Ezt most komolyan megtehetik velem a munkahelyemen? Nem számít ez diszkriminációnak? Feljelenthetem őket ezért a megkülönböztetett bánásmódért?
Kezdjük azzal, hogy egy NAV-os ellenőrzés során annyi stiklire derülne fény, hogy nem ezt az egy boltot, az egész láncot bezárnák seperc alatt. Például a kettős könyvelés miatt. Vezetni kell egy jelenléti ívet, amelyen a ténylegesen ledolgozott munkaórák számát kell feltüntetni az alkalmazottaknak, például 14.00-től 22.00-ig. Viszont! Mint kiderült, a sok kilépés miatt az újonnan belépőket már csak 4 órába jelentik be, és ha bármilyen probléma adódna, mondjuk egy NAV-os ellenőrzés, nekünk, alkalmazottaknak kell kifizetnünk milliós bírságokat.
Emellett. A főnöknőm szerint az, aki beteg lesz, ne adj isten, leesik a lépcsőn, és kitörik a lába, az megbízhatatlan, éppen ezért azonnali hatállyal eltávolítják a munkahelyről. Én tegnapelőtt dolgoztam egy napot betegen, mire hazaértem, negyvenfokos lázam volt, másnap meg ki kellett hívni hozzám az orvost, mert azt a minimális 500 méteres távot a rendelőig nem tudtam megtenni, hiszen wc-e is csak segítséggel tudtam menni. Az ok enyhébb gennyes mandulagyulladás. Ma reggel írt Facebookon az egyik munkatársam, hogy a főnökség üzeni, ki vagyok rúgva. Ilyenkor mit lehet tenni? Igaz, az én tapasztalataim szerint, ha az ember gyakorlatilag házal az önéletrajzával, és kicsit rámenősebben keres állást, akkor nem kell hónapokig keresgélni, legalábbis nekem nem, mert én bármilyen munkakörben elvagyok. Most, itt konkrétan árufeltöltő voltam, és elvárták volna, hogy negyven fokos lázzal pakolásszam nekik a hatkilós ásványvizes kartonokat, stb. Csak szerintem nem tehetik ezt meg? Vagy el vagyok tévedve?
21L
Biztosan ez az első munkahelyedet. Elárulom, mindenhol ez megy, gyakorlatilag minden helyet bezárhatnának. Párom is olyan helyen dolgozik, ahol ennél durvábbakat meglépnek, minden következmény nélkül. Hogy miért? A város, ahol van az üzem, több, mint egy évtizede Fideszes vezetés alatt áll. A képviselőkön át a polgármesterig bezárólag mindenki kapja a szép kis ajándékokat a cégtől, cserébe, bár mindenki tudja, milyen fertő folyik ott, elnézik.
Én állami alkalmazott vagyok, szintén tudnék mesélni... De hát nem tehetem. Lényeg a lényeg: ha tudják, hol kit kell megkenni, nyugodtan feljelentheted őket. Annyit elérsz vele, hogy majd ellehetetlenítenek későbbi munkahelyeiden. Igazságot úgysem kapsz. Mondj fel, és menj máshova dolgozni! (Engem is betegség alatt rúgtak ki előző helyemről...)
Mióta dolgozol ott? Gondolom, van szerződésed, abba le van írva, hogyan mondhatnak fel. Ha még csak próbaidőn vagy, akkor bármikor, indoklás nélkül. Ha nem vagy már próbaidőn, akkor csak úgy nem lehet kirúgni azonnali hatállyal, arra kéne valami indok is, pl. ha valamilyen nagy szabálytalanságot követsz el.
Ahogy írták, írásban kell megkapnod a felmondásodat.
Ha valóban ennyire rossz a hely, én biztos nem küzdenék, hogy ott maradhassak.
Gondolom táppénzen vagy, ha ilyen beteg vagy. Utána kezdj el keresni valami normálisabb helyet, jelentkezz a munkaügyi központba, akkor kapsz ellátást és akár azon keresztül is találhatsz munkát.
Egyébként a kereskedelemben mindenhol több jelenlétit vezetnek, mert sok a túlóra, de ugye hivatalosan nem lehetne annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!