Ha beidéztek a rendörségre hogy a biroságon tanuskodjak, de én nem megyek el akkor mit kaphatok bűntetést?
Utolsó jól mondja, nem tudsz kibújni alóla, ez kötelezettség, és amellett, hogy megbüntetnek, még elő is vezettethetnek.
Jobban jársz, ha kéred az adataid zárt kezelését, akkor azokat senki nem ismerheti meg az arra illetékeseket kivéve (a terhelt és "rokonsága" nem minősül illetékesnek!).
18:04-es vagyok! Kb 3féle variációt leírtam mit tehetsz, ha nem akarsz szóban vallomást tenni. A bíróságok ilyen téren elég rugalmasak, nagyon kivételes esetben szokták megtagadni a kérelmeket, ha valakinek alapos indoka van rá engedélyezni szokták, amit kérnek. Ülj le szépen egy napot rászánsz megfogalmazol egy levelet, hogy tisztelt bíróság/bíró/bírónő-ahogy akarod, és leírod: kérem tekintsenek el az ügyben a tárgyaláson történő személyes meghallgatásomról, mivel az ügyben a korábbi vallomásomat fenntartom, annál több információval nem szolgálhatok. Kérem engedélyezze, hogy vallomásomat írásban tehessem meg, mivel ezen és ez okoknál fogva (írod amik az okok), a tárgyaláson való megjelenésem és a terhelttel történő találkozásom a személyes biztonságot a későbbiekben veszélyeztetné.
Valami hasonlót leírsz, udvariasan normális stílusban!
Nem kell megvárni sem azt, hogy megfizettessenek, sem azt, hogy a rendőrség vigyen el oda.
Szerintem nem nagy energia egy levelet megfogalmazni, vagy felemelni a telefonkagylót és megérdeklődni mi is a legkézenfekvőbb megoldás a problémádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!