Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válni szeretnék, de a gyermeke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válni szeretnék, de a gyermekem apja szinte lelki terrorban tart az elhelyezéssel és a láthatással kapcsolatban. Lehet esélye?

Figyelt kérdés
A kisfiam most lesz 4 éves.Mi már másfél éve külön élünk és a gyerek azóta is velem van.Szerettem volna közös megegyezést,de most azt vette a fejébe,hogy a gyerek egy hetet nálam,1 et meg nála legyen.Mind ketten albérletben lakunk.Ő a két unakahugával él,én pedig az új párommal már egy éve.Attól tartok,hogy esetleg rágalmazásokkal teljesen elakarja venni tőlem.Amúgy a bölcsibe és az óvodába is teljesen mellettem állnak és csak jókat tudnak mondani a gyerekemről.Van esélye??
2009. okt. 23. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Esélye van, csak nagyon kevés. Válásnál az esetek legtöbbjében az anya kapja meg a gyerek (ek) et, maximum ha valami nagyon nyomós indok nincs ami miatt nem lehetnek nálad, de ezt kivizsgálják, szóval csak úgy nem rágalmazhat meg alaptalanul. Ellenben te elmondhatod, hogy lelki terorrban tart és nem akarnád túl sűrűn a látogatást, nehogy baj legyen.

Én 99,99 %-ra veszem, hogy nálad lesz a gyerek.

És kitartást kívánok neked.

2009. okt. 23. 18:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha már másfél éve veled él,akkor a bíróság nem nagyon változtatja meg az elhelyezést.

Spuri beadni a válást,gyerekelhelyezést.Még a válás elött kérd a bíróságtól a láthatás szabályozását.Ha megvan a papír a kezedben ,akkor egyezkedhetsz apuval,hogy többször is viheti a gyereket,mint két hetente,viszont akkor váltson normális üzemmódra!

Ne haragudj egyébként a pasira,végülis a párod volt és ő is a gyermekéért küzd!

2009. okt. 23. 18:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Sőt ha a fiadat megvizsgálják (pszichológus) az rögtön levágja, hogy terror van ami nem jó neki és ezért akár még a láthatást is megtilthatják. Amúgy meg alapból 2 hetente 1 nap a láthatás általában. Legalábbis én ezzel találkoztam a legtöbbször, ha meg nagyobb a gyerek akkor szombat reggeltől vasárnap délutánig.
2009. okt. 23. 18:08
 4/9 anonim ***** válasza:
49%
A Bíróság mindig az anya javára dönt.Az viszobt jó lenne,ha a láthatást nem korlátoznád.A gyereknek az apjára is szüksége van.A kéthetenkénti láthatás a legrosszabb megoldás.Ezalatt nem alakulhat ki apa-gyerek kapcsolat.Pszihológushoz pedig kár lenne elvinni,mert csak azt fogja "megállapítani",amit te mondasz.Nem végez rendes vizsgálatot.Több család esetében ez a tapasztalat.
2009. okt. 23. 18:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is beleegyeztem volna a két hetenkénti 2 napos láthatásba,mert eddig is igy csináltuk.De most,hogy megítram a keresetet,teljesen bekattant és már ez sem elég neki.Én meg a közös felügyeletbe nem megyek bele.
2009. okt. 23. 18:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia, ha latja az apa, hogy te felsz tole, annal jobban bunkozni fog veled!

Szerintem a birosag nagyon jo neven veszi, ha az apa is egy-egy hetet maganal akarja a gyereket. Ha normalis eletet el, dolgozik, tiszta, nem iszik...stb. akkor lehet hogy megkapja, nem? Milyen az apa, jo helye lenne nala a kicsinek? Ezt te tudhatod, te ismered az apat.

Viszont ez a ket unokahugaval valo egyutteles nem a legjobb, erre hivatkozhatsz a birosagon! Az unokahugaihoz is gondolom, hogy jarnak fel ffi-ak, ha meg nem is most, de idovel biztosan. Szoval akkor az a lakas egy atjarohaz??? Az nagyon nem jo a kicsinek! Neki nyugalomra van szuksege. Ezt a birosagon mondd el mindenkepp!

Amit tenni tudsz, hogy beadod a valast, es kersz igazolast az ovodabol, hogy a gyerek tiszta, rendszeresen jar oviba,..stb. Ezt a birosagra vidd magadddal, es az apanak errol egy szot se!!! Meg senkinek se, csak a birosagon vedd elo!

A lathatast egyaltalan ne tiltsd, azt nem szeretik a birosagon, es attol az apa is csak mergesebb lesz.

Add be a valast, kerjel igazolast az ovibol, es ne felj, hidd el minden rendben lesz! Te csak a birosaggal beszelj, az apaval probalj meg minimalisat beszelni. Drukkolok nektek!:)

2009. okt. 23. 18:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a bíztató válaszokat.Kicsit megnyugodtam.
2009. okt. 23. 18:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem véletlen, hogy az esetek 99%-ban a bíróság úgy állapítja meg, hogy 2 hetenként 1 napot kap az apuka...

Ez azért van, mert nem lehet a gyereket annak kitenni, hogy 1 hetet ITT él, 1 hetet OTT él, nincs egy biztos pont az életében, örökösen költözik INNEN-ODA, ONNAN-IDE... Fogalma sem lesz, hol van az OTTHONA?!...

Mire egyik helyen megszokik, máris pakolhat...

Ezt nem lehet csinálni egy gyerekkel!

Mindezt úgy mondom, hogy mi 2,5 éve külön élünk a férjemmel, de én semmiben nem korlátozom őt : akkor jön a gyerekekhez, amikor csak akar, bármikor viheti őket kirándulni, sétálni, fagyizni, vagy akár nyaralni is...

(Minden este itt van, együtt tanulnak, sokat beszélgetnek.)

De az neki sem fordul meg a fejében, hogy a gyerekeket elvinné 1 hétre magához és 1 hétig éljenek itt, mert a gyerekek nem "zsák krumpli", akiket kényünk kedvünk szerint rakosgathatunk!!!

2009. okt. 23. 19:45
 9/9 anonim ***** válasza:
szia! Én semmi esélyt nem látok arra,hogy az apa elvegye tőled a gyermeked! A férfiak sajnos előszeretettel folyamodnak ahhoz a módszerhez válásnál, hogy az anyát a gyerekkel zsarolják meg. Ezt én is átéltem! Nem szabad engedni neki és nem kell félni! És annak sem szabad kitenni egy gyereket, hogy 1 hetet nálad és 1 hetet nála töltsön! Ez a legrosszabb megoldás! Nekem 3 éves volt a kislányom, amikor elváltunk, 2 hetente hétvégén kapta meg a férjem és az ünnepek 2. napján, illetve a szünetek felében. Már 11 éves és működik a dolog.
2009. okt. 23. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!