László Petrát elítélik szerintetek? Vagy megússza?
A Jobbikhoz köthető, szélsőjobboldali N1TV riporternőjéről van szó aki megrúgott egy kislányt, majd egy férfit gáncsolt ki akinek a nyakában volt a kislány.
Többen feljelentették, és kihallgatták a rendőrségen. Szerintetek elítélik és méltó büntetést kapja, vagy megússza?
"pedig nem gáncsolás volt"
Így van, nem volt gáncsolás. Nem történt semmi.
Téma lezárva.
A kérdés kiírójának üzenem, hogy előbb tájékozódjon, mielőtt kérdést ír ki.
1. Ha és amennyiben (feltéve, de nem megengedve) egy gáncsolás történt, az még a "könnyű testi sértés" törvényi tényállását sem meríti ki.
2. Amennyiben kimeríti, úgy csak és kizárólag magánindítványra (azaz csak a sértett tehet feljelentést) lehet eljárást indítani, mivel nem közvádas.
Ennyit arról, hogy "Többen feljelentették"...
Tessék kicsit olvasgatni a Büntető törvénykönyvet, kedves kérdező...
"Nem a gáncsolás, hanem két gyerek megrúgása miatt garázdaság gyanújával folyik ellene eljárás."
1. nem rúgott meg gyerekeket
2. ha meg is tette volna, az se garázdaság
." nem rúgott meg gyerekeket "
Gondolom te jobban tudod, mint ő maga:" Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam...
Tettemet őszintén megbántam, és vállalom érte a felelősséget"
2. ha meg is tette volna, az se garázdaság
Ezt majd az eljáró hatóság eldönti.
"nem rúgott meg gyerekeket"
Sajnos videó van róla, hogy igen. Szánalmas, hogy tagadni akarjátok.
"Ezt majd az eljáró hatóság eldönti."
Rosszul gondolod.
Bármennyire is hihetetlen számodra, a véleményalkotás, véleménynyilvánítás nem az "eljáró hatóság" kizárólagos jogosítványa.
Legalábbis egy demokráciában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!