19 éves ( fiu ) vagyok a barátnőmel 2 ével vagyok együt 16 éves el akarom magamhoz költösztetni. Most halotam hogy be jöt valmi uj szabály hogy 16. évesen rendörök se tehetnek semmit ha magamhoz költösztetem. Mi igaz ebből?
18 éves koráig nem. Akkor lehet majd szülői beleegyezés "elvinned", ha ő is akarja.
Azért elárulnád, hogy dolgozol e, vagy hogy miből akarod fenn tartani magadat, őt és feltehetőleg a majdani gyereke(i)d? Csak higy megnyugtass minket
Ijen hejes irásal nne iss reménkegy hoggy sikerűlni fogg. Neem ccsak asszért mmert hejtelenül irsz hanemm met níncs ijen szabáj.
....:)))
Ne piszkáljátok a kérdezőt, annak is joga van szerelmesnek lenni, aki nem tud írni.
Kérdező! Nincs ilyen szabály. 18 éves koráig kiskorúnak számít, azaz szülői felügyelet alatt áll. A szülői felügyelet alól nem kerül ki pusztán attól, hogy valaki magához költözteti a leányzót.
A legjobb megoldás leülni a szülőkkel, és megbeszélni velük a dolgot. Ha nem hajlanak rá, akkor esetleg köthető kompromisszum, hogy heti 4-szer hadd aludjon nálad, vagy ilyesmi.
Az is egy megoldás, ha feleséül veszed, de ehhez a gyámhatóság engedélye kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!