Viszonylag sok országban legális a marihuána néhány grammig személyes használatra. Magyarországon miért nem?
Nem támogatnám, nem elég nekünk a 800.000 alkoholista, mellé 1 millió kényszer ívó, meg a kb. 400.000 gyógyszerfüggő?
Viszont de-kriminalizálnám. Ellenben drogárusokat ezer évre varratnám a börtönbe, de legalább is 10x ekkora büntetésekkel, aki meg 18 év alatti személynek árul, az kapásból életfogytiglanra ítéltetném.
Ez az ország azért olyan amilyen, mert senki nem akar a valósággal szembenézni, hát hülye lennék támogatni ennek a helyzetnek a további rontását.
Igen, a dekriminalizációra kérdeztem.
Ahol ebben a listában az első sorban az van, hogy decriminalized, vagy depenalized, ott mindenhol szabad, amit a kérdésben megfogalmaztam. Ha meg zárójelben van, akkor értelemszerűen az ország néhány részében szabad.
Szóval elég sok országban engedélyezett, nem értem, itt miért ekkora az ellenállás. Szerintem a szokásos "féljünk mindentől ami ismeretlen, jobb ha inkább maradunk a komfortzónában és nem teszünk semmit" gondolkodás lehet a háttérben.
Csak jelzem, ez a viselkedés jellemző a sikertelen embereknél is.
Ahol legálissá tették fogyasztását, ott nőtt fekete piac és a vele járó háttér hatalom .. Ebből bejövő adó, pedig nem számottevő ... Még a rehabok fenntartására és megelőzésre se elég.
Ráadásul én úgy látom, h. már csak a gimiben divat fűhöz nyúlni ... Egyetemeken már egyáltalán nincs divatja, úgy mint régen szal egy lecsengő téma ez ...
Nyugaton sokkal több ember fogyasztja, de nálunk nincs divatja ...
#5 totál nem igaz amit írsz gyakorlatilag egyetlen ponton sem.
amerikában most legalizáltak egy államban egyébként. innentől szerintem nincs visszaút. az a kérdés, hol mikor lesz legális.
B@z@mg ne kbítószerből akarjuk már fejleszteni a gazdaságot. Ha valaki akar, akkor most is tud szerezni, és szívni. Plusz még a sok magyar h@ly@ tuti, hogy ráállna. Esetleg, ha nem lenne rá pénze lopna, és tönkre tenné magát.
Ez a dolog, csak olyan országokban működik, ahol a nép megtudja érteni, hogy miből mennyit, és a rendvédelem is olyan fejlett, hogy megakadályozza az ebből fakadó bűncselekményeket, vagy fent tudnak tartani egy város részt, ahova mehetnek a tróg@rek.
Azért mert Magyarországon érdekesen gondolkoznak a nagyokosok.. Inkább dögöljön meg több ezer fiatal a LEGÁLIS **ar szintetikus fűutánzatokba, minthogy legalizálják.. Ez a magyar felfogás. :)
A fű nem drog!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!