Ha meghalt a nagymama és az unokák a közvetlen hozzátartozók, akkor is kapnak valamit az örökségből ha eltartásit kötött a mama az ápolójával?
Figyelt kérdés
2010. febr. 22. 11:26
1/4 anonim válasza:
Attól függ, konkrétan mi van az eltartási szerződésben. Ha az van, hogy az ápolásért (eltartásért) cserébe az ingó- és ingatlanvagyon az ápolót illeti, akkor semmi nem jár senki másnak. Így nincs köteles rész sem.
2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos,nem tudom mi van a szerződésben.
A hagyatéki tárgyalásra kapunk idézést,ha örökölünk?Mert nem tudják a címünket...
2010. febr. 22. 12:00
3/4 anonim válasza:
Ha örököltök, akkor kaptok papírt. A címeteket lekérik a nyilvántartásból, amiatt ne aggódj.
4/4 anonim válasza:
És ha egy olyan ingatlanról van szó, aminek a fele csak azé, aki eltartásit köt valakivel, akkor az ingatlan másik felével továbbra is ugyanúgy rendelkezik a másik fél, mint az eltartási szerződés megkötése előtt? Vagyis: ha meghal az eltartott és az eltartó örököl, akkor a másik fél hozzájuthat a részéhez? Úgy hallottam, hogy eltartási szerződéssel örökölt ingatlan esetében változik az öröklés rendje ahhoz képest, mintha "sima" úton örökölne az, aki az eltartó? (Mivel az eltartó lenne amúgy is az örökös, csak nem sima úton akarja örökölni a részét az eltartott-tól, hanem eltartásival, mert így csak Ő örökölné a háznak azt a felét, más nem). HÁt nem tudom mennyire egyértelmű a kérdés és bocs az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!