlott nevetséges! Na mind1 köszönöm a hozzászólásokat.
Ha nincs félnivalód, hogy esetleg az ujjlenyomatod megegyezik majd egy helyszínen rögzítettel, akkor nem értem a kérdést miért zavar téged, hiszen nem mutogatják senkinek sem.
Az örökre ott marad. Lehet, hogy egy nyilvántartásból kitörölnek, de az archívumokban ott leszel.
Nem fogják visszakeresni azt a fényképezőt amivel lekattintottak és azt a számítógépet ahol csoportosan tárolják a képeket a feltöltéshez csak azért, hogy a te fotódat töröljék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!