Azok, akik elítélik a marihuánát mit szólnak az olyan országokhoz, ahol legális? Szerintetek be kéne ott tiltani a cuccot, mert nem helyes?
Nem vagyok vad legalizációellenes, így megpróbálok korrekt választ adni (meg amúgy is szeretek érvelni amikor unatkozom :D)
Az érved kapcsán elmondanám hogy nem ilyen egyszerű dolog a statisztika... Szociológia szemüvegével nézve nem biztos hogy mikor még illegális volt, mindenki igazat állított. Illetve aközött se biztos hogy van korreláció, hogy a marihuána miatt csökkent az alkoholfogyasztás száma.
Abban viszont egyetérthetünk hogy a marihuána nincs pozitív hatással az emberre (tudom, ilyenkor mindig jönnek az áltudományos kommentek hogy ő valahol hallotta hogy valaki olvasta hogy nem is káros a fű). Lehet hogy "könnyű" drog, de akkor is drog. Szerintem legjobb lenne a prevencióval foglalkozni, márpedig ha nekem a prevenció a fontos, akkor nem az az első lépés hogy legálissá teszem. Ugyanis aki nagyon akar az úgyis füvezni fog, így van... De aki "nem akar nagyon", az elgondolkodik hogy érdemes-e, és hogy lehet nem véletlenül illegális...
Sőt azt is elmondanám, hogy voltam már fekete lakosságú országban, ahol a fű olyan kvázi mint nálunk az alkohol (bár elvileg ott is illegális). Az ottaniak tudják is kezelni a füvet, nem úgy mint nálunk némelyik tizen-huszonéves aki konkrétan szétszívja az agyát... Úgy mint nálunk is az alkoholt a lakosság többsége tudja kezelni, és csak kisebb része kóros alkoholista (ami egyébként szintén nagy gond manapság!)...
4!
Bocs igazad van, inkább 70%
3!
Tapasztalatból mondom, hogy az én korosztályomban kb az emberek 70% legalább kipróbálta a füvet. Aztán van aki másra is rámegy, van aki rákattan, de olyan is van, aki soha többet, vagy mértékkel és azért ez a többség. Pont mint az alkoholnál. Szóval szerintem ilyen körülmények között már egyszerűen nem reális az állítás, miszerint a társadalmunk nem tudja kezelni, könyörgöm, majdnem mindenki kipróbálta már... és megint csak a legalizáló országokra hivatkoznék, eddig SEHOL nem lett semmiféle probléma belőle. Ez a realitás. Tény.
Ebből nem következik hogy tudja kezelni is...
Én továbbra is azt mondom hogy inkább prevencióra lenne szükség, ami kapcsán elég furcsa lenne legalizálni...
"és megint csak a legalizáló országokra hivatkoznék, eddig SEHOL nem lett semmiféle probléma belőle."
Hadd ne kelljen összehasonlítanom Hollandiát Magyarországgal. Az, hogy valami ott nem probléma még nem jelenti azt, hogy nálunk sem lesz az.
Csak egy dolgot hasonlíts össze (a sok közül): mennyi az alkesz nálunk és mennyi a hollandoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!