Őssejt beültetésre a testvér őssejtjei is felhasználhatók?
"esetlegesen, a szülők és a testvérek is hasznát láthatják majd ezeknek az őssejteknek, mivel a minták megközelítőleg negyedében a családtagok immunológiai azonossága elfogadható."
Azt, hogy fel lehet-e használni, több vizsgálattal tudják majd pontosan megmondani. Még a testvéreknél sem biztos, hogy minden feltételnek megfelelnek. [link]
Nem tudom mire akarsz kilyukadni, de ezt nagyon régóta alkalmazzák, őssejtterápiánál. Szerintem még tinédzser lehettem, amikor egy ismerősömnek javasolták szüljön egy testvért a gyermekének, mert szükség van az őssejtjeire. Ez a kilencvenes évek lehetett.
És már vagy egy évtizede van lehetőség több embrióból kiválasztani azt az egyet, ami leginkább megfelel a követelményeknek és mesterséges beültetéssel világra hozni a testvér megmentőjét. Etikailag az megkérdőjelezhető, hogy a többi embriót elpusztitják és csak a legmegfelelőbbet ültetik be. De már ez is évtizedes gyakorlat.
Úgyhogy ami betegség ma gyógyítható őssejtterápiával, gyógyítják Magyarországon is, testvér őssejtjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!