Milyen kérdéseket tehetnek fel nekem a biroságon a gyermek elhelyezéssel kapcsolatban? én 22 éves vagyok és van egy 2 és félélves kisfiam mivel nem nálam van hanem a volt élettársam elvitte tölem ugy hogy kockáztatta gyermekem testi éppségét
Akkor megteheted azt,hogy elmész ahhoz a lakáshoz ahol a fiad van,és egyszerűen elhozod.Ha tudsz menj rendőrrel.
Olyan nincs,hogy nem adják oda neked! A törvény szerint nálad is ugyanúgy lehet mint az apjánál.
Egyébként hogy a kérdésedre is válaszoljak.
Megfogják kérdezni,hogy mi mindent tettél meg annak érdekében hogy a fiadat visszakapd.Ebben az esetben jó lenne ha lennének írásos bizonyítékaid,hogy igenis mindent megtettél azért hogy visszakerüljön hozzád a kicsi.Ha csak mondod,és nincs semmi csak a szavad,azt a férjed röhögve megcáfolja hogy te sosem kerested a fiadat.A te szavad az övével szemben.
Megkérdezik,hogy miképpen jutottatok idáig..
Megnézik,hogy a fiad jelenleg milyen körülmények között él.
Ilyenkor megnézik,hogy az anyjánál milyen körülmények között élni.
Elég komoly a helyzet,és sajnos ez nem fog menni egyik napról a másikra...
Én tuti hogy minden áldott nap ott lennék a ház előtt egy rendőrrel vagy egy gyámügyessel.A gyámügyél is levágnék egy olyan hisztit,hogy kénytelen lennének velem is foglalkozni.
Gyermekjólétnél nem volttatok? Ott kell kezdeni, a hatósági intézkedés a vége felé van. S a germekjólétnél szoktak átirányítani a gyámügyesekhez. Nem lehet, hogy ezért nem segítenek? Mert a lépcsőfokokat végig kellene járni. bemész, s ott biztos segítenek. Lehet igénybe venni mediátort. A mediációs eljárás az olyan, hogy a férfi, s a nő mellett van egy 3. fél is, ez egy külső szemlélő, aki meghallgat titeket, s anélkül hogy beleszólna, segít abban, hogy valamilyen szinten megegyezzetek. Ez bíróságon kívüli megegyezési eljárás.
Gyermekjóléti szolgálatnál voltam gyakorlaton szociális munkásként 2007-2008-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!