Mit gondoltok a 8 oras munkaidorol, nem sok? (programozo vagyok)
De, szerintem is sok. Igazából a vicc az, hogy ha 6 órás lenne csak a munkaidő, ugyanannyi munkát el tudnál végezni, mint így. Viszont 8 órás munkaidőben sokszor romlik a teljesítmény és csökken az elvégzett munka.
Valahol már kísérleteznek 6 órás munkaidővel, csak nem tudom, hogy hol.
Igen sok.
Főleg egyben.
Aki egész életében 8 órát dolgozik egy huzamban heti 5ször,az hamar meg fog halni.
Mert teljesen ellenkezik az emberi bioritmussal.
Még akkor is ez a munka,ha két részre bontjuk.
Ezért is fogy a népesség,az emberek ennyi munka mellett nem fognak már gyereket vállalni.
A mai ember már minőségi életet akar élni,tehát azt,hogy magára is jusson ideje,és ha gyereket vállal,arra is.
Ha erre nincs idő,inkább nem vállal,ez teljesen érthető.
Ezért kellene a bevándrolók,mert őket nem érdekli a minőségi élet.Ők még a rabszolgasorsnak is örülnek,ha van mit enni.
A 21.századi ember már nem ilyen.
Ezt be kellene látniuk a milliárdosoknak,akik még gazdagabbak akarnak lenni,úgy hogy mások meg minőségtelen életet éljenek.
Ez már sokáig nem megy.
Részmunkaidő állások kellenek,amiből meg lehet élni.
Menj el kőművesnek napi 10-12 órába téglát pakolni és maltert lapátolni.
Az is nagyon király meló tud lenni. :D
Mi építkeztünk itthon a nyáron és én voltam a mösternek a segédje 2 hétig. Az első héten minden nap végére azt sem tudtam, hol vagyok. Csak ledobtam a büdös gúnyákat, lezuhanyoztam és bezuhantam az ágyba.
Szerintem az ember 4 óránál több minőségi munkát nem nagyon tud végezni.
Én inkább szűkösen fogok élni,de nem fogok azért megdögleni,hogy legyen egy autóm,házam,stb.
Mire ezeket elérem feldobhatom a pacskert.
Valóban sok. Nem is véletlenül írják elő a monitor előtt dolgozók számára KÖTELEZŐEN az óránként tartandó 10 perc pihenőidőt. A monitor előtti munkavégzés ugyanis nem csak szellemileg fárasztó (már ha dolgozol és nem pasziánszozol helyette), hanem a szemet, a gerincoszlopot, és az ízületeket is megterheli.
Én egyébként szeretem a munkámat (szoftverfejlesztő vagyok, tehát valamennyire hasonló munkát végzek), és gyakran ülök 12-16 órát is a gépem előtt. De ezeket a szüneteket nagyrészt betartva meg lehet törni a munka monotonitását, fel lehet frissülni szellemileg is és fizikailag is, és így már nem annyira megterhelő a dolog.
"nem hiszem hogy a komuvesek telen is dolgoznak, tehat van sok szuneted"
Baromság...
Amúgy soknak sok, mert tényleg egy ember nem nagyon tud 8 órát egy huzamban lehúzni, bár ha legalább tartanák az 1 órás ebédszünetet, aminél kicsit aktívan kikapcsolódik az ember, akkor már "csak" 2x4 óra. De nézd úgy hogy máshol is 10-12 órát ül az ember gép előtt, és nem a f..szt veri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!