Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtehetik vagy nem?

Megtehetik vagy nem?

Figyelt kérdés

A gyerekkel az iskolában irattak egy kérdőívet hogy pl.: kit kedvel, kit nem, vagy az osztály kit kedvel legjobban vagy kit kedvelnek a legkevésbé, legjobb fiúk/lányok, kinek a legjobb a stílusa Stb.

A lényeg az hogy maximum 3 keresztnevet lehetett írni egy kérdéshez, és álítólag ezt az osztályfönök, a helyettese és az iskola pszcihológus elemzi.

De ezen mit tud elemezni egy pszichológus?

Illetve ehhez nem kéne a szülő vagy a gyermek hozzájárulása?

Illetve kértek még egy fogalmazást tőlük hogy kik ők, honnan jöttek, milyen környezetben élnek Stb.

Ennek a fogalmazás megírását kötelezhetik, ha igen akkor hogyan szankciónálhatják esetlegesen a megírásának megtagadását?

Ha fent leírtak sértethetnek valamilyen jogszabályt, akkor melyek ezek?

Hogyan lehet ez ellen fellépnie a szülőnek, esetleg a gyermeknek?

2015. febr. 19. 21:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem kérdezhetsz ilyet, ennyi

benne van a törvényben

a magyar adatvédelmi törvény nagyon szigorú

a tanár egy ilyenért akár fegyelmit is kaphat

ha nem olvasod el, azon nem tudok segíteni, akkor kénytelen vagy nekem elhinni (amit persze nem várok el, de akkor nézz utána)

azért mert a 80-as években még simán lehetett ilyet csinálni

2015. febr. 23. 17:30
 12/13 anonim ***** válasza:
Na komolyan, mutassad már az adatvédelmi törvény azon pontját, ami ezt megtiltaná. Ha nem mutatod, akkor kénytelen leszek azt feltételezni, hogy nemcsak a helyesírási tudásod nem létezik, de a jogi sem. :)
2015. febr. 23. 21:24
 13/13 anonim ***** válasza:

nekem 8 mit gondolsz

nincs nagy kedvem, hidd azt inkább hogy neked van igazad, az nekem sokkal kényelmesebb :D

2015. febr. 24. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!