A birtokvédelem hogyan működik a gyakorlatban?
Jegyző javasolta, mivel a szomszéd aházirend ellenére nem figyel a macskáira, sokszor a lakásunkba is bejönnek. Ráadásul csecsemő van nálunk, így különösen veszélyt jelentenek rá.
Ha birtokvédelmet kérünk ésa macskák továbbra is szabadon kószálnak, a gyakorlatban mi történik, milyen lépések, kényszerítő eszközök vannak ilyenkor?
Pontosan milyen veszélyt jelent egy macska egy emberre?
Amúgy kötelezik, hogy tartsa bent őket és ha ennek ellenére sem tesz így, akkor el is vehetik tőle a macskákat. De ezt csak nem akarja, meg remélhetőleg te sem.
Egy 3 hónapos csecsemőre, ha bejut az ágyába és mondjuk ráfekszik? Például megfullad?
Illetve a macskák eléggé elhanyagoltak, nem próbálnám ki, hogy egy fejletlen immunrendszerre milyen hatásuk van, vagy kikarmolják-e a szemét.
Nem szeretnék több, a konyhában a kajámból falatozó macskára bukkanni. Nem szeretnék a kertrészünken macskaszarokat kerülgetni, mert folyamatosan odaszarnak.
De mindegy is, a házirend szerint a macskákra figyelnie kellene, ezt nem teszi többszöri kérésre sem. A válasza az, hogy "mit érdekel engem, én nem fogok figyelni rájuk".
A ráfekszik és meghal, meg a kikarmolja a szemét mondjuk túlzás, de ez a szomszéd akkor tényleg egy segg :(
Közösképviselő? De a birtokvédelem is járható, a Jegyző majd közbelép. Csak a macskákat sajnálom, ők nem tehetnek semmiről.
Ez az, mi vagyunk a közös képviselő. De nem vagyunk hatóság, a szóbeli felszólítások tömkelege meg falra hányt borsó.
Ma durrant el végleg az agyam, kitettem az ebédemet, elmentem mosdóba, mire visszaértem, a macska állt az asztalon és evett belőle.
Amikor átmentem, az ajtaja résnyire nyitva, macskák szabadon közelekednek. Elsőre próbálta letagadni, hogy nincs is ilyen macskája - mire megjelent a lábánál a macska.
Van egy másik sokmacskás szomszéd is, ő néhány felszólítás után már figyeli őket.
Ez a segg meg közölte, hogy ő aztán nem fog kint állni a hidegben, amíg a macskák kimenőn vannak. Ergo a macska szabadon mászkál a nyitva hagyott ajtón, elkóborol, aztán valamikor méltóztatik hazamenni. Egyáltalán nem figyel rá.
A macskákat én se akarom bántani, ha akarnám, már felszórtam volna patkányméreggel a környéket. Remélem, hogy a hatósági figyelmeztetés után odafigyelnek rájuk és nem fognak egész nap kint randalírozni.
A macskaszart meg összeszedem és esküszöm felkenem az ajtajukra, vagy a kedves házaspár arcába közvetlenül.
Egyébként még az állatvédelmi bírságon gondolkodom. A jegyző megerősítette, hogy az is megáll ebben az esetben. Az komoly pénzbüntetés, hátha az úgy bírja rá az együttműködésre, hogy a macskák se járjanak rosszul vele (ne a hatóság gyűjtse be őket).
A birtokvédelem nem volt tiszta, hogy oké, hogy kérünk, de milyen konkrét szankciók, lépcsőfokok vannak, ha elindul az eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!