Ugye azért nem jár büntetés, ha kilövöm a fegyveres támadóm szemét gumilövedékkel?
De, ha így előre eltervezed, akkor igen :)
Lődd a lábát, testét! Meg mit csinálsz, hogy feltételezed, hogy téged fegyverrel meg fognak támadni? :S
Bárkit ki akarhatnak rabolni az utcán késsel, engem is. Ha egyedül vagyok és egynél többen támadnak meg fegyver nélkül, akkor is használnék fegyvert. De ha egy nálam kétszer nagyobb ember jön nekem ok nélkül, élet kioltására alkalmatlan fegyverrel akkor is lehet védekezni.
Értem, akkor csak annyit kell mondani hogy nem szándékosan lőttem oda.
Meg valahogy ki kell magyaráznod, hogy miért volt nálad az utcán egy töltött gumilövedékes.
Mert VISELÉSI engedélyed az nincs hozzá, ugye? :-)
Ilyenkor csak fegyverrel történő visszaélés miatt büntetnek meg.
Azért megnézném, hogy mennyire van az embernek lélekjelenléte, hogy ilyenkor szépen előkeresi a táskájából a fegyvert, megtölti (vagy ezt nem kell tölteni?) céloz. Pont a másik szemébe :D
Lehet, hogy egy gázspray egyszerűbb lenne, amit tarthatsz használatra készen a zsebedben.
szerelt gumilőszeresre nem lehet engedélyt kapni, tömködős gázpisztolyra lehet (bár ott sem a tömködésre adnak engedélyt), azt otthon megtölti és utána ott van töltve az övén.
én mondjuk gázpisztoly párti vagyok, szvsz a gumit vagy megérzi vagy nem, ha kilövöm a szemét az necces, ha mellé lövök az necces, stresszhelyzetbe meg ki tudja, hogy tudnék-e egyáltalán célozni. gázpisztoly meg előkap, kb a támadó fele célozva duplázni és kész.
Viselésit lehet kapni gumilövedéket lőni tudó pisztolyra. 2-5 ezer forintba kerül kapitányságtól függően a viselési engedély.
A fegyvert nem táskában, hanem övtokban szokták hordani, az erősebb kéz oldalán, a csípő mögött, ahonnan a leggyorsabb az előrántás. Aki gyakorolja az előrántást hetente 5 percig, az jellemzően 2-3 másodpercen belül elő tudja rántani a fegyvert.
Nem ott kell megtölteni, az érdekes lenne. :D
A fegyvert lehet tűzkészen hordani, vagyis csak elő kell venni és egyből, ha meghúzod a ravaszt, lehet vele lőni. Mondom, kb. mész bárhol és ha akarsz akkor 3 másodpercen belül tudsz a fegyvereddel lőni.
3-4 méteren belül egy fejméretű célt el lehet találni, 5-6 méteren pedig egy mellkas méretű célt gumilövedékkel. A fegyverek 6-lövetűek, szóval még csak nem is 1 lövése van az embernek.
Ilyen fegyverre gondolok. A képen látható a fekete gumibogyó is, amit kilő és amit a forgódobba elölről kell betölteni, valamint a sárgás színű riasztótöltények, amiket a dobba hátulról kell betölteni és annak a robbanási energiája lövi ki a gumit.
Kösz a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!