Ha beidéztek a rendörségre hogy a biroságon tanuskodjak, de én nem megyek el akkor mit kaphatok bűntetést?
Miért nem akarsz ennyire menni?
Nyomós indokkal (betegség, külföldön tartózkodás...) későbbre tolhatod, akkor ha nem vagy nagyon fontos nem szembesítenek, akár egy szobában egyedül hallgatnak majd ki.
Ha viszont egyáltalán nem mész el akkor pénzbüntetést kapsz.
Jó kiállású roma fiatalemberek?
Én voltam már lopási ügyben nagydarab romák ellen vallani, ráadásul még ismertek is korábbról. Most ülnek, de ha kiengedik őket remélem nem futok velük össze.
Elmenni viszont muszáj volt elmennem, jó indokom nem volt, ismerek embereket a bíróságon meg minek halogassak, nincs pénzem büntetést fizetni. Sőt, előtte a rendőrségen f@szán sikerült szembetalálkoznom az egyikükkel, a lopás után másnap reggel mentem bejelenteni, őt meg éjjel elkapták egy lopott kocsival. Legalább visszakaptam a cuccaim, "csak" kb 5000 Forintom bánta.
A bírság egyébként kb. 10-50ezer lehet, persze ügy-bíróság-tanúfüggő, ha nagyon fontos és többször halogatod 100ra is megvágnak.
Eljárási bírság, pulusz elővezettetnek, ha nem mész el, azaz rendőrbácsi odakísér. Viszont szépen megfogalmazol egy levelet a bíróságnak, amelyben kérelmezed, hogy a személyes meghallgatásodtól tekintsenek el, és írásban szeretnél vallomást tenni, ebben felsorolod az okokat, amik ezt indokolják.
Továbbá lehetőség van az adatok zártan kezelésére, illetőleg arra is, hogy ne találkozz a vádlottal. Kérj pontos felvilágosítástól a bíróságtól/ügyvédtől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!