Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha beidéztek a rendörségre...

Ha beidéztek a rendörségre hogy a biroságon tanuskodjak, de én nem megyek el akkor mit kaphatok bűntetést?

Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 17:48
1 2 3
 21/30 pendejHo válasza:
Szia! Én is voltam már tanúból is lettem gyanúsított...stb. de a végén még is mindent megértett a bíró és nem lett szerencsére semmi folytatása..Én is sokszor ki akartam maradni, de tényleg nem lehet sajnos. Teljesen mindegy, hogy fontos vagy- vagy nem, 1x meg akarnak úgy is hallgatni... És azt javasolta nekem az ügyvéd, hogy inkább menjek el a behívott időpontba, mert akkor látszik, hogy együtt működöm...stb. és az nekem jobb. Tehát amit javaslok a nem tudom nem emlékszem sokat segít.... és a régen volt. be voltam rúgva...stb. válaszok is segítenek.. Elég rövid válaszokat adni.. és szerintem töbet nem hívnak, de ezt nem szokták megúszni. Én úgy tudom, ha előzetesen nem mented ki magad és itt lényeges, hogy milyen minőségben vagy tanú.. szinte azonnal előállítanak és éjjel is bevihetnek 48 órával a tárgyalás előtt, hogy biztosan ott legyél a tárgyalásra.... és a végén számolnak neked össze minden pénzbírságot... :(
2011. júl. 22. 15:33
 22/30 anonim ***** válasza:
A tanúskodásról. El kell menni. kötelező. Ha félsz kérheted, hogy a kihallgatásodnál ne legyen jelen senki.De kérned kell. Ha mindenképpen ki akarsz maradni, akkor csak annyit kell mondanod mindenre, hogy nem emlékszel. Egy idő után elfelejtenek beidézni.
2011. júl. 23. 18:08
 23/30 A kérdező kommentje:
pendejHo NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM!!meg az utánna következönek is köszönöm:) megmondom hogy nem emléxek már 1 év e volt ugyis és akkor feleslegesen csak nem hivatnak be.:)
2011. júl. 24. 11:27
 24/30 anonim válasza:

Szia!

Nekem egyszer sikerül megúsznom. Kiköltöztünk a párommal külföldre. Eleinte vissza akartam jönni a tárgyalásra mivel az időpontot jó előre tudtam. Ahogy közeledett az idő, bennem is úgy jöttek a kétségek. Nem akartam sem a páromat egyedül hagyni arra az időbe (másik országban), féltem, hogy ha ott a helyszínen elengedik őket mi lesz (külföldre már csak nem követtek volna:D) stb. Így tanácsot kértem egy rokonomtól. Írnom kellett egy levelet néhány nappal a tárgyalás előtt (még kiszámoltam, hogy oda is érjen) amiben leírtam, hogy külföldön tartózkodok, éppen dolgozom és a munkahelyen nem enged el. Plusz azt is beleírtam, hogy személyes okok miatt lakcímem többször is változott és valószínüleg fog is, így elérhetőséggel nem tudok szolgálni:D aztán azt írtam bele, hogy minden nap dolgozok (ami igaz is) és hogy így nem tudok elmenni. Meg persze írtam bele olyat is, hogy nincs pénzem arra, hogy csak úgy tárgyalásokra költsem (bár ha előre kérvényezem megoldják, meg utólag is visszatérítették volna, de ne várják, hogy a szekrényben ott csücsül 150e ft ami arra vár, hogy én hazarepkedjek...) Még ehez azt is odaírtam, hogy nem tervezem, hogy valaha is hazajövök. (az élet úgy hozta, hogy babaérkezés miatt visszajöttünk ideiglenesen, mert annyira bonyolult lett volna megoldani a kint szülést) A lényeg, hogy utólag megtudtam, hogy őket a többi tanú vallomása alapján elítélték, tudomásul vették, hogy megjelenni nem tudok, elérni új időponttal se tudnak...így valahogy kikerültem:D Sose voltam ilyenen és nem is szándékozok. Ha valaha megint csúnya dolgot látnék...kimennék külföldre egy hétre:D megírnám a levelet aztán vissza...:D egy hét nyaralás beleférne:) Mint ahogyan te is inkább fizetnél, mint a következményekkel élj. Akkor azt a pénzt inkább költsd egy útra:)

