Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan működik a NAV?

Hogyan működik a NAV?

Figyelt kérdés
Én nem értem, hogy hogyan képesek megtalálni egy adócsalót, ha pl. nincs magánvállalkozóija, de az ebay-en mondjuk elad kereskedés szerűen cuccot, ami után adóznia kellene, ugye paypalra kapja a termékeiért a pénzt ebayen, és csak azt látja a NAV ha a bankszámlájára utalja az összeget mert a NAV lát minden lakossági bankszámlára érkező tranzakciót ami után lehet adózni, én úgy tudom, de javítsatok ki, ha tévedek. Ha a NAV csak ennyit lát, hogyan buktatja le az adócsalót aki nem adózik a bevétele után, mert mondjuk azt állítja, hogy paypalra küldtek neki a rokonok pénzt? Vagy a NAV-nak van hozzáférése a paypal rendszeréhez, hogy a magyar felhasználók milyen tranzakciókat végeznek a paypal rendszerén belül, az oldalon? Azért érdekel mert most láttam egy videót [link] hogy pár brókercég rendszeréhez van hozzáférésük, tehát látják ha a részvények vásárlása után a magyar polgároknak fizetniük kéne, elkéri a brókertől a személy lakcímét és kopogtat az ajtón, vagy hogy működik? Vagy csak a brókercég számláját követik nyomon hogy ne verhessék át az ügyfeleket, és a brókerek által kiállított részvények értékét? A lakosságot nem figyelik? Vagy maradjunk az EBay témánál, esetleg a NAV-nak van hozzáférése a magyar ip-khez, és így van rá esély hogy látja ha egy számítógépről eladtak x terméket, hogy kereskedelmi tevékenységet végez? Vagy csak a lakossági bankszámláról kapnak adatokat hogy mennyi pénz érkezett arra más forrásokból, és utána hajtják be az adót? Mert ha én mondjuk kereskedő vagyok, de azt mondom hogy a bevétel rokontól van akkor hogy bizonyítják hogy hazudok? Vagy ha valaki kap paypalra pénzt tényleg rokonoktól, és átküldi lakosságira akkor hogyan bizonyítja hogy nem interneten értékesített termékeket? Vagy ilyesmódon ha nekem küld egyik ismerősöm pénzt paypalra akkor ha én azt kézhez akarom kapni és átküldöm lakosságira utána nekem kell adózni? Hogy működik ez az egész rendszer? Nagyon átláthatatlan, hogy hogyan és mit csinálnak...bocs a hosszú szövegért.

2015. márc. 12. 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem két módon nyomoznak. Az egyik, hogy próbavásárlást tartanak. A másik pedig, hogy valami jóakaró felnyomja az illetőt.
2015. márc. 12. 16:38
 2/4 A kérdező kommentje:
És próbavásárlásból hogy tudják, hogy az illető magyar, hol lakik, és mennyi a tartozása?
2015. márc. 12. 16:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Ráadást nem tarthatnak próbavásárlást 300.000 magyar adózónál, akinek az internetről származik bevétele, főleg, ha nem is kereskedő.
2015. márc. 12. 16:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Én magánszemélyként hirdettem az OLX-en adathordozókat és próbavásárlást tartottak.Lehet valaki feldobott?
2015. márc. 24. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!