Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha terhes a barátnőm, de már...

Ha terhes a barátnőm, de már nem vagyunk együtt, akkor kell tartásdijat fizetnem?

Figyelt kérdés
Tehát ha esetleg megtartja a babát, de én nem szeretném őt elvenni, nem a gyerek miatt hanem miatta. Nem tudnék vele együtt lenni... Igy kell fizetni tartásdijat vagy valamit?

2015. jún. 22. 22:24
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
14%
ha nem vállalod a gyereket nem kell fizetni. De akkor semmi jogod nincs a láthatáshoz sem, még a vez.nevét is az anyától kapja
2015. jún. 23. 08:34
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

"ha nem vállalod a gyereket nem kell fizetni."

muhaha :)

2015. jún. 23. 08:56
 33/49 kovpet ***** válasza:
100%
#31: A tartásdíj nem a láthatás ára, hanem a gyerek kajáját meg egyéb szükségleteit fedezi. Nem lehet "lemondani" a gyerekről, mert a gyerek sem tud lemondani pl az evésről...
2015. jún. 23. 09:20
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
31. Szerintem te ne nagyon osztogassál tanácsokat, mert hülyeségeket írsz! :) Ha nem vállalja, akkor is kell fizetnie, ha ő az apa! Hogy te is megértsd: Ha apasági teszttel bebizonyosodik hogy ő az apa, akkor kutyát macskát nem fogja érdekelni, hogy hogy kegyeskedik e vállalni, fizetnie kell, ha tetszik neki, ha nem! mert ő az apa!!!
2015. jún. 23. 13:57
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha te csináltad a gyereket, akkor neked kell eltartani.

Így is elég zabigyereket tartanak el az én adómból...

2015. jún. 23. 17:45
 36/49 anonim ***** válasza:
21%

Apasági tesztet nem vállaltam, az ki nem kényszeríthető. Apasági nyilatkozatot nem tettem, így a gyerek az anya vezeték nevét kapta.

Nincs is jogomban látni, mert nem tettem rá apasági nyilatkozatot.

Mi a kérdés???

Szerinted lefognak és apasági tesztre visznek, mert valaki azt állítja "lehet" tőled terhes??

2015. jún. 23. 23:11
 37/49 anonim ***** válasza:
20%

"www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules__795321-mi-tortenik-ha-nincs-apasagi-nyilatkozat"

ha még bíróságra is kerülsz csak a megjelenés a kötelező, ha nem mész elővezetnek. De mást nem tudnak kikényszeríteni.

A dns mintaadáshoz meg eleve nyilatkozat kell, amit én nem tettem, nem adtam és ennyi

2015. jún. 24. 00:02
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Szerintem ne verd a nyálad itt, mert az, amit te csinálsz, az aljadék kategória, szánalmas.

Amúgy meg bíróságilag kötelezhető vagy dns vizsgálatra, úgyhogy neked is csak idő kérdése, aztán végre megkapja majd a gyereked azt az anyagi támogatást, ami jogosan jár tőled. Undorító az ilyen felelőtlen ember.

2015. jún. 24. 06:31
 39/49 anonim ***** válasza:
20%

Van gyermekem ami az enyém.

Ő nem az enyém, az anyja akar lenyulni. Még nem is hasonlít rám. Legalább 6 ember jött számításba aki az apa lehet, de egyértelmű melyik már arc alapján. Persze őt meg az anya nem akarja.

Kikértem ügyvéd tanácsát, tőle tudom. Nem mintha nem vállalhatnám be a tesztet, de ha próbál lehúzni akkor had nőjön a pere kiadásai.

Addig még senki nem ment el, hogy kikényszerítve vettek volna mintát tőle, mert az elővezetés nem azonos vele. Az csak a megjelenésre vonatkozó kényszer. Nem büntető eljárás ez. Majd ha a bíróság nagy nehezen határoz a kikényszerítésről x év után:-).

Addigra megunja a másik fél is és semmi nem lesz.

2015. jún. 24. 07:29
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

ma 07:29

Koma, nyugodj le. A következőt kéne csinálni:

1. Számold össze, hány gyereked van, ebbe beletartoznak a zabigyerekeid is

2. Akit te csináltál, azt legyél szíves eltartani, vagy fizetni utána, mert:

- erkölcsi és jogi kötelességed

- mert marhára unom már, hogy az állam a fizetésem felét elveszi és a rejtett erőforrásokra, nyugdíjasokra, meg a zabigyerekeitekre költi

2015. jún. 24. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!