Most honnan tudjam, hogy valójában hogy is érzek igazán a testvér-kérdésben?
A kérdés fura,de tényleg tanácstalan vagyok.
Van egy 13 hónapos kislányom.
Mikor ő még nem volt, mindig is nagy családról álmodoztam, de ha erre nem ad a sors lehetőséget (pl anyagiak), akkor legalább annyit,hogy legyen egy testvére.
Mióta megszületett, az első 6 hónapban végig újra várandós akartam lennei.Aztán jöttek a nehezebb időszakok,és kb megint elment 6 hónap,hogy kategorikusan mondtam,hogy nem szeretnék több gyereket, mert úgy érzem egy gyermek az,akivel még elboldogulok felelősség és törődés szempontjából...néha nagyon nehéz vele, pedig még kicsi...
De kb egy hónapja,minden nap mást gondolok.Egyik nap majd megveszek azért,hogy újra várandós legyek és együtt várjuk a kis jövevényt, aztán másnap meg megint fogadkozok,hogy nem szeretnék mégegy gyereket, mert éppen mondjuk aznap nagyon hisztis a lányom.
De akkor most honnan tudjam, hogy mik a valós érzéseim? És honnan tudjam, hogy elboldogulnék-e még egy gyermekkel?
Hogy lehet jó döntést hozni?
Ugyanigy éreztem vagyis majdnem..
amikor megszületett a lányom utánna élveztem a vele töltött időt de három hónapos kora körül nagyon rám jött az az érzés hogy vagy most legyen testvére vagy már ne. Aztán amikor bejött a fogzásos nem alvásos időszak nem akartam még egy gyereket. Most a szemfoga miatt üvölt néha éjjel a férjem nek a mondása hogy nem kéne még egy de 8 hetes terhes vagyok és mondanom sem kell két nap azért kellett mire megemésztette hogy lesz még egy gyereke és hogy nem is olyan sokára..
Én se tudtam hogy akarom -e vagy nem de megint régóta azt érzem hogy vagy mostanában vagy már tényleg ne legyen tesó szóval végülis jókor jön ...
Nekem mondjuk nehezebb most, mint mikor kicsi volt a kislányom.
Sosem sírt,1,5 hós korától átalussza az éjszakákat,nem volt beteges...
Most már öntudatos,sajnos hisztis is (nem tudom mitől) és állandó foglalkozást igényel.
Emiatt lebeszélném magam, na de az anyai érzések, meg a vágy a nagy családra, meg az hogy testvére legyen, me az a frenetikus érzés,hogy életet adok egy babának...
Még van időm eldönteni,csak nem tudom,fog-e változni ez az inadozó "kedélyem" ezt illetően...
13 hónapos volt a lányom, amikor megfogant a testvére.
Mi akartuk és nem is szerettünk volna nagy korkülönbséget.
Az teljesen normális, ha ingadozik a testvérkérdésről a véleményed. A férjed mit szeretne?
Előre nem tudhatod, hopgy elboldogulsz-e két gyerekkel, ez majd menet közben derül ki.
Nem könnyű, sokszor engem is kiakasztanak, de amikor megfogják egymás kezét és elkezdenek táncikálni, együtt játszanak...azt mondom: ha száz életem lenne, akkor is szülnék testvért a gyerekemnek.
14:04-es vagyok.
A lányaim 3 és fél és másfél évesek.
A férjem babát szeretne, akármikor,felőle most is jöhetne.
De megértem, hisz nem ő van otthon vele. Ami lássuk be, nagy öröm sokszor,de néha viszont nagyon nehéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!