Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felhasználhatom ezt a felvétel...

Szükségesinfo kérdése:

Felhasználhatom ezt a felvétel a bíróságon?

Figyelt kérdés
Az a kérdésem lenne, hogy Németországban dolgoztam egy magyarok által vezetett német bejegyzésű cégnél. Készítettem egy hangfelvételt ami bizonyítja, hogy nem kaptam meg a szerződésem míg dolgoztam, nem történt meg a szabadságom kifizetése sem.
2011. aug. 16. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem.

A bíróság semmilyen hangfelvételt nem fogad el manapság bizonyítékként mivel már ezeket könnyen lehet manipulálni.

2011. aug. 16. 22:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez egy digitális fényképezőgépen készült... gondolom a hozzáértők látják, ha vágva van vagy ilyesmi. Nevek is elhangzanak rajt .. felismerhető hangon.
2011. aug. 16. 22:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A manipulálás lehetőségét szakértő ki tudja zárni.

A felvételen hallható teljes beszélgetést le kell jegyezni papírra. Az így keletkezett írásos anyagot be kell csatolni bizonyítékként.

1. Ha az ellenérdekű fél (a munkaadóid) elismerik az abban leírtakat, akkor nincs gond.

2. Ha nem ismerik el (ami nyilván valószínűbb), akkor bizonyítanod kell az abban foglaltak hitelességét, ami nyilván a felvétel lejátszásával lehetséges. Mivel (tudomásom szerint) a lejátszáshoz a másik fél hozzájárulása is kell ezért:

a. hozzájárul --> nyert ügyed van, bizonyítást nyert a dolog

b. nem járul hozzá --> kibújik a szög a zsákból, rá kell világítani, hogy ha nem igazak a leírtak, miért nem hallgatható meg a felvétel, hiszen az ő igazukat bizonyítaná

2011. aug. 17. 00:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Én is így gondolkodtam, egyébként már fogadtam ügyvédet. Német bejegyzésű a cég magyar vezetőkkel, így kint kell bíróságra mennem. Félek az ügyvédet megkenték és azért nem erőlteti, hogy perre vagy békítő tárgyalásra menjek. A felvételemmel szinte nem is foglalkozik...
2011. aug. 17. 02:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért, mert elvileg ilyen felvételt nem is készíthetnél, tehát persze, hogy nem foglalkozik vele...

Nem akarja, hogy neked legyen még a végén bajod belőle.

Miért nem teszed fel ugyanezt a kérdést az ügyvédnek? Nem kell mindig arra gondolni, hogy mindenkit megkennek, egy ügyvéd ilyet nem csinál. Neki te vagy az ügyfele, téged véd, te fogsz neki fizetni is, nem kis összeget.

2011. aug. 17. 08:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Mégis miért ne készíthetne felvételt? Mi tiltja? A harmadik féllel való megosztás, vagy a hivatalos eljárásban való felhasználás a probléma. Amit írtam, magyar eljárásban már kipróbálták. Nem tudom a németeknél menne-e, ezt tényleg az ügyvédtől kell megkérdezned.

Minden esetre tényleg beszélgess el az ügyvédeddel. Kérd, hogy magyarázza el a "stratégiáját", mert - ha nem bízol benne - ha (szerinted) mások a céljaitok, előbb-utóbb "két irányba kezdek húzni", és csak neked lesz belőle károd.

2011. aug. 17. 11:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Természetesen kérdeztem az ügyvédtől a felvételt már az elején. Most utoljára azt mondta hogy ez a Federal Constitutional Court döntései (7/31/2001 és 10/9/2002) alapján nehéz felhasználni (nem tudom ez mit takar) . Én nehezen hiszem ezt el. 1 éve megy és nem tud konkrétan érvelni, tereli hogy perre vigyem a dolgot. Ezért gondoltam, hogy a cég adott neki mondjuk 4000 eurot hogy hanyagoljon minket, ez neki is jó meg a cégnek is, mert ha perelünk sokba fog neki kerülni. Az ügyvéd németbe van Én itthon, nehéz vele kommunikálni.
2011. aug. 17. 22:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Az ügyvédi megbízatás egy bizalmi viszony, ha nem bízol benne, keress másik ügyvédet.

Mondjuk a jó ügyvéd nem üldözi bíróságra az ügyfelét, ha nem látja legalább esélyesnek a dolgot, és teljesen igaz, hogy ezt a felvételt nem nagyon fogadnák el.

De persze tényleg te tudod, ha kétségeid vannak, keress mást. Annak semmi értelme, hogy végig azt gondold a jövőben is, hogy azért nem nyertél meg egy pert, mert az ügyvédedet lefizették.

2011. aug. 17. 22:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából nem mond semmi konkrétat itt az a baj. Azt se, hogy menjek azt se hogy ne. Amikor azt mondtam hogy jelentse be a bíróságon, később nem jelentette mégse... nem értem. Neki fizettem már és ha más ügyvédet keresek megint pénz és idő mire megnézi a papírokat. Lehet az német munkaügyi bíróságra kellene küldeni a papírjaim és a felvételt.
2011. aug. 18. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!