Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek mindenki tudni...

Szerintetek mindenki tudni fogja, hogy álkamera az ami a házam falából kiáll?

Figyelt kérdés

Sok a betörés a faluban vagyis nem olyan sok de akad és vettem egy álkamerát ami tök úgy néz ki mint az eredeti,én messziről meg nem mondanám,hogy az nem igazi. Viszont vannak körben led-ek amik nem világítanak csak egy led világít pirosat,villog,ha beleraktam az elemet.Szerintem az a gyanús benne,hogy csak egy vörös led villog,rögtön tudja mindenki majd,hogy csak álkamera ugyanis az eredetiekben a kamerában az összes piros led világít,az nem villog,hanem folyamatosan világít.

Szerintetek hülyeség,hogy vettem,mert mindenki tudni fogja úgyis,hogy álkamera,főleg a betörők,mert azok már képben vannak,tehát értenek ehez és lehet még rosszat csináltam vele magamnak,mert ezzel csak felbosszantom a betörőket és csakazért is hozzám fognak betörni,mert úgy lesznek vele,hogy én nagyzolok,a kamerát meg letépik onnan?

Szerintetek tegyem ki vagy ne?

És a rendőrök azok biztos tudnák,hogy álkamera?

Amúgy álkamerához nem kell engedély ugye?

2015. máj. 31. 21:03
 1/7 A kérdező kommentje:
2015. máj. 31. 21:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Pontosan ugyan ilyen álkamerát vettem amit itt fentebb belinkeltem,erről van szó.
2015. máj. 31. 21:06
 3/7 Koplárovics Béci ***** válasza:

Ha te látod az "eredetiben" az infra-LED-eket világítani, akkor kivételes látóképességed van :)

Nálunk elég volt megfelelő helyen elhinteni, hogy jó ismerőseim vannak a vágóhídon, és ha valakit elkapok a telkünkön, azt agyonverem és bedaráltatom párizsinak. Meg van vadász ismerősöm is pár faluval odébb, a rókákat úgyis kell etetni. És még nem jártak nálunk a "manók".

2015. máj. 31. 22:08
 4/7 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Amúgy álkamerához nem kell engedély ugye?"

Tegyél ki egy "Kamerával megfigyelt terület" táblát, az úgy tudom kell. Persze legyen piktogram is, merthát olvasni nem biztos, hogy tudnak.

2015. máj. 31. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fogják tudni, hogy álkamera, főleg, ha még vezetékek is mennek belőle valahova (látszólag), mondjuk egy karab kamu kábelcsatornába.

"Tegyél ki egy "Kamerával megfigyelt terület" táblát, az úgy tudom kell." - törvényileg nem kell, de a hatást javíthatja. De sajnos a kamera jelenléte gyakran nem zavarja a bűnözőket, tudják, hogy a legtöbb térfigyelő képe túl rossz minőségű a személyazonosításhoz, főleg éjjel, az elkövető fején egy csuklyával.

2015. jún. 1. 08:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ami az igazán ravasz ötlet: közismert gagyi álkamerába szerelt igazi kamera :) Elég egy tizenezer forintos memóriakártyára rögztítő egyszerűbb, mert

-a betörő nem törődik vele, mert tudja, hogy csak álkamera.

-ha a jogvédők cseszegetnek, hogy közterületet (is) megfigyelsz, mondod, hogy csak álkamera.

Most persze hogy leírtam, már nem olyan jó ötlet. De a lényeg, hogy ravaszabbnak kell lenni, mint a betörő...

2015. jún. 1. 13:23
 7/7 anonim válasza:

Jól gondolod, a piros villogó led pikk-pakk lebuktatja a kamerádat, ugyanis a valódi kamerákon nincs ilyen villogó (max az akciófilmekben).

Aki látott valódi kamerát működés közben (elég ha bemész egy szakboltba megnézni egyet, de beltéri éjjelátó IP kamerákat is megnézhetsz), azoknél tényleg érzékelhető némi vörös derengés éjjellátó módban (ehhez nem kell szuperképesség), de villogó led rajtuk soha sincs.

Szóval legrosszabb esetben inkább ne rakj elemet a kamerádba, akkor ér valamit.

Amúgy meg a legfontosabb dolog az elrettentés - tehát sztem felesleges olyanokkal trükközni hogy álkamerába raksz igazit meg ilyenek. Cseszheted ha már betörtek hozzád, hiába van felvételed, garantálom hogy a károd ez nem fogja enyhíteni, mert ha még el is kapják az illetőt (esetleg évekkel később) semmit nem fogsz visszakapni - erre a biztosítás való.

Tehát a cél az, hogy a betörő ne jöjjön be, ha csak 5%-al is kisebb az esélye hogy hozzád jön be mert van kamera, akkor már megéri az a 2000 forintos kütyü.

2016. dec. 9. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!