Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Válásnál, a bíróságon felhaszn...

Válásnál, a bíróságon felhasználhatók ezek az SMS-ek? Számítanak valamit?

Figyelt kérdés

A jelenlegi párom még férjes asszony. A férjével van két gyerekük (még fiatalkorú mindkettő). Válni fognak. A férjtől kaptam pár SMS-t, amiben elég durva dolgokat írt. Végül azt mondta, hogy ezeket a bíróságon meg fogja mutatni. Arra lennék kíváncsi, hogy számítanak-e ezek valamit. Az SMS-ek előtt azért előrebocsátanám: ez a férfi egy vicc, szánalmas szájhős.

A lányok az anyjukkal és velem szeretnének maradni. Jelenleg a férjnél tartózkodnak, ahol ebben a percekben is jól teletömik a fejüket hülyeségekkel, ellenünk.

Tehát mint említettem, itt vannak az SMS-ek, szó szerint ("R." a feleségére / páromra utal.)

Férj: ,, Szia! Nem szoktam kérni általában semmit idegentől, most, most viszont mégis ezt teszem. Nagyon szépen kérlek, hagyj minket élni a Ritával, mert mióta kapcsolatban vagytok, köztünk kissé megromlott a helyzet. Szeretem tiszta szívből, de ez nem helyes szerintem amit velem tesz azóta. A két lányunkat is nézve kérlek hagyd őt! Tisztelettel *****. "

Válaszom: ,, Nem ilyen hangvételű üzenetre számítottam.Megleptél!Mindazonáltal szeretem őt, imádom, és nem fogok hagyni csak úgy kicsúszni a kezeim közül.Ez van, barátom!Ha jól tudom rászolgáltál mindenre amit most tőle kapsz, és hallottam jó pár megjegyzésed is.A szememben nem vagy olyan ember, aki barmit is érdemel.R.-val csak a lányaitok kötnek össze titeket.Őket még "megmentheted", ha minket békén hagysz.Vannak dolgok, amiket csak egyszer lehet elpuskázni.Ez is ilyen.Kérlek értsd ezt meg! "

Férj: ,, Teljesen igazad van! De próbálom ujrakezdeni az egészet csak latom te nem hagyod. Sok boldogságot kivanok a tovabbiakhoz!Gyere és vidd! Te talán meg tudod adni amit én nem! A temetésemre azért gyertek majd el!És persze a lányokért amint elhagytam e gonosz vilagot! "

Válaszom: ,, Nem kell a dráma.A lányaid számítanak rád.Te vagy az apjuk.Ez sosem fog változni.R. viszont szeret engem, és én is őt.A lányaitoktól soha nem foglak elválasztani, míg jól bánsz velük, láthatod őket.Rendes embernek tűnsz, nem szeretnek ennél jobban keresztbe tenni neked.R.-ról viszont nem tudok lemondani. "

Férj: ,, Szóval a lányok árvaházba mennek, amint látom!Igazad van!Minek a másé ha lehet saját is!Pedig komolyan gondolom amit irtam eddig!Halálom után róluk is gondoskodnod kell!Nem szeretném őket rossz kezekben hagyni.Vigyázz rájuk!Szia! Tisztelettel *****. "

Válaszom: ,, Nevetséges. Pszichológiával foglalkozom. Öngyilkosság? Tudod mit? Tedd meg!:) Nem mered. Csak a szád nagy. Engem nem ijesztesz meg vele. Ne csak mondd. Tedd meg! Az emberek többsége beijed. :) "

Férj: ,, Megteszem! R. pedig jön velem.Ha nem lehet enyém többé, ne legyen másé sem! Ég veled! Bucsuzz el te is, vagy figyelmeztesd! "

Válaszom: ,, A lányaidnak szüksége van rád!Ha meghaltok ki törődik a lanyaiddal?Vagy gyerekgyilkos is leszel? :) Tedd meg magaddal, engem nem érint, nem érdekel, de ha igazán szereted a lányaidat és R.-át kihagyod őket belőle!Ha nem, és sosem szeretted őket, tedd meg, barátom!Ha megölöd magad, igazolod, hogy minden szavad hazugság volt, és cserben hagyod a lányaitokat. Ég veled is! "

Tehát igen, tervezett emberölés. Végül is mint írtam - számítottam rá - nem tette meg, mert túl gyáva volt hozzá. Egy ujjal sem mer a feleségéhez, vagy magához nyúlni gyilkosság szempontjából. Szánalmas egy alak.

A bíróságon dönteni fognak a lányok elhelyezéséről is, arra lennék kíváncsi, hogy ez terhelő bizonyítékként szolgálhat-e a férj ellen. (Előre eltervezett emberölés, ergo veszélyes lehet a lányaira is.)

