Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért akarják egyesek, hogy a...

Miért akarják egyesek, hogy a fű legális legyen?

Figyelt kérdés

Ezek általában liberális,drogosak, -meg a fű nem drog.

Olyan ostoba aki ezt támogatja, nem gondolnak bele?

Van egy 15 éves gyerek, füvezik mert lehet,hisz legális, szív 1 grammot, nem elég, kell 2, nem elég kell 5,10, á ez sem elég muszáj még valami...ja kokain, és az úgyis illegális, de jó, de kemény leszek kokózok és figyelem a yardot nehogy elkapjon.

De ha ez nem elég maradjunk csak a fűnél.Kell egy gramm ma is meg holnap is, de nincs rá pénzem.Na mit csinál a jó gyerek?Pláne ha jól be van tépve és akkor jut eszébe.

Meg ne hasonlítsuk már az alkoholhoz, sokkal nehezebb alkoholfüggővé válin mint drog függővé, ezt tapasztalom a környezetemben is.

(1 hónap alatt lett füves, 30 év alatt alkoholista)

Meg az alkoholt csak mennyiségében lehet fokozni, de a drogot nem csak mennyiségben, hanem keményebb drogokkal is.

Ha a fű olyan lesz mint a cigi vagy az alkohol akkor kell valami a fű helyére és ezek lesznek a kemény drogok.

2014. febr. 8. 23:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%

Igazad van, de nyugodj meg.

Nem kell ennyire frusztráltan előadni.

2014. febr. 8. 23:15
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
Látszik, hogy semmit sem tudsz a fűről. Az alkohol sokkal károsabb.
2014. febr. 8. 23:43
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

Szóval az érveid a fű ellen:

1) Túlzásba lehet vinni a használatát. Pont mint a cigi, az alkohol, vagy akár a sómentes diéta vagy a mekis kaja. Bármit túlzásba lehet vinni, ez nem ok a betiltására.

2) Aki füvezik, az utána keményebb drogokat is használni fog. Nos, ez szerintem egy baromság. Én ismerek viszonylag sok embert, aki füvezik vagy füvezett, és nulla darabot, aki heroinozott/kokainozott. Szóval az állításod erősen ellentmond a tapasztalatnak.

3) Könnyen függővé válhatsz. Ez nem igaz, de tegyük fel, hogy mégis. És akkor? Tudod mi addiktív még? Igen, az alkohol, a cigaretta, fájdalomcsillapítók, a sorozatnézés, a szerencsejáték, a kóla, a kávé és a World of Warcraft. Ez ok arra, hogy betiltsunk mindent?

Azt kéne megérteni, hogy igen, a füvet is lehet rosszul használni. Természetesen, mint a konyhakést, mint egy gerendát vagy egy öngyújtót vagy egy kád vizet. De ez nem ok arra, hogy be legyen minden tiltva. Erről szól (többek között) a liberalizmus, hogy mindenkinek legyen meg a szabadsága eldönteni, hogy egy adott dolgot hogyan akar használni. Ja, és kérlek szépen akkor barmozzál le más embereket, ha már legalább képes leszel felfogni annyit a parányi agyaddal, hogy nem a te hatásköröd eldönteni, más emberek mit szívnak.

2014. febr. 8. 23:51
 4/11 anonim ***** válasza:
43%
"Erről szól (többek között) a liberalizmus" hát ehhez mit lehet még hozzáfűzni? Ezzel nagyjából el is mondtad amit akartam. A liberalizmus enged mindent, most már nem lehet azt mondani hogy ami nem veszélyes másokra nézve csak azt, hanem már azt is. Következő mi lesz? Legális fegyvert tartani? Legális az utcára szarni? Legális kefélni az utca közepén?
2014. febr. 9. 00:11
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

"Van egy 15 éves gyerek, füvezik mert lehet,hisz legális"

Alkoholizál, mert az legális, dohányzik, mert az legális.

Ezeket ugyanúgy nem csinálhatja egy 15 éves, tiltsuk ezeket is?

"szív 1 grammot, nem elég, kell 2, nem elég kell 5,10, á ez sem elég"

Krónikus inszomniája van a gyereknek?

