Milyen kérdéseket tehetnek fel nekem a biroságon a gyermek elhelyezéssel kapcsolatban? én 22 éves vagyok és van egy 2 és félélves kisfiam mivel nem nálam van hanem a volt élettársam elvitte tölem ugy hogy kockáztatta gyermekem testi éppségét
Szóval te vagy az anya, ő az apa?
Amíg nincs gyermekelhelyezés, addig közös felügyelet van (már ha törvényileg is ő számít apának), és ebben az esetben mindkettő - bármelyik - szülőnél lehet a gyerek.
Ezért nem tudja a gyámhatóság visszahozni bírósági határozat hiányában.
Ellenben a másik szülőtől a gyereket elzárni nem lehet, és ez mindenképp melletted szól.
Az elhelyezésnél vizsgálják, hogy melyik szülőnél van jobb körülmények között a gyerek (nem csak anyagi szempontból, de az is számít), hol biztosított jobban a neveltetése, a nyugalma... Természetesen fontos a kapcsolattartás biztosítása a másik szülővel is (hacsak nem korlátozzák a láthatást, de az azért nem gyakori), tehát ő ezzel most "fekete pontot" szerez magának, az egyértelmű.
Valószínűleg mindkét lakásban csinálnak környezettanulmányt, ha másokkal éltek együtt, beszélnek velük is. És minden körülményt mérlegelve úgy döntenek, ahogy szerintük a gyereknek jobb. Hogy kinek ítélik a gyereket, azt értelemszerűen mi itt nem fogjuk tudni megmondani.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, de remélem, hogy hamar megoldódik a dolog!
Én mindenképp azt tanácsolom, hogy vegyél igénybe jogi segítséget, ne te rohangálj rendőrségre meg ide-oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!