2011. aug. 14. 16:22
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
SMS-t NEM fogadnak el bizonyitékként, mert akárki irhatta a telefonjáról, semmi bizonyiték nincs arra, hogy tényleg a férj volt. (Adott esetben akár a feleség is irhatta volna, hogy neki jussanak a gyerekek)
2011. aug. 14. 16:42
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Mindenképp érdemes ezeket megmutatni, az előzőnek meg annyit az sms-ek igenis számítanak, lekeresik a telefonszolgáltatót, illetve, hogy kinek a tulajdonában van a telefon, és ez már bizonyíték. Viszont akkor ezt előre kell vagy kérni, vagy pedig tanúvallomásnál megemlíteni, és hogy az sms-ek is rendelkezésre állnak.
2011. aug. 14. 17:47
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
Sms nem játszik a bíróságon. Bárki írhatta őket.
2011. aug. 14. 18:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szerintem undorító dolog volt a részedről, hogy cinikusan biztatod. És még ezt akarod ellene felhasználni...

Egyszerűen már az első sms-re sem kellett volna válaszolni.

2011. aug. 14. 19:45
 5/9 anonim ***** válasza:

A lányaitoktól soha nem foglak elválasztani, míg jól bánsz velük, láthatod őket.

Még ha esetleg kicsit is rosszul bánnék velük (ha pl az én gyerekeim lennének) akkor sem tilthatná meg egy ilyen csira (a válaszaidból látszik hogy csira vagy) hogy láthassam vagy sem a gyerekeimet mert ott helyben olyat rád vernék hogy ott d.glenél meg!Pedig nem vagyok se cigány se erőszakos ember.

igazán szereted a lányaidat és R.-át kihagyod őket belőle!Ha nem, és sosem szeretted őket, tedd meg

Na ebből látszik hogy nem vagy oda a Nőért mert aki oda van nem biztatja rá még akkor sem ha szerinte pojáca (bár én ezért a szóért halkan jegyzem meg úgy telibe vernélek hogy a fogaid köpnéd ki) mert nem tudhatja hogy ha tényleg bekattan nem teszi-e meg.

Összegzés én téged és a feleséget is megvertelek volna egy kicsit.Mert aki még házas és közös gyerekei is vannak

ne kurgason félre míg házas.Azután is ráér párt találni ha már esetleg elváltak a párjával.Te meg egy majom vagy mert nem lépsz le.Lehet helyre tudnák hozni a kapcsolatukat csak te bele pofátlankodsz és ezt sajna a "sms"eidöl tisztán látszik és nem tiszteled a kapcsolatukat.Fölég kikezdeni egy család anyával.Hát ez meg egyenesen a férgekre vall.És hát jöhetsz mindennel de több mint 3milló nőből neked pont egy férjes gyerekes asszony kell hát gusztustalan

2011. aug. 14. 21:04
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves erkölcscsősz barátaim!

Minél többet regél valaki az öngyilkosságról, gyilkosságról, annál valószínűbb, hogy képtelen lesz megtenni! 15 éves pályafutásom során egy komoly búcsú levelet író öngyilkossal sem találkoztam. Aki hosszú búcsúlevelet ír, annak van mit vesztenie, és ezt jól tudja ő is. Gyáva lesz hozzá, ez szinte 100%! Olvassatok utána, vagy tapasztaljátok ki. Én ezzel foglalkozom, főállásban, hogy az ilyen és efféle emberek "hóbortjait" próbáljam megfejteni.

Nem értem, miért mondtok ítéletet rólam, vagy a páromról. Ismeritek a konkrét helyzetet? Nem. Ismertek engem, vagy a párom, esetleg a férjet? Nem. Akkor meg miről beszélsz? A párom egy évről évre egyre jobban elhanyagolt, semmibe vett feleség volt, aki mellettem most úgy érzi, hogy megtalálta "az igaziját". Innentől kezdve nektek nem értem, mi bajotok vele. És igen, kedves utolsó, mint a gyerekek leendő gyámja, lesz beleszólásom abba, hogy ha rosszul bánik velük, akkor minden gondolkodás nélkül elintézem, hogy a büdös életbe többet ne láthassa őket, a gyerekek érdekében, akiket szintén nem tennék ki egy ilyen őrültnek, hogy kénye-kedve szerint azt csinálhasson vele, amit akar. Szeretem a párom, és a gyerekeit is. A férje viszont gyomorforgató dolgokat művelt vele, amiért gyűlölöm - ezt mégsem mutattam ki neki. Akkor miről van szó?

Szeretném, ha gyorsan, csendesen, zökkenőmentesen, mindenféle különösebb, felesleges felhajtás nélkül elválnának, és boldogan élhetnénk a párommal részben megfeledkezve a múltról. Hatalmas bűneink vannak, ugye? :)

2011. aug. 14. 21:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Az életben max a halált veheted biztosra!!!!

