Minek iteli oda a Birosag gyereket ahol meg kajara sincs penz? Ilyen a Fejer Megyei birosag.
Rengeteg ilyen csaladot ismerek kornyekunkon.Se kajara nincs penzuk.Inni isznak.Radassul sok gyereket utikverik.Meg tonkre teszik.
Allandoan betegek.Mert kajara sincs penzuk,nem gyogyszerra.
És az mit jelent?
Hogy havi 90 ezerért nyomod a soron?
Akartak már megkéselni?
Ha az előbbi kettő kérdés közül az egyikre "nem" a válaszod, akkor jobb is, hogy mész aludni.
Grat, ez a "megfelelő" reakció arra, ha kiderül, hogy nem igaz a minden infó nélküli feltételezésed (konkrétan hogy csak a neten olvasgatok). Pedig még valószínűleg fogsz találkozni ilyen helyzetekkel, amikor valakinek nagyobb rálátása van egy-egy területre, mint neked. Próbálkozhatsz "hiteltelenítéssel", mint most is, de az a tényeken nem változtat. Lehetnék én akárki is, akkor sem fogadnád el, hogy rosszul tudsz valamit.
Pedig ismétlem: JOGSZERŰTLEN arra hivatkozni, hogy "nincs pénz". (Én is úgy értettem eredetileg is, ahogy később magyaráztad.) Először is: jelenleg kb. 20.000 gyermek van állami gondozásban, és bár a szabad férőhelyek pontos számát nem tudom, de országos szinten egyáltalán nincs "teltház". Másodszor: A bekerülő gyerekek egy részét előbb-utóbb nevelőszülőkhöz helyezik ki, a szerencsésebbeket pedig örökbe fogadják; néhány bentlévőt visszahelyeznek a saját családjába, ha megfelelővé váltak a körülmények, továbbá a nagykorúvá válók is kiköltöznek (hacsak nem kérnek utógondozást). Tehát folyamatos a változás, és mindig vannak szabad helyek, így legalább a súlyosabb kb. párszáz esetben meg lehet oldani az elhelyezést. Harmadszor: Ha ténylegesen be is telnének a férőhelyek, akkor az illetékes ügyintézőknek kellene ezt a tényt jelezniük a felsőbb szerveknek, akik intézkednek. Ugyanis a hatályos jogszabályok szerint az államnak kötelessége szükség esetén az elhelyezés, akár olyan módon is, hogy újabb nevelőotthonokat hoz létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!