Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Álláskeresőként történő...

Álláskeresőként történő nyilvántartásból törlés?

Figyelt kérdés
Úgy egy hónapja kaptam egy közvetítő lapot a munkaügyitől, ki akartak közvetíteni egy munkáltatóhoz, de közben sikerült egy másik cégnél az állásinterjú, augusztus 31.- én kezdek ott. Közben berángattak közmunkára, július 31.- ig, ma pedig kaptam ismét a munkaügyitől egy határozatot, hatósági bizonyítvány álláskeresőként történő nyilvántartásának törléséről. Kérdés: a közmunka letelte után kérelmezhetem az álláskereső nyilvántartásba vételt?

2015. júl. 23. 19:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. júl. 23. 19:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Bejelentetted a munkaügynek, hogy találtál állást, azért töröltek?
2015. júl. 23. 19:51
 3/10 A kérdező kommentje:
A közvetítő lapon leírtam, hogy másik munkáltatónál kívánok elhelyezkedni
2015. júl. 23. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor nem lesz semmi problémád, arra kell csak figyelned, hogy ha esetleg megszűnik a munkahelyed, akkor minél előbb jelentsd a munkaügynek.
2015. júl. 23. 20:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Nagyon megkönnyebbültem! Ha letelik a közmunka, úgyis menni kell a munkaügyibe, de ha nem vagyok az álláskeresők nyilvántartásában, 31.- én szóba sem állnak velem. Köszönöm tényleg!
2015. júl. 23. 20:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Nagyon ostoba vagy kérdező !

Ha törőltek a nyílvántartásból legalább 1 év mire ismét nyílvántartásba vesznek. Neked kellett volna bemenni személyesen a mentorodhoz a munkaügyi központba és elmondani, hogy találtál normális melót. így persze hogy törőltek, ha nem fogadtad el a közmunkát

július 31.ig kellett volna a közvetítő lapot bevinni a közmunkára és elmondani, hogy már máshol fogsz dolgozniu vagy elkezdeni a közmunkát, és akkor láptál volna ki, ha elkezdődik a másik, így bebuktad. Figyelmetlenség és a szövegértelmezés hiánya vezetett ide

2015. júl. 23. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Ugyanígy jártam én is, minden tök hasonló.

Leírtam, hogy munka lesz, és töröltek a nyilvántartásból.

Amikor vége lett a munkának (becsődölt a cég), akkor beregisztrálhattam újra.

Ez még okés is, DE 3 évig nem kaphatok szociális juttatásokat, semmit.

Szóval lehetek a nyilvántartásban, sőt mennem kell mindenhová ahová irányítanak (pecsételni is kell menni), de semmire sem vagyok jogosult munkanélküliként (egy fillért sem kapok).

Van felülbírálás, amikor megírod a panaszodat a megfelelő osztályra, viszont ott csak családosokat szoktak engedni 3 év figyelembevétele nélkül, szóval én ebből is ki vagyok lőve.

Ha nem tartom be a munkaügyi szabályait, akkor tolódik kifelé a 3 év.

(off 1: nagyon okosan kitalálta a kormány, így gyakorlatilag tehermentesítette magát

off 2: ahol élek szabolcsi város ott legalább 150 ember járt így, szóval 3 évig nem jogosultak szociális támogatásra, holott nem az ő hibájukból történt, hanem egy közeli cég ment csődbe, de még időben kitudtak használni minket 2 hónap munkára)

2015. júl. 23. 20:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Zsetont azt ne várj !
2015. júl. 23. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Bakker, te aztán jól beszoptad, kérdező :D

1 évig "páápáá" lóvé :D

2015. júl. 23. 21:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Zavaros az egész. Tisztázd a helyzetet. Amikor felvettek akkor egyből jelezned kellett volna és akkor nem küldtek volna el állásinterjúra.

Fellebbezd meg( Ha még lehet) mert a munka visszautasítás után egyből törölniük kellett volna, és nem közmunkára közvetiteni. Tehát eleve érvénytelen a határozat.

2015. aug. 10. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!