Ha egy nő megtudja, hogy alacsonyabb a fizetése mint egy ugyanabban a pozícióban lévő férfi munkatársáé, akkor mit tehet jogi úton?
Semmit. Mindenkinek annyi a fizetése, amennyiben a munkaadóval megállapodtak. Ha kevesebbért vállaltad el az adott munkát, mint egy férfi kollégád, akkor kevesebbet fizetnek érte.
Természetesen ez nem ilyen egyszerű, mert sok munkaadó a felvételkor eleve kevesebbet kínál egy nőnek, mint egy férfinak. Ezért jó tájékozódni, hogy az adott munkakörben milyenek az átlagos fizetések, és annyiért elvállalni a munkát, amennyi a reális fizetés NEMTŐL FÜGGETLENÜL.
De sajnos mivel ez kétoldalú dolog, ha a munkaadó csak egy adott összeget hajlandó megadni, akkor annyiért kell elvállalnod. És ha egy másik akár férfi, akár női kollégának nagyobb a fizetése, akkor így jártál.
A munkaerő is piaci áru, tessék küzdeni érte, hogy minél jobb árfolyamon add el a munkaerődet!
Tetszik vagy nem tetszik a fizud el lehet dönteni...Tipikus női logika...engem valahogy soha nem érdekelt a kollégáim fizetése..illetve nem szoktam össze hasonlíthatni az ennyimmel h ő miért kap ennyit...max más munka körben lévőket szoktam megkérdezni és azt is csak azért mert kíváncsi vagyok milyen munkával mennyit lehet kapni.(tovább tanulás vagy tovább képzés érdekében.Am az előző kollégám ugyan arra a munkára mint én 10kval többet kapott és később jött a céghez.A teljesítménye szarabb volt mint az enyim,és baromira nem érdekelt.Ha balhézok a fizuért az azért van mert az enyémet találom kevésnek és nem azért mert a másik egy lerágott csonttal többet kap.Jó lenne leszokni az irigységről.
Am egy dolgot megtehetsz méghozzá azt hogy ott hagyod a munkahelyed ha nem tetszik a fizetésed illetve a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!