Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van esélyem elperelni a...

Van esélyem elperelni a gyerekeimet az anyjuktól az adott esetben?

Figyelt kérdés
Sziasztok 30 éves férfi vagyok 12 éves kapcsolatom volt (bejelentett élettársi kapcsolat) 2 gyerekkel (6 éves lány és 7 éves fiú), de az anyjuk elhagyott egy új pasiért aki szintén a családját hagyta ott. 8 éve bejelentett munkám van 1 müszakos (állandó délelőtt) az anyjuknak 3 műszakos kb 10 hónapja (ott jött össze a pasival) 3 hete szétmentünk és összeköltözött a pasival egy albérletbe sajnos bár én még szeretem... a gyerekek velem élnek az ünnepeket is velem töltötték az anyjuk csak 1-szer egyszer telefonált meg néha meglátogatja őket... a lényeg, hogy az érdekelne, hogy eltudom-e perelni őket, hogy ne vihesse magával őket? Szeretném ha velem maradnának, de ő vinni akarja őket amint fix a közös lakásuk! :(

2015. jan. 4. 02:39
 1/9 anonim válasza:
16%
Az anyatol csak nagyon szelsoseges esetekben valasztjak el a gyerekeket. Sztem max a kozos felugyeletre lehet eselyed.
2015. jan. 4. 08:00
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
Keress meg egy ügyvédet! Magyarországon inkább az anyának szokták ítélni a gyerekeket, ha minden feltétel adott a gyerekek ellátására. Egy jó ügyvéddel viszont lehet, hogy lenne esélyed. Azok mindenki lyukat tudnak magyarázni, de egy ilyen pereskedés nagyon lélekölő, főleg a gyerekek számára, ezért mindenki érdeke az lenne, hogy ti közösen megegyezzetek a gyerekek neveléséről. Erkölcsileg persze a feleséged nagyon elítélendő, ezt is figyelembe szokták venni néha a peres folyamatban, de sajnos nem az a döntő, hogy ki lépett félre és ki volt a hűséges.
2015. jan. 4. 08:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Sajnalom, ez nagyon szomoru tortenet. En is anyuk vagyok es elkepzdlgetetlen, hogy otthsgyjam a gyerekeimet az apjuknal ufy, hogy rajuk sem telefonalok csak egyszer...en ugyveddel beszelnem meg s szituaciot es valamilyen szervnel jeleznem, hogy az anyuka ram hagyta a met gyereket, csak, hogy tudjansk rola. Az a gyakorlat, hogy kiskoru gydrekeket altalaban az anyjiknal helyezik el, hacssk nem alkoholista, drogis vagy hajlektslan. Felesegednek van munkaja, lesz alberlrte. Sajnos nagy esellyel megkapja a gyerekeket. Kuzdj ertuk! Ilyen nonek en srm adnam!
2015. jan. 4. 08:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan perelj, van esélyed. A férjem apukája 30 évvel ezelőtt és 20 évvel ezelőtt is nyert pert. Kétszer vált, mind a kétszer hozzá kerültek a gyerekek. Én is azt tanácsolom, keress egy jó ügyvédet! Egyáltalán az anyjuk szeretné, ha náluk lennének elhelyezve a gyerekek? Mert abból, hogy szó nélkül ott hagyta őket, nekem nem ez jön le.
2015. jan. 4. 08:33
 5/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Szerintem nincs az a bíróság, aki ezek után azt mondaná, hogy tessék anyuka, itt vannak a gyerekek. De! Mindenképp menj el a gyámhivatalba, kérj tőlük segítséget, nehogy megjelenjen az anyuka és vinni tudja a gyerekeket. Az iskolában is jelezd, hogy ez és ez történt, te viszed-hozod a gyerekeket, mert különben az anyukának simán kiadják napköziből. És keress egy jó ügyvédet, aki majd a bírósági ügyet intézi. Én szurkolok Neked :)

2015. jan. 4. 09:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy miden esetben az anyának ítélik. Az inkább szoptatós korú csecsemőknél jellemző.

Mivel a gyerekek élettere nálad van és ebből lennének kiszakítva, ráadásul ő eddig is hébe-hóba élt a kapcsolattartás lehetőségével, jogilag neked jobbak az esélyeid.

Tényleg fogadj egy ügyvédet. Közben gondolkozz, hogy kiket tudsz tanúként megkérni (pedagógusok, szomszédok, stb), hogy bizonyítsák a jelenlegi tényállást. Valamint a gyerekeket is meg fogja hallgatni kijelölt pszichológus szakértő. Ha ők is ténylegesen nálad szeretnének maradni, akkor alig látok esélyt, hogy elvegyék tőled őket.

Viszont a ki kivel lépett félre részt hagyjátok, az a bíróságot nem érdekli és téged is rossz színben tüntetne fel, mintha bosszúból és nem a gyerekek érdeke miatt indítanád a pert. Az egész ügyben pedig a gyerekek érdeke a kulcsszó.

2015. jan. 4. 09:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Nagyon jó eséllyel nálad fogja elhelyezni őket a bíróság. (Két pici gyereket otthagyni... Soha nem értettem meg az ilyen nőket, és nem is fogom...)

Minél előbb nyújtsd be a keresetet, és kérj sürgősségit, ilyenkor elvileg 8 napon belül meghozzák az ideiglenes döntést.

Mivel a bírósági ítélet megszületéséig elvileg mindkét szülő gyakorolhatja a szülői felügyeleti jogokat, tényleg jelezd az óvodában/iskolában, hogy mi történt, és kérd az együttműködésüket.

Egyébként (sajnos) a bíróságok sok esetben (de nem mindig!) tényleg csak nagyon szélsőséges esetben veszik el az anyától a gyereke(ke)t, de úgy általánosságban egyáltalán nem reménytelen a helyzet. Személyes véleményem szerint ha egy apa VALÓBAN nevelni akarja a gyerekeit, nem csak rinyál, hanem küzd, akkor kb. ugyanolyan esélyekkel indulnak a felek.

Ráadásul te anyagiakban jobban állsz, mert az anyának albérletet is kell fizetnie.

Egy jogász hallgatótól úgy tudom, hogy első fokon többnyire a nők szoktak nyerni, ennek egyik oka, hogy jellemzően nők a bírók. Viszont másodfokon már többségben vannak a férfi bírók, márpedig ők kevésbé elfogultak.

Itt pedig nemrég írta valaki, hogy kb. fele-fele arányban szokták az anyánál/apánál elhelyezni a gyerekeket mostanában.

Szóval hajrá, és sok sikert. :)

2015. jan. 4. 11:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, pontosan hogy van ez, de a gyerekek véleményét nem szokták megkérdezni, hogy kinél szeretne inkább maradni?
2015. jan. 5. 13:44
 9/9 anonim ***** válasza:
10 éves kor alatt nem. 10 fölött igen, és 14 fölött (elvileg) a gyerek dönt.
2015. jan. 6. 03:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!