Örökségből hogy lehet valakit úgy kizárni, hogy semmi se kapjon?
Figyelt kérdés
Nagybátyám öngyilkos lett,a gyerekei nem tartják a kapcsolatot mamáékkal.ki lehet zárni őket,hogy ne kapjanak belőle?Ha igen,hogy?2011. ápr. 23. 23:07
1/10 anonim válasza:
Teljesen kizáráshoz súlyos ok kell és hatóságilag igazoltan, pld az örökhagyó ellen gyilkossági kísérletet tett.Végrendelettel se lehet teljesen kizárni akkor is jár a kötelesrész, ami fele az egyébként járónak.
2/10 A kérdező kommentje:
És ezt hogy lehet megakadályozni?
2011. ápr. 23. 23:26
3/10 anonim válasza:
Ha a nagybátyád meghalt már, akkor sehogy. Ha még élne, akkor szokták azt csinálni, hogy "papíron" eladja adásvételi szerződéssel a dolgait annak, akire hagyni akarná. Ez ugyanis teljesen szabályos, mert életében annak adja el a saját tulajdonát, akinek akarja.
4/10 anonim válasza:
Az első válasz: korrekt, lényegre törő és pontos. Hogy mi lett volna, ha így, vagy úgy történik, annak semmi jelentősége. Kár ezt ragozni.
5/10 anonim válasza:
Azt kérdezte, hogy lehet ezt megakadályozni. Leírtam, hogy ha már meghalt az illető, akkor sehogy. Az miért baj, hogy leírtam, hogy hogy "szokás" csinálni? (mikor még él az örökhagyó)?
6/10 anonim válasza:
Végrendelettel, érdemtelenségre hivatkozva, akár teljesen ki lehet zárni. De mivel már meghalt, ezért tárgytalan. NEm lehet mit tenni.
7/10 anonim válasza:
Ha jól értem a kérdésed,akkor azt akarod,hogy az unokatestvéreid ne örököljenek a mama után.
Ha így van,akkor kérdezz meg egy közjegyzőt,vagy ügyvédet,mi a teendő?
Nem biztos,hogy kell végrendelet. Lehet,hogy a halott gyerek már nem is jogosult az örökségre,így a gyermekei sem.
8/10 anonim válasza:
A legegyszerűbb, és megtámadhatatlan,ha kötnek egy eltartási szerződést.
9/10 A kérdező kommentje:
Igen,unokatesómékat szeretnék kizárni.
Eltartási szerződés van,de azt olvastam,hogy a rájuk eső rész fele(25%)akkor is jár.Ha nem így van,akkor tárgytalan a kérdés.
Kérdeztem már ügyvédtől,de ő nem tudta,és fizetni nem akarok érte.
2011. ápr. 24. 13:14
10/10 anonim válasza:
öröklési szerződéssel kizárható a köteles rész.
Az már más kérdés hogy a köteles rész akkor is jár ha nem látogatják, ez nem azon múlik ki mennyire nyalja az örökhagyó Seg.ét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!