Kötelezhető-e a teljes név kiírása a névtáblán munkahelyen?
Adható egy nem jogi válasz egy jogi kérdésben?
Megette a fene, ha ide a törvényt kell előhozni. Ha kötelezhet rá felmondasz? Beletörődsz?
Ha nem kötelezhet, mégis ragaszkodik hozzá, akkor felmondasz, vagy maradsz? Utóbbi esetben, milyen lesz a munkahelyi hangulat?
Te dolgozol a főnököddel, nem a jogász.
Nem hiszem el, hogy nem lehet a Gyakorikérdéseken már úgy kérdést feltenni, hogy valaki normális választ adjon...
Miért kell rögtön ilyen negatívan hozzáállni? Nem tudom Ön milyen munkahelyen dolgozik, de nálunk értelmes emberek dolgoznak és azt hiszem a főnökömmel is meg tudnánk beszélni hajtépés nélkül bármi is lenne a jó megoldás. Csak érdekelt van e erre valamiféle törvény, mert úgy hallottuk igen.
Nem is értem ez hogy jön ide, hogy felmondok? Maradok? Nem ez volt a kérdés!
Szerintem az első válaszoló hozzáállásával nem volt baj, legfeljebb nem ismerte eléggé a helyzetet. Ezt például a kérdésben le lehetett volna írni:
"nálunk értelmes emberek dolgoznak és azt hiszem a főnökömmel is meg tudnánk beszélni hajtépés nélkül bármi is lenne a jó megoldás"
Innentől a kérdés csak elvi. És nem, nem hiszem, hogy lenne erre törvény.
Sajnálom, hogy az értelmes választ nem tartod sokra. Azt gondoltam segítek vele, s nem leszúrást kapok. Ezek azok, amik elveszik az ember kedvét attól, hogy válaszoljon.
Most itt egészen mást írsz, mint a kérdésben. Ott egyáltalán nem elvi, hanem nagyon is gyakorlati problémát vázolsz.
Sért-e személyiségi jogot?
Jó lenne megoldást találni erre.
Ezek a te szavaid!
Ezért írtam, hogy a törvénnyel kierőszakolt munkahelyi jogban sok köszönet nincs.
Köszi mindenkinek!
Majd megoldjuk valahogy. Bocsi, nem leszúrásnak szántam és nem elvi a probléma, tényleg szeretném, ha nem kellene a teljes nevemet mindenkivel tudatni!
Értem én a gondodat. Sajna nehéz kivédeni. Én életveszélyes fenyegetésbe internetes fórumon futottam bele, szóval még név és arc sem volt. Vesztemre a nickem azonos volt az email-címem elejével, az meg szerepelt egy álláshirdetésemben.
A te helyzetedben a családnév ismerete egy picit könnyít abban, hogy rád keressenek, de hiánya sem sokat nehezít.
Egyébként boltban nem nagyon találkoztam még teljes névvel, telefonos ügyfélszolgálaton meg mindig. Furcsállom, s nem tudom, mi lehet az oka.
Közben azért a jogtárban is keresem, de nem találtam semmit.
szia.
rengeteg üzletbe boltba irodába láttam már hogy a névtáblájukon csak a keresztnevük van.
szerintem neked is elég :)
teljesen mind1, hogy kötelezhet e vagy sem, az biztos, hogy nem tiltott. És ennyi elég is. Ugyanis ha nem teszed, akkor kereshetsz más melóhelyet.
Amúgy egy névbe nem fogsz belehalni, nem kell nyilvánossá tenni a facebookodat és akkor nem találnak meg.
# 6
Pont ma néztem a Hervisben hogy ott teljes név volt az eladókon.
Szerintem alaptalan emiatt panaszkodnod. Nem a címedet kell kiírni, csak a nevedet. Rengeteg munka van - tanár, orvos, szakmunkák, vállalkozó - ahol bárki tudhatja a nevedet és elérhetőségeidet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!