Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Minek iteli oda a Birosag...

Minek iteli oda a Birosag gyereket ahol meg kajara sincs penz? Ilyen a Fejer Megyei birosag.

Figyelt kérdés

Rengeteg ilyen csaladot ismerek kornyekunkon.Se kajara nincs penzuk.Inni isznak.Radassul sok gyereket utikverik.Meg tonkre teszik.

Allandoan betegek.Mert kajara sincs penzuk,nem gyogyszerra.

2015. ápr. 19. 08:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

És az mit jelent?

Hogy havi 90 ezerért nyomod a soron?

Akartak már megkéselni?

Ha az előbbi kettő kérdés közül az egyikre "nem" a válaszod, akkor jobb is, hogy mész aludni.

2015. ápr. 19. 23:09
 12/12 anonim ***** válasza:

Grat, ez a "megfelelő" reakció arra, ha kiderül, hogy nem igaz a minden infó nélküli feltételezésed (konkrétan hogy csak a neten olvasgatok). Pedig még valószínűleg fogsz találkozni ilyen helyzetekkel, amikor valakinek nagyobb rálátása van egy-egy területre, mint neked. Próbálkozhatsz "hiteltelenítéssel", mint most is, de az a tényeken nem változtat. Lehetnék én akárki is, akkor sem fogadnád el, hogy rosszul tudsz valamit.

Pedig ismétlem: JOGSZERŰTLEN arra hivatkozni, hogy "nincs pénz". (Én is úgy értettem eredetileg is, ahogy később magyaráztad.) Először is: jelenleg kb. 20.000 gyermek van állami gondozásban, és bár a szabad férőhelyek pontos számát nem tudom, de országos szinten egyáltalán nincs "teltház". Másodszor: A bekerülő gyerekek egy részét előbb-utóbb nevelőszülőkhöz helyezik ki, a szerencsésebbeket pedig örökbe fogadják; néhány bentlévőt visszahelyeznek a saját családjába, ha megfelelővé váltak a körülmények, továbbá a nagykorúvá válók is kiköltöznek (hacsak nem kérnek utógondozást). Tehát folyamatos a változás, és mindig vannak szabad helyek, így legalább a súlyosabb kb. párszáz esetben meg lehet oldani az elhelyezést. Harmadszor: Ha ténylegesen be is telnének a férőhelyek, akkor az illetékes ügyintézőknek kellene ezt a tényt jelezniük a felsőbb szerveknek, akik intézkednek. Ugyanis a hatályos jogszabályok szerint az államnak kötelessége szükség esetén az elhelyezés, akár olyan módon is, hogy újabb nevelőotthonokat hoz létre.

2015. ápr. 20. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!