(Még annyi, hogy sem a munkámról igazolást se semmi egyébről nem kellett csatolnom! Elég volt annyi, hogy külföldi bélyeg meg pecsét volt a levelen)

2011. júl. 25. 09:29
 25/30 A kérdező kommentje:

te egy profi vagy:)

és ha irnék egy levelet hogy külföldön vagyok nyaralok és teszek rá külföldi bélyeget vagy mit(amit nem tudok még honnan szerzel de szerzek!!)akkor nem adnak nekem uj idöpontot mert én azt sajnos nem irhatom hogy kiköltöztem mert 15éves vagyok:/ vagy szerinted az nem lenne megoldásha küldök egy levelet amibe leirom hogy kórházba vagyok (pl agyrázkodással)megtudom oldani mert egy nagyon kedves családbarátja segitene hogy igazolja hogy ott vagyok na meg a kórlapot is megcsinálná:) szerintem akkor sem teszik más idöpontra..szerinted ez jólenne..?:O

2011. júl. 26. 19:50
 26/30 anonim válasza:
hú... erre nem tudok válaszolni. Szerintem a bélyeg szerzés rizikós... nem tudom hány pecséten kell átmennie a levélnek mire oda kerül. Biztos van a postán valami ami jelzi hol adtad fel a levelet... A másik az nem rossz ötlet, de az a ciki, hogy szerintem fogsz kapni új időpontot. Esetleg valami tartós kómát igazoltass:D:D:D Az eléggé határozatlan idejű ahoz, hogy ne akarjanak mindenáron becibálni.
2011. júl. 27. 10:42
 27/30 anonim ***** válasza:

Jaj, ne szerencsétlenkedj már ezen ennyit, senki nem fog ott veled különösebben foglalkozni. Biztosan nem te leszel az egyetlen tanú.

Elmész, válaszolsz a kérdésekre, kéred az adataid zárt kezelését, és ennyi.

Már rég írhattál volna levelet a bíróságra is, hogy lehetőség szerint írásban hallgassanak ki. Vagy megengedik, vagy nem. Ha nem, akkor az adataidat nem adod ki. (Mivel kiskorú vagy, szerintem minden segítségbe belemennek majd.)

Csak nem gondolod, hogy a vádlottaknak nem lesz jobb dolguk mint téged keresni, mikor semmit nem is fognak tudni rólad?

Nem kell ezt túlmisztifikálni.

2011. júl. 27. 13:31
 28/30 A kérdező kommentje:
nem látsz bele a helyzetbe és nem tudod hogy ki ellen kéne tanuskodnom .és igen is azzal foglalkozna hogy hol vagyok mert volt erre példa hogy ellenük tanuskodtak és elkapták a gyereket..nem akarok ijen sorsra jutni..
2011. júl. 27. 16:12
 29/30 szusand válasza:
Szerintem a nyomozás hátráltatása miatt , egy enyhe fogház , vagy börtön büntetés , ( Nem sok idő ) szerintem 2-3 hónap , vagy ahogy a többiek mondták pénzbírság . ( Amit nem tudok meghatározni mert nem vagyok jártas a jogban :D )
2011. júl. 28. 09:44
 30/30 anonim válasza:
engem pár éve beidéztek tanúnak, de semmi kedvem nem volt elmenni... nem is mentem erre kiszabtak 10000ft rendbírságot amit napi 1000ft re le is ülhettem volna. nah erre hirtelen haragra ébredtem úgyhogy bebattyogtam a bíróságra az asztalra csaptam és nem kiabálva hanem szépen udvariasan megbeszéltem a dolgot az illetékesekkel. A végeredmény az lett, hogy a bírságot nem kellett kifizetnem és több tárgyalásra sem idéztek be. Mondjuk nem voltam felperes, meg semmi ilyesmi csak ott voltam mikor egy haveromról lehúzták a mobilt állítólag... de mivel én ilyenről nem tudok inkább kimaradnék belőle a bíróság pedig nem kötelezhet hogy tanúskodj olyan dologról amiről nem is tudsz semmit...
2011. júl. 30. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!