Van esélyem elperelni a gyerekeimet az anyjuktól az adott esetben?
Szia!
Szerintem nincs az a bíróság, aki ezek után azt mondaná, hogy tessék anyuka, itt vannak a gyerekek. De! Mindenképp menj el a gyámhivatalba, kérj tőlük segítséget, nehogy megjelenjen az anyuka és vinni tudja a gyerekeket. Az iskolában is jelezd, hogy ez és ez történt, te viszed-hozod a gyerekeket, mert különben az anyukának simán kiadják napköziből. És keress egy jó ügyvédet, aki majd a bírósági ügyet intézi. Én szurkolok Neked :)
Nem igaz, hogy miden esetben az anyának ítélik. Az inkább szoptatós korú csecsemőknél jellemző.
Mivel a gyerekek élettere nálad van és ebből lennének kiszakítva, ráadásul ő eddig is hébe-hóba élt a kapcsolattartás lehetőségével, jogilag neked jobbak az esélyeid.
Tényleg fogadj egy ügyvédet. Közben gondolkozz, hogy kiket tudsz tanúként megkérni (pedagógusok, szomszédok, stb), hogy bizonyítsák a jelenlegi tényállást. Valamint a gyerekeket is meg fogja hallgatni kijelölt pszichológus szakértő. Ha ők is ténylegesen nálad szeretnének maradni, akkor alig látok esélyt, hogy elvegyék tőled őket.
Viszont a ki kivel lépett félre részt hagyjátok, az a bíróságot nem érdekli és téged is rossz színben tüntetne fel, mintha bosszúból és nem a gyerekek érdeke miatt indítanád a pert. Az egész ügyben pedig a gyerekek érdeke a kulcsszó.
Nagyon jó eséllyel nálad fogja elhelyezni őket a bíróság. (Két pici gyereket otthagyni... Soha nem értettem meg az ilyen nőket, és nem is fogom...)
Minél előbb nyújtsd be a keresetet, és kérj sürgősségit, ilyenkor elvileg 8 napon belül meghozzák az ideiglenes döntést.
Mivel a bírósági ítélet megszületéséig elvileg mindkét szülő gyakorolhatja a szülői felügyeleti jogokat, tényleg jelezd az óvodában/iskolában, hogy mi történt, és kérd az együttműködésüket.
Egyébként (sajnos) a bíróságok sok esetben (de nem mindig!) tényleg csak nagyon szélsőséges esetben veszik el az anyától a gyereke(ke)t, de úgy általánosságban egyáltalán nem reménytelen a helyzet. Személyes véleményem szerint ha egy apa VALÓBAN nevelni akarja a gyerekeit, nem csak rinyál, hanem küzd, akkor kb. ugyanolyan esélyekkel indulnak a felek.
Ráadásul te anyagiakban jobban állsz, mert az anyának albérletet is kell fizetnie.
Egy jogász hallgatótól úgy tudom, hogy első fokon többnyire a nők szoktak nyerni, ennek egyik oka, hogy jellemzően nők a bírók. Viszont másodfokon már többségben vannak a férfi bírók, márpedig ők kevésbé elfogultak.
Itt pedig nemrég írta valaki, hogy kb. fele-fele arányban szokták az anyánál/apánál elhelyezni a gyerekeket mostanában.
Szóval hajrá, és sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!