Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak, hogy ne járjak...

Mit csináljak, hogy ne járjak rosszul? Lehet, hogy nagyon rossz tanácsot kaptam a bíróságon?

Figyelt kérdés

Az ügyem a következő: T-com internet sebessége nagyon rossz volt, reklamáltam, ők néha "javítottak", de nem javult a helyzet. A számlákat nem fizettem, elbírálást kértem a számlázási osztálytól. Reakció néha volt, de így is felhalmozódott kb. 50 ezer Ft, mivel hónapokig húzták a dolgokat. Hiába telefonáltam, hiába írtam email-t, ajánlott tértivevényes "saját kézbe" levelet. A lényeg, hogy a Hírközlési Hatóságnál bejelentettem őket és megállapították, hogy vagyoni előnyre tett szert a T-Com, mivel a számlákat csak küldte, a reklamációkra meg nem reagált. Meg is büntették őket. Behajtó céghez került a "tartozás", elmentem a bíróságra, ahol "tanácsot" adtak, mégpedig azt, hogy ne tegyek bejelentést, várjam meg, míg ők bíróságon követelik a pénzt, mert akkor nekem milyen jó lesz, mert az én városomba lesz a tárgyalás...bla bla.

Most már másik behajtó cégnél van az ügyem. Elküldtem nekik a végzést (Hírk. Hat.), de nem érdekli őket, mert a tartozás "él" és fizessek! NEVETSÉGES!

2010. márc. 5. 19:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
fogyasztóvédelemnél voltál?
2010. márc. 5. 19:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a józan paraszti eszem szerint kifizetném (fel sem engedtem volna halmozódni a tartozást), és pert indítanék ellenük szerződés nem teljesítés miatt. Normális esetben a szerződés semmis, és a befizetett számlák összege visszajár. Az egy másik eljárás tárgya, hogy károd keletkezett-e emiatt, és ha igen, mennyi, arra is lehet elvileg perelni, de annak jóval kisebb esélyét látom. (Rendszerint erre vonatkozóan szokott ugyanis tartalmazni mindenféle kikötéseket a szolgáltatói szerződés, ami lehetetlenül hosszú, ezért alig-alig van előfizető, aki elolvassa, mielőtt "mint akaratával mindenben megegyezőt, kézjegyével ellátja".)
2010. márc. 5. 19:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A szívemmel azt tanácsolnám, hogy ne fizesd ki, pereskedj, az eszemmel meg azt, hogy fizesd ki mégis. Illetve van egy kompromisszum, hogy ajánlj fel részleges fizetést, és kérd az említett problémára tekintettel a tartozás részleges elengedését, próbálj erről megállapodni, persze, ha érdemben szóbaállnak veled.

Miért ne fizess? Mert teljesen igazad van, és tanulják meg ezek az ócska népnyúzó cégek, hogy igazság is van a világon. Ma a magyar igazságszolgáltatás teljesen kiszámíthatatlan ugyan, de kellően megalapozott jogi érvek mellett van esélyed a nyerésre vagy a részleges nyerésre.

Miért fizess? Mert ők az erősebbek. Mert egy hatalmas gyakorlott, profi jogi apparátussal mennek neked, te meg csak tátoghatsz, sanszos, hogy hibázol. Az összeg meg túl kicsi ahhoz, hogy ezért érdemes legyen ügyvédet fogadni. És ha elveszted, rengetegbe fog neked kerülni. Ki kell fizetned az alaptartozást, az évekig tartó bírósági eljárás idejére eső kamatokat, az illetéket, a jogi képviselő díját, és ha nem fizetsz a jogerőre emelkedéstől számítva 15 napon belül, még a végrehajtó díját is rádterhelik. Szóval az ötvenből alapból lesz mondjuk 120, végrehajtás esetén több.

Először egyébként fizetési meghagyást fognak küldeni. Arra ellentmondást kell benyújtanod, és akkor perré alakul az ügy. Ha nem reagálsz időben a fizetési meghagyásra, akkor jogerőre emelkedik a követelés és végrehajtható lesz.

Hát ezeket mérlegeld. ha nincs jogász támogatót vagy esetleg egy civil szervezed, akkor félek, hogy lenyomnak. de még e mellett is lenyomhatnak.

2010. márc. 5. 20:33
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az összeg már most 71 ezernél jár, mivel az előző behajtó cég is rakott rá, meg talán a mostani is. A fogyasztóvédelem nem foglalkozik az üggyel, mert a Hírközlési Hatósághoz tartozik.

Tehát azt mondjátok, hogy nem lenne nyert ügyem? Megvan az összes levelem, amiben hibát jelentettem be és sokszor könyörgök reagálásért, javításért... A Hírközlési Hatóság teljesen mellettem volt abban a 7 oldalas levélben és ecseteli szomorú helyzetem. Ha kifizetném az összeget, mikor látnám újra?

Az előfizetést lemondtam, már rég leszerelték.

2010. márc. 5. 21:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ne fizess. A T mobillal nekem is volt már gondom és kurv*ra el vannak szállva azt hiszik mindent megtehetnek a kis emberekkel.
2010. márc. 5. 21:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja és bocs hogy T mobilt hozom fel de tudtommal egy cég a T Commal.
2010. márc. 5. 21:22
 7/11 A kérdező kommentje:
És megvárjam, míg ők mennek a bíróságra, vagy menjek én? Asszem akkor is két ügy lesz és külön tárgyalnák. HMMM????
2010. márc. 7. 10:10
 8/11 anonim ***** válasza:
35%

Kérdezősködj még sokat.

Fel kellene fogni, hogy szerződtél. A szerződés egy jogi cselekmény, megszegése is jogilag érvényesíthető. Ennél fogva a továbbiakban nem az a mérvadó, hogy mit tartasz "nevetségesnek", hanem az ezzel kapcsolatos jogszabályok.

A szolgáltatód nem teljesített szerinted. Erre te sem teljesítettél. Őt elmarasztalták. Téged miért ne marasztalnának el?

De, ha már ebbe belemásztál, akkor miért hasraütve, miért nem a jogszabályok (www.magyarorszag.hu) áttanulmányozásával? Gondolod, "gyorsba" majd egy mondattal kihúz valaki a behajtás alól?

2010. márc. 8. 08:00
 9/11 A kérdező kommentje:

Kicsit bunkó vagy, ahelyett, hogy kérdeznél. De ha nem is kérdezel, rájöhetsz az írásaimból, hogy mi a helyzet. De ha nem tudsz olvasni, csak írni.... Egyébként meg az ÁSZF-t kell olvasni és elhiheted, hogy áttanulmányoztam. Ha meg nem akarsz normálisan hozzászólni, akkor meg mit keresel itt??

Egyébként meg már nem is követelhetnék a pénzt, olvasd el a "késedelem és hibás teljesítés" részt.

2010. márc. 8. 17:15
 10/11 A kérdező kommentje:
Ezt hívják csőlátásnak. Nem baj, hogy elsősorban ők nem teljesítettek? Ha te kérsz egy kg kenyeret a boltba, de elfogyott, akkor is kifizeted, mert te kikérted????
2010. márc. 8. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!