Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit gondoltok a 8 oras munkaid...

Mit gondoltok a 8 oras munkaidorol, nem sok? (programozo vagyok)

Figyelt kérdés
Azert hangsulyozom ki hogy programozo vagyok, mert nalunk tenyleg kokemenyen 8 ora programozas folyik, mig pl. egy kabel tv szerelonel van, hogy beul a kocsiba, elmegy az ugyfelhez, tehat kikapcsolodik. Mig nalam tenyleg megy a monitor bamulasa folyamatos jelleggel kisebb szunetekkel, es mar tokom ki van vele.
2015. jan. 13. 12:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
79%

De, szerintem is sok. Igazából a vicc az, hogy ha 6 órás lenne csak a munkaidő, ugyanannyi munkát el tudnál végezni, mint így. Viszont 8 órás munkaidőben sokszor romlik a teljesítmény és csökken az elvégzett munka.

Valahol már kísérleteznek 6 órás munkaidővel, csak nem tudom, hogy hol.

2015. jan. 13. 12:38
 2/27 tetro ***** válasza:
76%
Nekem sokszor 16-18 órás napjaim vannak egyhuzamban effektiv végig munkával. A 14. Òra után használhatatlan vagyok.
2015. jan. 13. 12:45
 3/27 anonim ***** válasza:
81%

Igen sok.

Főleg egyben.

Aki egész életében 8 órát dolgozik egy huzamban heti 5ször,az hamar meg fog halni.

Mert teljesen ellenkezik az emberi bioritmussal.

Még akkor is ez a munka,ha két részre bontjuk.

Ezért is fogy a népesség,az emberek ennyi munka mellett nem fognak már gyereket vállalni.

A mai ember már minőségi életet akar élni,tehát azt,hogy magára is jusson ideje,és ha gyereket vállal,arra is.

Ha erre nincs idő,inkább nem vállal,ez teljesen érthető.

Ezért kellene a bevándrolók,mert őket nem érdekli a minőségi élet.Ők még a rabszolgasorsnak is örülnek,ha van mit enni.

A 21.századi ember már nem ilyen.

Ezt be kellene látniuk a milliárdosoknak,akik még gazdagabbak akarnak lenni,úgy hogy mások meg minőségtelen életet éljenek.

Ez már sokáig nem megy.

Részmunkaidő állások kellenek,amiből meg lehet élni.

2015. jan. 13. 12:46
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Menj el kőművesnek napi 10-12 órába téglát pakolni és maltert lapátolni.

Az is nagyon király meló tud lenni. :D

Mi építkeztünk itthon a nyáron és én voltam a mösternek a segédje 2 hétig. Az első héten minden nap végére azt sem tudtam, hol vagyok. Csak ledobtam a büdös gúnyákat, lezuhanyoztam és bezuhantam az ágyba.

2015. jan. 13. 12:46
 5/27 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem az ember 4 óránál több minőségi munkát nem nagyon tud végezni.

Én inkább szűkösen fogok élni,de nem fogok azért megdögleni,hogy legyen egy autóm,házam,stb.

Mire ezeket elérem feldobhatom a pacskert.

2015. jan. 13. 12:50
 6/27 A kérdező kommentje:
Nem rossz pelda, de nem hiszem hogy a komuvesek telen is dolgoznak, tehat van sok szuneted.
2015. jan. 13. 12:51
 7/27 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Valóban sok. Nem is véletlenül írják elő a monitor előtt dolgozók számára KÖTELEZŐEN az óránként tartandó 10 perc pihenőidőt. A monitor előtti munkavégzés ugyanis nem csak szellemileg fárasztó (már ha dolgozol és nem pasziánszozol helyette), hanem a szemet, a gerincoszlopot, és az ízületeket is megterheli.

Én egyébként szeretem a munkámat (szoftverfejlesztő vagyok, tehát valamennyire hasonló munkát végzek), és gyakran ülök 12-16 órát is a gépem előtt. De ezeket a szüneteket nagyrészt betartva meg lehet törni a munka monotonitását, fel lehet frissülni szellemileg is és fizikailag is, és így már nem annyira megterhelő a dolog.

2015. jan. 13. 12:57
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

"nem hiszem hogy a komuvesek telen is dolgoznak, tehat van sok szuneted"

Baromság...

Amúgy soknak sok, mert tényleg egy ember nem nagyon tud 8 órát egy huzamban lehúzni, bár ha legalább tartanák az 1 órás ebédszünetet, aminél kicsit aktívan kikapcsolódik az ember, akkor már "csak" 2x4 óra. De nézd úgy hogy máshol is 10-12 órát ül az ember gép előtt, és nem a f..szt veri.

2015. jan. 13. 12:58
 9/27 A kérdező kommentje:
Persze hogy baromsag, hisz meg o is irta hogy a NYARON voltak.
2015. jan. 13. 13:04
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld, vannak építkezések ahol télen is dolgoznak, ha kell falaznak, betonoznak, nem optimális dolog, de sokszor muszáj. De jó akkor sajnáljunk téged hogy de szar neked.
2015. jan. 13. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!