László Petrát elítélik szerintetek? Vagy megússza?
A Jobbikhoz köthető, szélsőjobboldali N1TV riporternőjéről van szó aki megrúgott egy kislányt, majd egy férfit gáncsolt ki akinek a nyakában volt a kislány.
Többen feljelentették, és kihallgatták a rendőrségen. Szerintetek elítélik és méltó büntetést kapja, vagy megússza?
Nem, egy kicsit sem.:p
Az érvelésed hibája, hogy nem viszed következetesen végig a gondolatmenetet, és több tárgyi tévedés is volt benne.
Neki pszichológus kéne szerintem. Gyanítom, hogy titokban is csinált olyan dolgokat, ami nem normális. (a gazdagréti kutyagyilkos dajka sem épelméjű)
Azt viszont nem értem, hogy miért csak László Petrán vannak felháborodva, a többi kameráson nem? Ők folyamatosan a menekültek után loholtak a nehéz kamerájukkal SEGÍTSÉGNYÚJTÁS nélkül.
"Azt viszont nem értem, hogy miért csak László Petrán vannak felháborodva, a többi kameráson nem?"
Mert ők nem N1 tv-sek, ergo nekik bármit szabad.
"Ezek a személyek elsodorták, lökdösték, csaknem fellökték az ott álló riportereket"
Talán a riportereknek kicsit távolabb kellett volna állniuk, nem közvetlenül a sorfal előtt; különösen hogy számíthattak a kitörésre, hacsak nem voltak felmentve logikából. Ha valóban "csak" és "hirtelen" megijedt volna, fenyegetve érezte volna magát, akkor is hátrébb mehetett volna, biztonságos távolba.
Sőt, továbbmegyek: szerintem nem volt kötelező ott lennie, nem kötelezte rá senki.
Csak sokaknak fontosabb a szenzációhajhászás, meg a "hírnév"...
<A szökésben lévőket megpróbálta visszatartani a riporternő, de mivel a keze "foglalt volt", mert épp kamerát tartott benne, a lábával igyekezett ugyanezt megtenni.>
Ez sem áll meg, mivel szintén nem ésszerű elképzelés, hogy egy-két rúgástól (vagy ütéstől) bárki is megállna.
Ha pl. egy zsebtolvajt kergetne valaki az utcán, az sem fog megállni/visszafordulni csak azért, mert az út szélén álló bámészkodó tömegből valaki belerúg egyet, hanem rohan tovább.
"Amit tett, tudniillik a rendőrség segítése kvázi állampolgári kötelezettség."
Bűncselekmények esetén állampolgári kötelezettség. Jelen esetben szó sincs erről.
"Ha az atv, index, origo, hvg stb. riportere csinálta volna ugyanezt (mint ahogy verekedett már indexes riporter), a kutya nem törődött volna vele."
Dehogynem, tele lett volna a hírrel a kuructól kezdve az alfahírig az egész széljobbos média. Minimum.
"Ez a Jobbik elleni sunyi politikai támadás volt, semmi több."
Különösen, hogy a hír (videó) első felröppenésekor még nem is lehetett tudni SEMMIT a nő kilétéről.
A véleményem az, hogy egy hatalmas hisztéria folyik ami alapoz az emberek jóérzésére. Természetesen hétköznapi körülmények között elítélendő ha az ember bele rúg bárkibe, főleg gyerekbe. Akkor most nézzük meg a dolgok másik arculatát. Természetesen Petra is törvényt kell betartson. A migránsok betartották a törvényt? Az egész onnan kezdődik, hogy erőszakos módon áttörik a rendőrkordont és özönlenek a Petra felé, lökdösik, veszélyeztetik. Ezt nem tekintik fontosnak. Ha egy magyar ember tenné azt, hogy rendőrsorfalat áttör akkor az már mehetne a börtönbe. Másik dolog. Ha ez nem a magyar határnál történne hanem mondjuk a mexikói határnál akkor az amerikai határőrök lelőtték volna ezeket a migránsokat. Nem reklamálna senki hogy a fegyvert használó határőröket börtönbe tegye. Izrael a saját területén belül (bár vitatott mi a megszállt terület) kőből készült kerítést emel. Vajon mi történik ha egy gyerek átmegy azon? Magyarországon gumilövedéket használtak tüntetők ellen. Hol voltak akkor a mostani érzékeny jogvédők? Most kellene gumilövedékeket és könnygázt használni az ország védelmében. Ez még sokkal humánusabb lenne mint az amerikai védelmi rendszer.
Ha Petra egy rendőr elől menekülő magyar embert gáncsolt volna el senki egy szót se szólna.
Nyugodtan lepontozhattok de én Petrát nem ítélem el. Remélem nem is fajul odáig a helyzet, hogy bíróság elé állítsák. Miért nem azzal foglalkozik a média, hogy hány gyerek hal meg légicsapásokban? Annak nagyobb értelme lenne ennél a hisztériánál. Nem veszitek észre, hogy manipulálnak benneteket és nem látjátok az igazán fontos és lényeges dolgokat?
Nézzétek meg, hogy kit buktatott fel Petra. A fotókról beazonosítható egy iszlamista rajongó.
1. Szélsőjobboldal ma nem létezik Magyarországon. Mindenki nagy szerencséjére. Ha az N1TV szerinted szélsőjobbos, akkor nem tudom, hogyan jellemeznéd az egykori náci Németország vagy a fasiszta Olaszország médiumait. Ha szerinted a Jobbik szélsőjobbos, akkor el sem tudom képzelni, mi lenne a véleményed az NSDAP-ról. Nem is kívánom neked.
2. Nem tudom, mióta probléma rendőrök (hivatalos személyek) elől menekülő bűnözőket megállítani. Még ha nem is feltétlenül ezzel a célzattal tette azt, amit.
3. A magyar bíróságok bűncselekmények elbírálásakor enyhítő körülményként figyelembe veszik, ha megtérült a sértett kára. A konkvisztádor azóta sikeresen berendezkedett Spanyolországban, a fia CR7-tel focizik, olyan élete van, amiről a háború elől menekülve nem is álmodhatott. Petra tette nélkül mi lenne vele? Egy névtelen senki lenne a terroristaszimpatizáns patkány, aki most valamelyik nyugat-európai menekülttáborban nyomorogna.
Petra élete ezzel szemben azóta romokban hever, köszönhetően az életre nem méltó szélsőliberális gyűlölködő csűrhének, és a tétlen Jobbiknak, akik fontosabbnak látták az eurokonform viselkedést, mint kiállni meghurcolt bajtársuk mellett.
4. A médiában minden bűnöző, még a legelvetemültebb gyilkos, pedofil, és egyéb hitvány alak S. István, N. Gizella, G. Lajos stb. Petrának ezzel szemben a kezdetek óta tudjuk mind a nevét, mind a fényképét. Remélem hamarosan benyújtja kártérítési igényét az összes gyalázkodó médium ellen, és helyrejön az élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!