Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet bármi féle anyagi bajom...

Lehet bármi féle anyagi bajom a következő szituációból?

Figyelt kérdés
Féltestvérem vett fel lakáshitelt hogy vehessen egy lakást, aminek édesanyám a haszonélvezője és a kezes is ő a hitelben, viszont édesanyám sajnos meghalt.. na most ez a kezesség öröklődik rám? Tehát a másik fiára? Nekem semmi közöm a lakáshoz és a hitelhez, a nevem se szerepel sehol sem, viszont mivel édesanyám gyermeke vagyok így félek hogy a bank automatikusan rám ver mindent ha a fél tesóm mondjuk nem fizetne valamilyen okból.. és ez eléggé aggasztó.. Kérem ha tud valaki felvilágosítást adni azt megköszönném! Kérem csak olyanok írjanak akik értenek is a témához valamennyire! Köszönöm!

2016. jan. 14. 17:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, adósságot is lehet örökölni. De a jegyzőnél le tudsz mondani az egész örökségről ha félsz ettől.
2016. jan. 14. 17:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Persze le is mondok, nekem amúgy sincs semmi közöm az egészhez, úgymond ártatlan vagyok az ügyben..
2016. jan. 14. 18:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy írták is, az örökségedet visszautasíthatod.

Azonban mielőtt megtennéd, jó ha tudod a következőt:

Ha lemondasz, akkor az egész örökség ugrik, tehát nem csak a kezesség terhe ,hanem ingó és ingatlanvagyon is, amit esetleg édesanyádtól örökölnél.

2016. jan. 16. 05:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt tudom de tőle nem öröklök semmit szóval csak az adósság maradna.
2016. jan. 18. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!