1,Ha annyira elhanyagolt lett volna és semmibe vette volna a feleség nem maradt volna vele főleg nem több évig.

2,Válás után kellet volna az igaziját megtalálni

3,Te a saját gyerekeid felett gyámkodj ne a másikén mert ha én lennék a gyerekek apja bizony sza.rrá verném az illetőt (és pedig mint írtam nem vagyok sem cigány sem erőszakos ember) aki bele ugatna a gyerekeimmel lévő dolgokba.

4,Miből veszed hogy a gyerekek ha meg is próbálnád az apjukat eltávolítani nem utálnak meg mint a szart az anyjukkal együtt.

5, Az anyjuk pont rosszra neveli a gyerekeket mert az apjukkal van de máshoz megy meg mással k.r ez nem egészséges a gyereknek szóval többet ártottatok a gyerekeknek mint használtatok

6, Ezer százalék hogy kibékülnének ha nem settenkednél a Nő körül és hagynád őket békén.

7, Te is t.tü vagy mert egy házas,gyerekes asszonnyal kezdtél ki.Kíváncsi lennék te mit szóltál volna ha mondjuk 5éves vagy anyádék házasok együtt vannak de a felesége máshoz jár baszni mert az apának van egy kis hullám völgye

2011. aug. 14. 22:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nekem ugyan elég kamunak tűnik a kérdésed, de egyetlen okból mégis írok: az állítólagos előre megtervezett emberölés miatt.

Ha valóban pszichológus vagy, és láttál már hasonló eseteket, amelyek többségében "gyávák" voltak az öngyilkossághoz az emberek, az még nem jelenti azt, hogy kizárható lenne, hogy valaki megtegye azt, amivel fenyegetőzik.

Ha ezek az sms-ek valósak, akkor neked egyetlen dolgot kellett volna megtenned már akkor, amikor kaptad őket: Besétálni a legközelebbi rendőrségre. Ott elmondani az esetet, megmutatni az sms-eket, jegyzőkönyvet felvetetni, esetleg feljelentést tenni.

Nem pedig arra várni, hogy esetleg majd a jövőben a bíróságon adu ászként kijátszhasd ezt a kártyát.

Hiába gondolsz bárkit is gyávának, sokszor az emberek tudnak meglepetéseket okozni. Ezért nem zárható ki, hogy a nő élete valóban veszélyben van. Ha pedig bármi baja történne, senki nem mossa le a te felelősségedet, mert elmulasztottál segítséget kérni a rendőrségtől.

Nem tudom, mit tenne a rendőrség ilyen esetben, még az is feltételezhető, hogy semmi érdemlegeset, de mégis meg kellene próbálni. Elképzelhető, hogy ha csak egy kihallgatás erejéig is, de beviszik, aztán pedig az eredménytől függően hazaküldik szépen vagy ott marad.

2011. aug. 14. 23:20
 9/9 A kérdező kommentje:

A válasz írója 51%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:23

IQ betyár barátom, látom nem fogod fel, hogy miről van szó. Ha én és a párom fogom eltartani az ő közös gyereküket, és én leszek a gyámjuk, akkor bizony van beleszólásom, hogy mikor és hogyan engedem a férjnek látni a gyerekét. Míg nem veszélyes a gyerekekre, nem tömi a fejüket hülyeséggel, nem fordítja őket az anyja és ellenem, addig semmi kifogásom nincs az ellen, hogy láthassa őket. Ennyiről van szó.

A válás után kellett volna? Ezek szerint azzal sem vagy tisztában, hogy jelen törvények szerint Magyarországon egy válás, ha az egyik fél azt mondja, hogy nem akar válni, akár 5-6 évig is elhúzódhat. Mi pedig épp most találtunk egymásra, és rövid idő alatt komoly szerelem szövődött köztünk. Erről nem mi tehetünk.

Látom mindig nagyon kihangsúlyozod ezt a verekedéses témát. Önvédelemből bárki előtt megcsillogtathatom Judo tudásom... de felesleges ilyenekbe belemenni. Nevetséges vagy, akár a párom férje. Továbbiakban nem válaszolok a kommenjeidre, keress más kérdést, ahol folytathatod felettébb magasröptű eszmefuttatásod.

A normális válaszolóknak köszönöm a válaszait. A páromat szinte sosem hagyom egyedül, tehát esélytelen, hogy veszélyben legyen. Mint mondtam csendes válást szeretnék, nem kell hosszúra nyújtani, csak minél előbb váljanak el, és szálljon le rólunk az illető. Ennyit szeretnénk.

Ilyen SMS-ek mellett nem vagyok benne biztos, hogy jó hatással lenne a lányaira. Ezért is gondoltam, hogy a párom megmutathatná őket a bíróságon, talán számít valamit, és ennek tudatában döntenek majd a gyerekek elhelyezéséről és a láthatásról.

2011. aug. 15. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!