Amúgy meg megiszik egy felest, nem elég, megiszik kettőt, nem elég. Lehúz egy üveg kommersz szilvát...

"muszáj még valami...ja kokain"

Amit honnan is szerez be?

A füvet mondjuk megvetette egy idősebb haverral egy legális helyen, mivel az egész egy gondolatkísérlet erre az esetre. Dílerrel még nem is találkozott, aki minden második vásárlásnál kínálná neki.

"De ha ez nem elég maradjunk csak a fűnél.Kell egy gramm ma is meg holnap is, de nincs rá pénzem.Na mit csinál a jó gyerek?Pláne ha jól be van tépve és akkor jut eszébe."

Mit csinál? Leül a rajzfilmcsatorna elé, szétröhögi a belét, kifosztja a hűtőt.

Mivel a fű nagyon lassan és viszonylag gyenge függőséget alakít ki (kb koffein szint), biztos nem áll neki elvonási tünetektől agonizálva rabolni.

"Meg ne hasonlítsuk már az alkoholhoz, sokkal nehezebb alkoholfüggővé válin mint drog függővé"

Ez egyszerűen csak nem igaz. És miért ne lehetne az alkoholhoz hasonlítani.

"ezt tapasztalom a környezetemben is."

Ami egy reprezentatív minta, mert...

"Meg az alkoholt csak mennyiségében lehet fokozni, de a drogot nem csak mennyiségben, hanem keményebb drogokkal is."

Az alkohol is drog. Arról is ugyanúgy tovább lehet szokni a keményebbekre. Hogy ez miért történik meg ritkábban? Mert alkoholt boltban veszel vagy kocsmában, ahol nem a pénztáros nem kínál meg heroinnal, ha már a törzsvevője lettél.

Én sem vagyok a fű feltétlen legalizálása mellett, de az ellenvetéseid ebben a formájukban nem állják meg a helyüket.

2014. febr. 9. 00:20
 6/11 anonim ***** válasza:
43%

"A liberalizmus enged mindent, most már nem lehet azt mondani hogy ami nem veszélyes másokra nézve csak azt, hanem már azt is."

Például?

"Következő mi lesz? Legális fegyvert tartani?"

USA?

"Legális az utcára szarni? Legális kefélni az utca közepén?"

Ez nagyon nem higiénikus és elég zavaró más emberek számára, illetve közszeméremsértésnek minősül.

2014. febr. 9. 00:41
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
Talalj egy lanyt es lazuljatok el együtt, ha nem megy maskepp, egy kis fuvel!
2014. febr. 9. 00:52
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
Már nem azért, kedves kérdező, de feltennék neked egy költői kérdést. Hány asszonyverő és a családját terrorizáló füvessel találkoztál eddig? És hány ugyanilyen alkoholistával? Nem arra vagyok kíváncsi, hogy a te feltételezéseid szerint hány ilyen lehet, hanem hogy konkrétan hány ilyen esetet ismersz a saját környezetedben. Ja és hozzátenném, hogy én messze állok a "libsibolsiktól", ahogy ti nevezitek őket, csak pusztán gondolkodni kell, és a tapasztalatokból levonni a következtetést, nem pedig fordítva, hogy kitalálsz egy elméletet, ami szerinted helyes, és mindenáron bizonyítékot kreálni rá.
2014. febr. 9. 08:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha már párhuzamot akarsz a kettő között vonni, akkor erre csak annyit tudok mondani, hogy mindkettőhöz kellő intelligencia szükségeltetik. Az alkohol sem rossz dolog, amíg valaki ésszel csinálja, és kulturáltan tud viselkedni. Nekem sajnos elég sok tapasztalatom van az ismerőseim körében arról, hogy a családfő elissza az összes pénzt a családtól, aztán cserében pedig utána agyba-főbe veri a családját minden este. Akkor ezen logika alapján az alkoholt is tiltsuk be? Ez lenne a megoldás? Csak hogy értsd, a kettős mércédre próbáltam rávilágítani ezzel. Előző kommentelő voltam.
2014. febr. 9. 08:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Te még nem tudod de ők már igen azt , hogy ez kérlek szépen a legfontosabb ügy ma Magyarországon , nem tűr halasztást ! :D
2014. febr. 9. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!