Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehetséges, hogy Orbán valójáb...

Lehetséges, hogy Orbán valójában ezek miatt hozta fel a halálbüntetés témáját?

Figyelt kérdés

Abból indulok ki, hogyha bevezetnék, akkor az Eu-ban ebből nagy problémák lennének, amik így is vannak bőven, és Orbánék ezt nagyon jól tudják. Viszont a politikusok rafináltságából kiindulva, két okot tudok megemlíteni.

1. Orbán így próbál szavazókat, szimpatizánsokat visszacsábítani, tekintettel a megcsappant népszerűségükre. A trafikos gyilkosságból kiindulva, és ezt a hangulatot kihasználva, megpróbálja megszólítani a radikálisabban gondolkodó embereket, akik bizonytalanok, vagy már elpártoltak a Fidesztől.

2. Szemmel láthatóan ez a kormány sem tud javítani a közbiztonságon, és ha másképpen nem, hát jobb híján ennek a "kártyának az előhúzásával" megpróbálnak a bűnöző hajlamú emberekre fenyegető hatással lenni, és egyben az ismét felháborodott közhangulatot valamelyest lecsillapítani. Mert ahogyan említettem, tehetetlenek a közbiztonság javításával kapcsolatban.

Hogy ez a két módszer mennyire hatásos, az már más kérdés, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ebből a témából nem lesz semmi, egy idő után elül, hacsak nem történik egy újabb hasonló gyilkosság.

2015. ápr. 29. 18:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A jobbik szavazóit akarja lenyúlni a 3. bukott választás után.
2015. ápr. 29. 18:28
 2/2 anonim ***** válasza:
62%
Én is bevezetném, a politikusokra is, hazaárulásért. A hazaárulás fogalmát pedig kiterjeszteném, tehát bele tartozna a sikkasztás, hivatali visszaélés, stb, nyugdíjvagyon lenyúlása, munkahelyek bezárása, embereek nyomorba döntése.
2015. ápr. 30. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!