Milyen a kapcsolat kis korkülönbséggel fiú-lány testvér között?
Nálunk 13 hónap lesz a különbség, a nagy fiú, a kicsi lány lesz. Számíthatok rá, hogy szoros lesz köztük a kötelék és sokat és szívesen játszanak majd együtt?
Nem csak anyukák tapasztalatát várom, hanem azokét is, akiknek így van testvérük.
Szia.
Kisfiam és kislányom között 1 év,1 hónap,1 nap a korkülönbség.
Mikor a pici a pocakomba volt,minden nap meséltem róla a "nagynak"és amikor eljött az idő,elmondtam,hogy anya most elmegy,és haza hozza a hugi babát.
Most a fiam 20,a lányom 7 hónapos.
Rettenetesen szeretik egymást,sokat játszanak együtt.
Minden reggel a fiam,mutatja az ágyát,hogy tegyem be mellé a kicsit.Én beteszem,és ámulok bámulok,mennyire szereti a nagy a kicsit.Ölelgeti,puszilja.
Ha a pici tépázza ő hagyja.Néha viszont a nagy nagyon megtudja rúgni,ütni a kicsit.
Fiam sokat segít nekem,kiviszi a pelust a kukába,vagy segít cipőt adni a kicsire.
Kislányom már régóta felállt,és kapaszkodva már lépeget,de a "nagy" nagyon óvatos,még sosem lökte fel,és el.
Remélem később is ilyen jól el lesznek.
Ja,ha a kislány mászik a fiam után,a fiam megszakad a röhögéstől,mert azt hiszi őt kergeti.Amit még elmesélek az a kukk!!A nagy imád kukk(kukucskálósat)játszana a picivel.
Bízom benne,később sem lesz velük gond,és szerető tesók lesznek.
Ezt így előre nehéz meg jósolni,de úgy gondolom már most meglehet alapozni a dolgokat.
A Nővérem és a Bátyám között 10 hónap a korkülönbség. Igaz, hogy most már nem négy-öt, hanem 34-35 évesek. :D Ahogy mesélte Anyukám, mindig nagyon szerették egymást. Igaz, hogy a nővérem mindig "anyáskodott" a bátyám felett, de ezt jó szándékkal tette. Ha valamiből többet kapott ő, mint az öcsi, akkor azt rögtön szóvá tette, vagy a sajátját "feláldozva" adott az öccsének... :)
Most, ennyi idősen is jó a kapcsolatuk, bár nem egy városban élnek. Általában hetente telefonálnak egymásnak /vagyis inkább a Nővérem hívja a bátyámat.../.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!