Pontosan mi ez a pénz amit a bank visszaad az ügyfeleknek és orbán viktornak hálálkodnak miatta?
Több kommentet is olvastam már Orbán facebook oldalán hogy köszönik hogy elintézte hogy a bank visszaadja a törvénytelenül elvett pénzt.
azt sejtem hogy a devizahitellel kapcsolatos.
Azt nem értem hogy ha törvénytelenül vették el a bankok akkor csak ennyi?
Visszaadják a pénzt és minden rendben?
nem értem... :( a másik ez valóban orbán érdeme? mert olyant is olvasni hogy a haverok még többet kaptak vissza..
Orbán összepaktált a Bankokkal. Mert ha a devizahitelesek tömegesen nyertek volna pert a bankok ellen, mondjuk az Európai bíróságon, mert a Magyar bíróságon elintézték hogy csak kevesen nyertek, akkor bankcsődök jöttek volna.
Azaz a bankok tulajdonosai amit tisztességtelenül ki vittek pénzt azt nem hozták volna vissza, hanem lényegében azt mondták volna, hogy fizesse ki az állam, meg a bankban folyószámlát és betétet tartó nem adósok (ez a "csőd" következménye).
Szóval megállapodtak hogy egy jóval magasabb árfolyamon újraszámolják a devizahiteleket, (magasabban mint amin anno fölvették az adósok, de nem akkorán mint ami most van) így sokan kapnak vissza valamennyit, és ezért még hálálkodnak is a Viktornak. Persze a Bankok így VÉGLEG el tudták tenni a nagy haszon egy részét cserébe.
Egy ponton hibázott a kormány és ennek viszont még lesz visszhangja. Törvénybe iktatták ugyanis hogy a folyó pereket fel kell függeszteni és devizahiteles ügyben már nem lehet újabb pert indítani.
Na most ezzel súlyosan sértik az alkotmányt és az Európai jogokat, mert mindenkinek Joga hogy perelhessen is ha akar! Szóval már megindultak perközösségek ennek a passzusnak az eltöröltetéséért az Európai bíróságokon. Ha nyernek, akkor újabb újraszámolás jöhet, és akkor jóval többet kapnak vissza a hitelesek mint most.
Ha ez mégsem így történne akkor meg jöhet olyan párt (van is) aki azzal kampányol ha hatalomra kerül úgyis újraszámoltatja!
Remélem kielégítő választ adtam, kb nagy vonalakban ez a helyzet. Hogy az árfolyam különbözetből adódó veszteségek át lettek hárítva 100%-ban az adósokra illegálisan (mert ezt a banknak kellett volna legalább részben viselni, főleg úgy hogy a devizát valójában meg sem vette, forintot adott és azt is kapott vissza), és ebből a különbözetből kapnak most valamennyit vissza.
Ez a pénz az elszámolás utáni összeg. A bankok egyoldalúan módosították a szerződést úgy, hogy nekik jobb legyen, és többet kelljen fizetni a hitelfelvevőnek. A bíróság ezeket a szerződésmódosításokat tisztességtelennek ítélte, így azt az összeget, amit pluszba fizetettek az emberek, most vissza kell adnia a bankoknak.
A visszafizetett összegek megállapítását pontosan én sem tudom, de azt hiszem a MNB által meghatározott közepes kamatokkal számolnak.
Valamilyen szinten valóban köszönhető a fideszeseknek, ők is dolgozták ki a törvényeket hozzá. Ők ezt a saját maguk érdemének tekintik, és kisajátítják, de azért ez inkább természetes, mint hősként ünnepelni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!