Csalók a Jófogáson - sikertörténet. Kérdés: Működik az igazságszolgáltatás?
Vettem a Jófogáson egy hibátlan állapotúnak hirdetett cipőt ingyenszállítással. Hozta a futár, megmutatta hogy kivülről sértetlen a doboz, felbontani átvétel előtt nem lehet, írjam alá, fizessem ki és viszontlátásra - már ment is tovább az autójával. Bevittem a csomagot és a fiammal felbontottuk, egy lyukas cipő volt benne, az orránál kb 4 cm hosszan el volt szakadva a talp a felsőrésztől. Jól ki is nevetett a fiam, mondván hogy igaz a reklám, a Jófogáson mindent el lehet adni, még a lyukas cipőt is. Felhívtam az eladót, visszaköveteltem a vételárat. Először tagadta, aztán beismerte hogy van egy kis hibája a cipőnek, azt állította hogy csak a ragasztás engedte el szerinte 2 cm hosszan. (nem igaz, szakadás volt) A vételár felét visszatérítette volna és maradjon nálam a cipő, javíttassam meg, de én ragaszkodtam a teljes vételárhoz és rendelkezhet a cipő sorsáról, ha fizeti a postát visszaküldöm, ha nem fizeti hajítom a kukába. Végülis megegyeztünk, hogy visszautalja a pénzt, a cipő sorsáról nem rendelkezett. Megadtam a számlaszámomat amit vissza is olvastattam vele, nehogy utóbb arra hivatkozzon hogy tévesen utalta át más számlára. Utólag rájöttem hogy ez az átutalási felajánlás csak trükk volt a részéről (várjad csak a pénzed hülyegyerek) Lefényképeztem a cipőt, a dobozt, a futárszámlát és feltettem a netre, hogy ha szükséges a dátumot tudjam bizonyítani hogy az átvétel napján sérült volt a cipő. Le akartam menteni a hirdetést is, de addigra (kb 1,5 óra) már levette az eladó. De a Google tárolt változatát le tudtam menteni, végülis minden megvan ezen is, csak a nagy képek kicsiben vannak. Vártam két napot, nem fizetett, elmentem a rendőrségre feljelenteni. A fényképeket és az eladó nevét címét telefonszámát vittem magammal egy pendrájvon. Mondta a rendőr, hogy be fogják hívni az eladót és legyek nyugodt, visszakapom a pénzemet. Két hónap múlva a bíróságtól kaptam idézést. Felperes a rendőrség, alperes az eladó, én mint tanu és idézés nélkül megjelent az eladó élettársa is mint tanu. A bírónő bennünket tanukat igazmondásra kötelezett, az alperesre ez nem vonatkozik, akár hazudhat is vagy hallgathat. A felperes Rendőrség részéről nem volt senki. A bírónő meghallgatta először az alperest, ő állította hogy hibátlan cipőt küldött, aztán felolvasta a rendőrségi jegyzőkönyvet, megkérdezte van-e mondanivalóm, nem sokat tudtam mondani mert a jegyzőkönyben minden benne volt, végül meghallgatta az élettársat. Közölte, hogy csak meghallgatta, de nem veszi figyelembe mert közeli hozzátartozó, akárcsak a fiam vallomását is mellőzné ha ott lenne. Lefoglalta a cipőt mint tárgyi bizonyítékot, megszakértette és megállapította hogy a hibás részen erősen el van gyengülve, akárcsak a párja is, csak az még nem szakadt el. Megkérdezte az eladót, hogy nekem mint vevőnek ugyan mi érdekem lett volna hogy tönkretegyem a cipőt? Hebegett-habogott, hogy biztos nem tetszett a cipő vagy a mérete nem volt jó. Én gyorsan visszavágtam, hogy most is ugyanakkora cipő van a lábamon és tetszett a cipő különben fényképes hirdetés alapján nem vettem volna meg. Az élettárs még próbálkozott, hogy a fényképen nem látszik a szakadás. Persze, hogy nem látszik mert a talp széle mellett volt elszakadva és teljesen összezáródik. A bírónő 5 perc szünetet rendelt el és ajánlotta az alperesnek, hogy egyezzünk meg, fizesse vissza a vételárat. Meg is egyeztünk, hogy visszafizeti, csak a perköltségtől félt az alperes és a szakértői díjtól (mert a cipő még mindig ott volt lefoglalva), az élettársával rá akartak beszélni a hülyeségre, hogy vállaljam át a költségek felét. Szünet letelt, a bírónő előtt visszakaptam a pénzemet, ezért mindenféle enyhítő körülményeket figyelembe véve megúszta figyelmeztetéssel az alperes, perköltség nincs, szakértői díj nincs és a lyukas cipőt is visszakapta. Gondoltam újra árulhatja a Jófogáson, de nem mondtam.
Működik az igazságszolgáltatás? Most működött.
Mese habbal!
Ezt te sem gondolod komolyan!
Hát ez egy kezdő csaló lehetett, de majd kikupálódik.
"Először tagadta, aztán beismerte hogy van egy kis hibája a cipőnek"
Annyit hozzátennék (amit mindenkinek ajánlok, ha még nem csinálja) hogy mindig, minden beszélgetést rögzíteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!