17éves egyke gyereket ki lehet tagadni a jogos örökségből? Érvényes lehet a végrendelet?
Nem értem. Ha a férjedre van írva a ház, akkor az az övé, arról az após nem végrendelkezhet.
ha a végrendelet utólag került elő, akkor pereskedni lehet (aki kapná a a házat a végrendelet szerint annak kell "elperelnie" a férjedtől)
De a köteles részből akkor sem zárható ki.
Nem értem, most ki a 17 éves egyke a történetben?
Gyereket kitagadni a kötelesrészből csak egészen kivételes indokkal lehet, ha pl. a szülő életére tör, vagy elhanyagolja az idős szülő tartását, vagy más módon érdemtelenné válik az örökségre. Ezt a bíróság fogja eldönteni, hogy jogos-e, tehát meg kell a végrendeletet támadni.
Szerintem nincs "jogos" örökség. Az öröklés nem jog, hanem lehetőség.
Az örökség tárgya az örökhagyóé, azt csinál vele, amit akar.
Most az ügyvédnél mutatta a végrendeletett a nagybácsi,hogy ő az örökös,de amikor írták a végrendeletet,akkor még gyerek volt a férjem...
Egyszerre kettő hagyatéki tárgyalás megy most.A nagymama után és közben meghalt az apósom.Így amit apósom örökölne a nagymama után azt a férjem kapná,de most mutatták a végrendeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!