Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A birtokvédelem hogyan működik...

A birtokvédelem hogyan működik a gyakorlatban?

Figyelt kérdés

Jegyző javasolta, mivel a szomszéd aházirend ellenére nem figyel a macskáira, sokszor a lakásunkba is bejönnek. Ráadásul csecsemő van nálunk, így különösen veszélyt jelentenek rá.

Ha birtokvédelmet kérünk ésa macskák továbbra is szabadon kószálnak, a gyakorlatban mi történik, milyen lépések, kényszerítő eszközök vannak ilyenkor?

2015. febr. 4. 14:36
 1/7 kovpet ***** válasza:

Pontosan milyen veszélyt jelent egy macska egy emberre?

Amúgy kötelezik, hogy tartsa bent őket és ha ennek ellenére sem tesz így, akkor el is vehetik tőle a macskákat. De ezt csak nem akarja, meg remélhetőleg te sem.

2015. febr. 4. 17:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Egy 3 hónapos csecsemőre, ha bejut az ágyába és mondjuk ráfekszik? Például megfullad?

Illetve a macskák eléggé elhanyagoltak, nem próbálnám ki, hogy egy fejletlen immunrendszerre milyen hatásuk van, vagy kikarmolják-e a szemét.

Nem szeretnék több, a konyhában a kajámból falatozó macskára bukkanni. Nem szeretnék a kertrészünken macskaszarokat kerülgetni, mert folyamatosan odaszarnak.

De mindegy is, a házirend szerint a macskákra figyelnie kellene, ezt nem teszi többszöri kérésre sem. A válasza az, hogy "mit érdekel engem, én nem fogok figyelni rájuk".

2015. febr. 4. 17:14
 3/7 kovpet ***** válasza:

A ráfekszik és meghal, meg a kikarmolja a szemét mondjuk túlzás, de ez a szomszéd akkor tényleg egy segg :(

Közösképviselő? De a birtokvédelem is járható, a Jegyző majd közbelép. Csak a macskákat sajnálom, ők nem tehetnek semmiről.

2015. febr. 4. 17:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez az, mi vagyunk a közös képviselő. De nem vagyunk hatóság, a szóbeli felszólítások tömkelege meg falra hányt borsó.

Ma durrant el végleg az agyam, kitettem az ebédemet, elmentem mosdóba, mire visszaértem, a macska állt az asztalon és evett belőle.

Amikor átmentem, az ajtaja résnyire nyitva, macskák szabadon közelekednek. Elsőre próbálta letagadni, hogy nincs is ilyen macskája - mire megjelent a lábánál a macska.

Van egy másik sokmacskás szomszéd is, ő néhány felszólítás után már figyeli őket.

Ez a segg meg közölte, hogy ő aztán nem fog kint állni a hidegben, amíg a macskák kimenőn vannak. Ergo a macska szabadon mászkál a nyitva hagyott ajtón, elkóborol, aztán valamikor méltóztatik hazamenni. Egyáltalán nem figyel rá.

A macskákat én se akarom bántani, ha akarnám, már felszórtam volna patkányméreggel a környéket. Remélem, hogy a hatósági figyelmeztetés után odafigyelnek rájuk és nem fognak egész nap kint randalírozni.

A macskaszart meg összeszedem és esküszöm felkenem az ajtajukra, vagy a kedves házaspár arcába közvetlenül.

2015. febr. 4. 18:16
 5/7 A kérdező kommentje:

Egyébként még az állatvédelmi bírságon gondolkodom. A jegyző megerősítette, hogy az is megáll ebben az esetben. Az komoly pénzbüntetés, hátha az úgy bírja rá az együttműködésre, hogy a macskák se járjanak rosszul vele (ne a hatóság gyűjtse be őket).

A birtokvédelem nem volt tiszta, hogy oké, hogy kérünk, de milyen konkrét szankciók, lépcsőfokok vannak, ha elindul az eljárás.

2015. febr. 4. 18:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt próbálom megvizualizálni, de nem megy... Télen, mikor az ajtók jellemzően mindig csukva vannak, egyszer csak a fazéknál terem egy idegen macska :)
2015. febr. 5. 00:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Szellőztettem. Az télen is szoktam napi 3-4 alkalommal :)
2015. febr. 5. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!