Ha utcán megtámadnak és nincs nálam semmi, akkor tökön rúghatom aki megtámad? Ha van kése és elszedem, akkor a szemét már ne nagyon akarjam kiszúrni vele?
Teljesen nyugodtan, sőt, ha kés van nála, és eltöröd a karját, akkor se lesz bajod.
De miután már a földön fekszik, és elkezded rugdosni, még percekig, na, az már túlmegy az önvédelmen. Istenesen rúgd tökön, és szaladj el, úgy jársz a legjobban :) Nem fog többet szaporodni, és neked se lesz bajod :)
Úgy tudom, hogy az új törvény már bármilyen legális eszközt megenged a támadás elhárítására. De az önvédelem továbbra sem mehet át megtorlásba.
Ha kiszúrod ha utólag szemét akkor az ügyészség meg fogja kérdezni hogy az miért is tartozott az önvédelem eszköztárába!
Én is egyszer feltettem magamnak a kérdést, hogy megbüntetnének-e engem, ha önvédelemből tökön rúgok egy illetőt, pl. szatírt. Vagy, ha meg akar engem támadni és kirabolni.
Erről eszembe jutott egy bolti kamerás felvétel, melyen egy alak trafikot akart kirabolni, de a fiatal eladólány megvédte. A rabló ugyanis megütötte őt, az meg visszaütött, mert nagyon dühös lett, hogy volt képes megütni egy nőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!